PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 4

witam musze przyznac ze bylam wczoraj w kinie na zacmieniu i niestety ale sie bardzo zawiodlam!!! pozrazka ten film nudny, i kiczowaty. ksiazka 100razy lepsza ale zeby az tak ten film skrocic? zal naprawde nie polecam

użytkownik usunięty
misiupl

dziewczyno,myslisz ze da sie upchnac 600 stron ksiazki w 2 godziny? Nie sadze. Mi sie film bardzo podobal. Nie narzekaj.

ocenił(a) film na 8
misiupl

właśnie wróciłam z kina. i muszę przyznać, że jest to najlepsza część sagi :)) Film nie był nudny! Było pokazane wszystko co najważniejsze lecz w skróconej wersji. Co sobie myślisz, że całą książkę mają nakręcić? To po co iść do kina ? Wtedy było by nudno ! Każdy by wiedział co się w następnej scenie stanie, jak wszystko będzie wyglądać. Wtedy by było bezsensu. Zresztą dużo rzeczy nie pominęli. Nic ważnego! Cieszę się z tego, że 4 część będzie podzielona na 2. Nie wspominam, że podwójnie zarobią ale przecież o to też chodzi ;))
Efekty specjalne super ! ( dyrektor efektów specjalnych prawdopodobnie jest pochodzeniem polskiego). Były śmieszne momenty i dialogi. Gra aktorska głównych jak i zarówno drugoplanowych oceniam na lepszą jak w części drugiej. Ku mojemu zaskoczeniu były pokazane historie Rosalie, Jaspera i opowieści Wilków. A scena z Bree i Volturi super ! Dokładnie tak sobie ją wyobrażałam jak czytałam książkę :)) No i muszę przyznać, że Belli pierścionek zaręczynowy przepiękny :D Fajna charakteryzacja aktorów, stroje, samochody :D:D
Ogólnie bardzo mi się podobał i także dałam ocenę b.dobrą :))
Jest to moja opinia i było by miło gdyby nikt mnie nie wyzywał, nie obrzucał błotem tylko dlatego, że podobał mi się film i jestem fanem zmierzchu.
Pozdrawiam ;))

użytkownik usunięty
oal

pierscionek zareczynowy Belli sama Steph projektowala,wiec wiadomo,ze wspanialy ;D

ocenił(a) film na 7
misiupl

ja się ciesze, że nie jestem świeżo po książce bo pewnie też nie byłabym zadowolona z ekranizacji ,zawsze do czegoś można się przyczepić, a tak myślę że ta część wyszła bardzo dobrze, mogło być gorzej. Film nigdy nie będzie tak dobry jak książka i tak już jest .
Nie ma to jak nasza wyobraźnia, ona jest sto razy lepsza niż jakikolwiek film

gabi123

z każdą ekranizacją jest tak że musi być ona ograniczona w czasie na szczęscie ostatnia część bedzie podzielona na dwa filmy bo jest zbyt obszerna ksiązka. według mnie film bardzo dobrze w skrócie opisuje książkę i najważniejsze fakty zostały zachowane i jest naprawdę dobry. według mnie raz tylko film był lepszy od książki i to był władca pierścieni ale to moje zdanie.