Jaka jest wasza ulubiona scena po obejrzeniu filmu ??
Mi szczególnie spodobała się scena walki z nowonarodzonymi oraz treningi :))
oczywiście scena początkowa i cudny Riley i... żeby nie było tak jednostronnie to oczywiście scena w namiocie kiedy Edward rozmawia z Jakobem - superka.
och...muszę się zgodzić :D zwłaszcza wprowadzenie do napisów końcowych piosenką Metric - Eclipse(All yours). Rzeczywiście piękne :) właśnie jej słucham ^^
do większości tu wymieniony dodam jeszcze że bardzo podoba mi się scena jak Edward po odgryzieniu głowy Wiktorii podnosi się tak jakby się unosił podchodzi do Belli odrywa jej kawałek koszuli i zawiązuje krwawiąca jej rękę, taka drobna scena a tyle mówi o uczuciu jakim ją darzy. Jeszcze scena gdy Edward udaremnia Belli podróż do rezerwatu, ta muzyka scena pokazana jak Bella idzie do auta wsiada i próbuje odpalić auto aż nagle jej drgnięcie bo w aucie pojawia się Edward, świetna scena, cieszę się że większość takich scen jest w filmie tak jak w książce :)
.... i jeszcze jak Edward prowokuje Wiktorię żeby nie uciekała tylko została, niesamowity ma zacięty wyraz twarzy i padają ostre słowa a na Wiktorię działa to jak czerwona płachta na byka, mogłabym wymieniać bez końca już tak mam że przywiązuję wagę do mimiki twarzy i ciała, odbieram filmy głębiej.
Pocałunek Jaspera i Alice. Najbardziej przeze mnie oczekiwany moment. Reszta raczej mnie nudziła . ;p
Hm...dużo jest takich scen, bo chociaż film chwilami był nieco nudny, to czasami na prawdę i zabawny i straszny.
1. Przede wszystkim podobało mi się jak Jasper szkolił ich na walkę z nowonarodzonymi. Fanki lubią Edwarda, ale dla mnie, to on jest słodki....i ten jego pocałunek z Alice! ;D
2. Pocałunek Belli i Jacoba
3. Rozmowa Belli z Charliem o jej dziewictwie ;]
4. Jak przed szkołą Bella wsiadła na motor i pojechała z Jacobem. A Edward stał jak kołek xD
5. No i przemowa Jessiki
Ta scenka kiedy Alice całuje się z Jasperem jest cudowna :) Rzadko kiedy pokazane są sceny kiedy ta dwójka okazuje sobie uczucia, więc taka wyczekiwana scena jeszcze lepiej smakowała takie robiła wrażenia..... :*