fajnie ,że w Polsce premiera nie jest aż tak długo opóźniona niż w innych krajach :)
oczywiście pieniądze do kina przygotowane xdd
a wy idziecie?
oczywiście ;)
Już czekam na 2.07, mam nadzieję że nie będzie to rozczarowanie.
A tak na marginesie, to przeczytałam, że to jest ostatnia część gdzie rolę Edwarda odgrywa Robert. Podobno Robert chce zrezygnować z roli wampira, tym bardziej że " Przed świtem" ma być kręcone w dwóch częściach, ponieważ chce zająć się innymi produkcjami i nie chce być kojarzony tylko z rolą Edwarda Cullena.
CZytalam ten artykul w BRAVO, a to takie samo badziewie jak pudelek wiec nie wierze zeby Pattinson nie zagral w czwartej czesci sagi. Mam tylko nadzieje, ze to naprawde zmyslone ploty bo nie wyobrazam sobie Edwarda o innej twarzy niz Robert, nikt nie nadaje sie do tej roli tak, jak Pattinson. Poza tym czwarta czesc jest najwazniejsza wiec ekranizacja jej bez Roberta nie bylaby tak dobra jak pozostale czesci.
fajnie że nie jest tak opóźniona, ale czy wogóle musi tak być?? jeszce nie zauwarzyłam filmu który byłby u mas premiera tak jak w innych krajach. czuje sie jakbyśmy byli opóźnieni. nawet niektóre polskie filmy mająpremiere w świecie szybciej niż u nas.
New moon byłó w dniu światowej premiery czyli 20 listopada 2009.
A Eclipse musi być 2, dlatego że premiery zagranicznych filmów w Polsce wypadają w piątek.
Witam
Powiem Wam dlaczego filmy w polsce są często poźniej niż w np. USA.
Dlatego, że producent zastrzega sobie prawo do czasu wyświetlania takiego filmy w innych krajach.Dystrybutor (np. w polsce) kupując jakiś film kupuje go z prawami między innymi czasem premiery. i nie wynika to z (często) z czyjejś fanaberi czy tego że premiery są w piątek:) tylko jest to określone w umowie między producentem a dystrybutorem. Często też chcąc wyświetlić jakiś film w czasie premiery światowej producent żada za to dodatkowych (kosmicznych) pieniędzy. Czym to jest spowodowane, to proste chodzi o piractwo, chcą się zabezpieczyć zeby z kina nic nie wyciekło dlatego nie pozwalaja na wcześniejsze premiery.