PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Porażka

ocenił(a) film na 1

Tytuł tej części odwzorowuje chyba stan umysłu reżysera i scenarzysty kiedy tworzyli ten film. Dla mnie to była masakra dialogi na żenującym poziomie, słabe ukazanie akcji filmu, pominięto fragmenty, które mogły by nadać smaczek tej części. Po prostu żałowałam, że poszłam do kina. Widać po porostu, że ekranizacja sagi coraz bardziej jest dostosowywana do osób w wieku 12 lat obnażając ją z brutalności i erotyki (niewulgarnej) jaka została przedstawiona w książce. Mam tylko nadzieje, że ostatnią część nikt nie spiep...., ale wówczas musiała by być od 18 lat.

anilus

Obawiam się, że dalej będzie jeszcze gorzej. Głównym aktorom nie chce się już grać, co widać było w Zaćmieniu. Reżyserem kolejnej części został... Facet, a ci nie potrafią oddać z należytą starannością uczuć i zaangażowania między zakochanymi.

ocenił(a) film na 1
anilus

zgadzam się, wg mnie ta część to totalna porażka, film ma niewiele wspólnego z książką, całość jest drastycznie skrócona i pozmieniana. Miałam wrażenie że oglądam inną historię. Obawiam się iż kolejna część będzie jeszcze gorsza.