Wiecie kiedy ma być dokładna premiera "Zaćmienia" w Polsce?
Bo by się przydało już rezerwować miejsca na seans xd
A u was w miastach też będą takie seanse że pójdą 3częsci od początku?
U mnie podobno coś takiego jest w planach i już rezerwują miejsca xd
Pozdrawiam.;)
Z wiarygodnych źródeł dowiedziałem się, że na większość seansów na około dwa tygodnie od premiery, wszystkie miejsca są już porezerwowane. także trochę za późno się obudziłaś.
Podobno premiera "Zaćmienia" ma być w ten sam dzień co na całym świecie czyli 30 czerwca.
http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,7675441,Zacmienie_w_kinach_30_czerwca_.html
Legion_ no i się nie zgodzę że się wcześnie obudziłam z rezerwacją.Wczoraj jeszcze o tym nie wiedziałam.
Napisałam wczoraj e-maila do kin w mojej miejscowości i u mnie jeszcze nie ma możliwości rezerwowania miejsc.
No to ja nie wiem ja napisałam tak:
"Witam. Czy jest już możliwość rezerwacji biletów na "Zaćmienie"?"
Otrzymałam odpowiedzi
1."Witam,Na chwilę obecną nie ma jeszcze możliwości rezerwacji biletu na film Zaćmienie. Premiera w Polsce odbędzie się 30 czerwca."
2."Witam,nie ma jeszcze możliwości rezerwacji miejsc. Będzie to możliwe jak dostaniemy od dystrybucji wykaz godzin wyświetlania tego filmu. Zapraszam do śledzenia naszej strony internetowej (www.heliosnet.pl), tam na bieżąco będą robione aktualizacje i na pewno będzie informacja, że jest możliwość rezerwacji."
Takie otrzymałam odpowiedzi.
Sylwia gdy ja rezerwowalam na new moon to 6 listopada a w kinach bylo 20 ; d
do 12 musialam odebrac bilety :P:P
jeszcze spokojnie 2 miesiące luzzz
No to nawet spoko;)
No bo właśnie nie wiedziałam jedni mówią że już za późno na rezerwacje drudzy że za wcześnie.;)
To chyba początkiem czerwca już bd można zarezerwować.;)
też mi się coś wydaje, że to za wcześnie na rezerwowanie biletów, bo nawet nie ma pewności kiedy będzie premiera ;) A tak poza tym, to zwiastun jakiś mało zachęcający...
No a niektórzy mówią że miejsc już nie ma...
No z ta premiera to jeszcze mogą pozmieniać i bd w tym lipcu a nie jeszcze w czerwcu.;)
Ja również widziałam ten zwiastun no i sama nie wiem xd
Książka była bardzo ciekawa jak wszystkie części z resztą film też bd fajny.;)
To pozwól, że to powiem, bo widzę, że masz z tym problem - Legion ironizuje mówiąc, że niemożliwe, że nie ma już miejsc, i że się spóźniłaś...
Dżizas... Przecież to logiczne, że oni będą układać repertuar i godziny jakoś 1-2 tygodnie przed premierą... ;/
No wiesz jego wypowiedziami się nie przejmuje bo ona na każdym forum głupoty gada...
A skąd wiesz np na pokazy przed premierowe mogą już zbierać rezerwacje...
Albo na nocne seanse z 3częściami tak samo...
A z reszta w każdym mieście może być inaczej...
No właśnie - w każdym mieście jest inaczej. A u mnie już można rezerwować. Więc jakie głupoty gadam?!
Nie w każdym mieście tylko w każdej sieci kin.
Naprawdę wierzysz w to, że pokaz PRZEDPREMIEROWY byłby jakieś 4 miesiące przed premierą?:D
Dobre...;D
Do tego ZRESZTĄ o tym też będzie głośno na stronach kin, więc nie panikuj...
Nawet ja nie uwierzyłem w to, że Sylwia myślała o tak wczesnym pokazie przedpremierowym. Obstawiam, że chodziło jej o taki pokaz, że eclipse wyświetlane będzie o północy a dwie poprzednie części bezpośrednio przed nim. W przypadku new moon'a też tak było. I sprzedaż biletów odbywała się wcześniej, niż sprzedaż biletów na normalne seanse. Zgodę na taki pokaz kina uzyskują wcześniej, niż dokładne dane na temat wymogów co do dziennej liczby seansów.
Swoją drogą - taki seans nazywa się premierowym, nie zaś przedpremierowym. Przedpremierowe pokazy są zazwyczaj dla prasy, ewentualnie dla szczęśliwców wygrywających w jakiś konkursach. Czasem też zdarza się, że są organizowane przedpremierowe seanse filmów, na które zwyczajową drogą można nabyć bilety. Są to jednak albo filmy polskie, albo takie, które swoją światową premierę miały na dużo przed polską premierą.