PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

80 % powinno się dożywotnio zabronić wystawiania ocen!!! Jak widzę post typu:

"My fani Avatara będziemy wstawiać JEDYNECZKI temu filmikowi, nigdy nie doróna naszej świetości !!!

a tylko spróbujcie avatorowi wstawiać"

To aż się we mnie gotuje, trzeba być totalnym idiotą.....

aż żal bo przez was ten portal zaczyna się robić gówniany.....

ocenił(a) film na 8
mszaku

Masz racje że ten portal juz nie jest wiarygodny przez takich użytkowników. Żal tylko ich,że mają takie słabe życie i muszą się dowartościowywać w taki sposób. Nam pozostaje tylko im współczuć ....

użytkownik usunięty
kalista0

Jak wyżej...

ocenił(a) film na 7

podpisuję się pod tym rękoma i nogami! ba, na dodatek moje trzy głowy (plus własna), czyli aż cztery, są z Wami! mi się podobał i Avatar i na pewno spodoba się i Zaćmienie; nie jestem zagorzałym fanem tych filmów, ale w niesmak mi wchodzi kultura ludzi, których łączy wspólne zainteresowanie owym filmem z moim. Ale nie martwcie się, to tylko świadczy o poziomie i wieku takiej osoby. Zagorzali fani i wielbieciele Avatara to tylko głównie smarki, marszczyfredy o średniej wieku 14-15 lat, którzy dzisiaj prawdopodobnie pierwszy raz będą pić piwo 0,2% z kolegami pod laskiem. ;) I tak pójdą do kina na Zaćmienie pod wieloma pretekstami, ale publicznie przecie wystawią niska ocenę, bo tak.

użytkownik usunięty
freepick

Ja też lubię zarówno Avatara jak i Zmierzch, ale żadnego z tych filmów nie jestem jakimś wielkim fanem. Nie mogę zrozumieć jak ktoś, kto podaje się za dorosłego może zakładać kilkanaście kont by dawać filmowi jedynki, i jak może zakładać kilkadziesiąt tematów na forum by obrzucać błotem zarówno film (którego nie widział), książkę (której nie czytał) jak i zwykłych fanów. Dla mnie takie zachowanie świadczy po prostu o dziecinności takiej osoby, której sprawia frajdę wywoływanie zamieszania. Wiele osób próbowało normalnie porozmawiać z tymi antyfanami, jednak bezskutecznie - nie da się. Obojętnie co napiszesz i tak poleci w twoją stronę wiązka przekleństw. Moim zdaniem nikt nie powinien już odpisywać na te zaczepki (moim błędem było to że przez tak długi czas dawałem się wciągać w bezsensowną dyskusję). Nie dawajmy im satysfakcji. Niech sobie zakładają nowe konta, dają jedynki i piszą wątki.
Najlepiej by było, jakby administrator pousuwał wszystkie te tematy, służące prowokacji (jak już to zrobił z jednym).

"80 % powinno się dożywotnio zabronić wystawiania ocen!!! Jak widzę post typu:
"My fani Avatara będziemy wstawiać JEDYNECZKI temu filmikowi, nigdy nie doróna naszej świetości !!!
a tylko spróbujcie avatorowi wstawiać""
Nie tylko zabronić wystawiania ocen. Powinno się im zablokować konta i uniemożliwić tworzenie nowych.

użytkownik usunięty
kalista0

Zgadzam się z wami w 100%.

Ja też się zgadzam :/ Film ma już średnią na dodatek słabą :/ przez schapanych antyfanów :/

użytkownik usunięty
beeti95

W końcu są ludzie i parapety...

ocenił(a) film na 1

słabą średnią ? ten badziew jako film nie zasługuje na więcej jak 3 !!! Ludzie opamiętajcie sie, ja rozumiem że ta historyjka was podnieca, że Edward itp, ale jako film to jest najwieksza pomyłka w historii kina, zresztą tak samo jak i avatar

komercja pożarła do końca widzów, teraz sie tylko liczy kicz i tandeta

UPADLY_WIDZ

Ty wiesz najlepiej na co on zasługuje, nie ? Tym bardziej, że go nie widziałeś i jak pisałeś nie masz zamiaru oglądać.!
Przez takich ludzi jak ty spad filmom średnia ! Nie oglądałem, ale i tak dam 1 bo nie lubię Edzia... Żenujące jest takie coś.
Całkowicie popieram Mszaka.

A podobno to Zmierzch niszczy psyche nastolatką .

UPADLY_WIDZ

jeśli nie oglądałeś filmu i na pewno nie czytałeś książki to nie rozumiem dlaczego go tak źle oceniasz,
jeśli nie lubisz zmierzchu to nie potrzebnie piszesz na tym forum !!
nie potrzebujemy tu antyfonów bo tu jest miejsce dla fanów,
nie lubisz tej sagi ? ok nie wszyscy muszą ją uwielbiać !!
ale nie musisz jej tak krytykować !!!
najpierw zobacz a potem oceniaj

ZawszeHappy

My antyfani mamy święte prawo się pisac tu swoje opinie. A co do średniej, to są tu też fanki Edzia które dają dychy bez oglądania.

ObiWanKenobi444

a piszcie se swoje opinie ale wy go nawet nie widzieliście !!!
zapewne większość antyfonów nie wie o czym ten film nawet jest

ZawszeHappy

nie widziałem ale obejrzałem dwie poprzednie części, więc wiem jaki będzie
a co do drugiego to nietrudno się domyślec że Bella będzie romansowac z Edzime i snuc emowate refleksje a Edzio będzie robił zbolałe miny.

użytkownik usunięty
ObiWanKenobi444

Pisać opinie (oczywiście zgodnie z zasadami obowiązującymi na forach)- tak.
Obrażać tych, którym film się podoba - nie.
Śmiesznym jest to, że oceniacie film nawet go nie oglądając. Rozumiem dać niską ocenę po obejrzeniu. Ale oceniać na podstawie wcześniejszych części (które zresztą też nie zasługują na 1) - nie. Zresztą już o tym pisałem w innych tematach. Śmieszne jest też to że niektórzy z was zakładają po kilka kont by z każdego dać 1/10.
Wydaje mi się że niektórych z was nawet antyfanami nie można nazwać - WY JESTEŚCIE PSYCHO-ANTY-FANAMI.

Wyrażanie swoich opinii na temat OBEJRZANYCH filmów, jest podstawowym założeniem istnienia tego serwisu. Więc nie widzę nic złego w krytyce, popartej konkretnymi przykładami.

Sama nie jestem wielką fanką 'sagi zmierzch' chociaż oglądałam filmy i czytałam książki.
Wydaje mi się jednak, że biorąc pod uwagę treść książek, które wybitne nie są, (Według mnie ich popularność opiera się głownie na prostocie przedstawionej historii i stylu pisania) zrobili dobrą robotę kręcąc przyzwoite filmy.
Wychodzę jednak z założenia, że łatwiej nakręcić dobry film niż napisać dobrą książkę, więc mówi to jakie mam wymagania.

Osób które obrażają fanów nie mając argumentów niezawierających przekleństw jest mi żal. Trzeba być naprawdę ograniczonym, intelektualnie i emocjonalnie by wyrażać swoje niezadowolenie w sposób wulgarny na forach. Chociaż biorąc pod uwagę niektórych fanów, też można zwątpić w ich poczytalność:)

Zgadzam sie calkowicie.Krew mnie zalewa jak czytam ,ze sympatycy sagi (obojetne ,ksiazki czy filmu) ,ktorzy zagladaja na to forum po to zeby wymienic poglady lub informacje albo po prostu pobawic sie w zgadywamie cytatow czy cos innego ,to od razu fani albo co gorsza -fanatyczni fani. DO CIEZKIEJ CHOLERY fanatycy to siedza przez tydzien w krzakach ,zeby z daleka Pattinsona zobaczyc. Bo o takich ,ktorzy koczuja na planie filmowym powiedzialabym raczej "wierni fani". W koncu kibice tez jezdza i to nieraz daleko ,na mecze swojej druzyny . Jak facet siedzi godzinami przed tv i oglada pilke nozna to jest ok ,bo on jest kibicem ,ale jak dziewczyny zagladaja na forum Pattinsona ,to od razu sa niedojrzalymi psychofankami !!!!!Normalnie scyzoryk sie w kieszeni otwiera.
Najwiekszymi PSYCHOLAMI tutaj sa antyfani. TO ONI SPEDZAJA TU NAJWIECEJ CZASU, to dla nich dzien bez dowalenia nam jest dniem straconym ,to oni czerpia chora satysfakcje z tego ,ze nam zatruwaja zycie .To jest typowe dla fanatyka-daje z siebie wszystko, nie doje nie dospi , tylko przyczepi sie jak gowno do podeszwy.

ocenił(a) film na 10
Oleska1990

Dobrze jest przeczytac opinie ludzi inteligentnych. A juz sie balam ze moge liczyc tylko na towarzystwo durnowatych anty-fanow, ktorzy nie maja nic innego do roboty tylko pisza bzdury. Zgadzam sie sie powyzszymi wypowiedziami. Kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie, nikt nikogo nie zmusza aby lubial film czy ksiazke, ale obrazanie innych to juz jest ponizej wszelkiej krytyki.

A tak przy okazii to z jakiej racii mozna wystawic ocene skoro film nie wszedl do kin, no chyba z ktoras z tych 52 osob byla na wczorajszej premierze w Hollywood. I tym razem nikt nie moze powiedziec ze zasikane fanki Pattinsona oceniaja film przed ogladnieciem, poniewaz ocena jest niska.

Sequine

Taaa tym razem oceniali zasikani anty-fani