PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163565
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Przeczytaj książki, później zobacz filmy! Zrozumiesz dlaczego Twilight jest tak wyjątkowy!

fendi

bajka dla dzieci

fendi

Przeczytałem książki (dwie pierwsze, reszty nie przebolałem), filmy obejrzałem i nadal nie widzę w tym nic wyjątkowego. Ot zwykły film romantyczny dla nastolatków.

ocenił(a) film na 2
fendi

widziłam film, przeczytalam wszystkie książki, i sądzę, że Stephanie jest świetną pisarką, która niepotrzebnie zgodziła się na ekranizację.... Książki sa pasjonujące, a film... Jak zwykła, najzwyklejsza bajka......;/

fendi

przeczytałam wszystkie części ponieważ było napisane dziecinnienie łatwym językiem na końcu ostatniej części myślałam że umrę. To było tak słodkie i tak przedłużone nie potrzebnie ta czwarta ostatnia część ,książka dla głupich amerykańskich nastolatek które właśnie tak żyją a co do filmu masakra gra aktorów 1/10 efekty specjalne 2/10 a sam pomysł nie najgorszy ale i tak reszta go popsuła

ocenił(a) film na 5
zumek14

Najpierw przeczytałam książki. Napisane prostym, szkolnym wręcz językiem, tłumaczenie fatalne, fabuła naciągana "pod czytelnika", żeby tylko więcej ludzi książkę kupiło. Potem obejrzałam filmy. Ot, zwykłe kino, takie na niedziele, nic nowego i wartościowego do życia nie wnosi. Nie widzę tu nic wyjątkowego.

użytkownik usunięty
ciemnozielona

Tak, masz rację:-) Meyer powinna napisać książkę w formie Pana Tadeusza, wtedy każdy wymagający czytelnik byłby zadowolony

ocenił(a) film na 2
zumek14

Własnie, nie możemy żądać, żeby książka dla młodzieży była napisana twardym i ciężkim językiem, tak jak np. Krzyżacy albo Zemsta.... Meyer brała tez pod uwaga wymagania większości młodych czytelników, czyli książka napisana prosto i czysto... Tak, żeby kazdy glupi mógł zrozumieć.... Ale moim zdaniem, mimo tego, ze napisala tą książkę tak po "szkolnemu" wyszło jej ładnie i gustownie....;d