Wstaję rano do pracy, włączam telewizor a tu...
http://dziendobrytvn.plejada.pl/25,34724,wideo,,184748,czy_fascynacja_wampirami_ jest_grozna,aktualnosci_detal.html
drażnią mnie wypowiedzi, że to film i książka dla 10-14 latek.. Mam 25, nie kocham Pattinsona, ale Sagę uwielbiam. A odbitego pod sufitem też raczej nie mam.. więc po co tak generalizować?
Wszystko się zgadza tyle, że ja Sagi nie uwielbiam. Jeśli jednak znajdują się krytycy filmu, którzy nie podają rzeczowych argumentów to tępię hołotę. Nienawidzę ludzi, którzy obrażają innych, którzy mają inne gusta tylko dlatego, bo nie zgadzają się z ich zdaniem. Poza tym to książka dla każdego. A 10-14 latki nie powinny jej czytać, bo w czwartej części jest seks (oh my gooood!). Nie daje się takich przykładów dzieciom;) Choć podejrzewam, że w filmie pokażą to jak w "Różowych latach 70-tych" czyli jak zaczynają się całować a sekundę później jak zakładają ubrania...
No wlasnie .Tez ogladalam i mnie zdenerwowali.Juz tu pytalam na innym temacie czy to mozliwe ,zeby ktos pod wplywem Zmierzchu wstapil do sekty. Ja w to nie wierze i tyle.
Zgadzam sie z Toba.Fakt ,ksiazke latwo sie czyta, ale mam watpliwosci czy 10-14 latki ja rozumieja. Z wypowiedzi niektorych....wcale to nie wynika.
Ja sama ,czytajac po raz pierwszy,nastawiona bylam ...hm...sceptycznie.- ze to glupoty, ze o wampirach, ze dla mlodziezy....
Czytajac po raz drugi mialam calkiem inne podejscie.To piekna powiesc i chetnie do niej wracam ,a robie to czesto.
Calkiem inna spraw z filmem .Powiem tak :kto kocha Sage -ten "lyknie" i film,jaki by nie byl. A komu Saga nie pasuje-ten na pewno nie zaakceptuje filmu.
Nie powiem ile mam lat ...ale od daaawna jestem dorosla.
Jeszcze trochę dziwne było to, jak ten specjalista powiedział że wygląd Kristen Stewart jest komercją promującą film...:P Ja się z tym nie zgadzam....
Jeśli jesteś rocznik 1990 to nie o tak daaawna;) Ja jestem 89 i jakos dorosla sie nie czuje;p
Uwazam ze Saga nie jest przeznaczona dla dziewczyn 10-14letnich,nawet nie ze wzgledu na sceny seksu (bez przesady!).Jesli czytam wypowiedz w rodzaju "Szkoda ze Jacob zakochal sie w Nessie ,bo przez to musial zyc wsrod wampirow" ,to mysle ze autorka nie zrozumiala , o co tak naprawde chodzilo.
Moze sformuluje to w ten sposob :nastolatki zwlaszcza mlodsze odbieraja te ksiazke bardziej powierzchownie niz osoby dorosle.
Bez urazy.
Po prostu kazdy moze tam znalezc cos dla siebie.
haha;) nie ma to jak proste polecenie, asiek890 :D
ja mam 15 lat, ale nie odbieram tej książki tak, że wierzę, że spotkam wampira czy coś ;P nie wstąpiłam do żadnej sekty, nie wpadłam w wampiryzm ;P... oni [dziennikarze] mówią o książkach i filmach, których w ogóle nie znają, więc lepiej by było, żeby w ogóle się nie wypowiadali na ten temat...po prostu nie mogą zrozumieć, dlaczego tak nam się podobają te książki, więc od razu zaliczają je do kategorii: "bajeczka dla 10-latek"... uważam, że tak młode osoby [te 10-latki;)]nie powinny tego czytać, bo biorą tę historię za bardzo do siebie i wierzą w nie wiadomo co... Dla mnie ta saga jest czymś, dzieki czemu mogę się zrelaksować. Lubię do niej wracać, bo sprawia mi to przyjemność :) A aktorów baaardzo lubię za to, że są fajnymi osobami i pozostają sobą ;]
najlepszym dowodem na to, że dziennikarze nie wiedzą o czym mówią było to, jak Magda Mołek po filmiku z wywiadem z Robertem Pattinsonem(parę misięcy temu, przed polską premierą "Twój na zawsze") powiedziała: "no...rzeczywiście miał spojrzenie wilkołaka"..myślałam, że się popłaczę ze smiechu :D hahaha
a "PODNIEŚ NOGĘ" było mistrzowskie :D strasznie miło mi się zrobiło, jak Rob powiedział "od trzech tygodni uczę się polskiego" ;**
Faktycznie prowadzacy powinni lepiej przygotowywac sie do swojej pracy, nie tylko w tym programie zreszta.
A co do nastolatek-Ty akurat jestes madra dziewczyna, ale...nie wszystkie Twoje rowiesniczki sa takie.
W mojej rodzinie "PODNIES NOGE" weszlo na liste zabawnych cytatow.
choc raz telewizja powiedziale prawde. bo tak to zawsze klamie perfidnie i kreci tymi balwanami
Wiecie, mnie najbardziej ubawił fakt, że Pani prowadząca ewidentnie dawała Pattinsonowi znak, że jej się podoba.. Takie dziwne uśmieszki, poprawianie włosów... Profesjonalistka pełną gębą:D Zupełnie inaczej zachowywała się w stosunku do Kirsten. No ale cóż:) Może śni jej się chłopak po nocach:P
parę miesięcy temu też tak było...ale tym razem lepiej jej poszło. Wtedy powiedziała: "do Polski nie przyjeżdżaj...wszyscy Cie znają"...ok, wiem, że chciała dać do zrozumienia, że w Naszym kraju jest sławny, ale nie musiała od razu mówić, żeby nie przyjeżdżał!! a teraz wyskoczyła z tą dziurą w kurtce...katastrofa :P
No no...i przypominala ze to ich drugie spotkanie, i ze pamieta w co byl ubrany.. jest cos na rzeczy.....
noo... ;)
ale dziwisz się jej? :D ma kobieta szczęście - robić wywiady z największymi gwiazdami... też bym tak chciała...;P
Co do tego wieku oglądających Sagę i czytających to ja jestem żywym przykładem że osoby w innym wieku też Sagę uwielbiają. Mam 29 lat dwójkę dzieci a Sagę bardzo bardzo lubię. Dla mnie jest taką odskocznią od codziennośći.Pozdrawiam TVN:)
według mnie Twilight Saga jest dla każdego...oczywiście nie mam na myśli napalonych dziewczynek, bo choć mam 15 lat, to do tej grupy nie należę;P
To ja was zaskoczę :) Dzis mój tata - lat 48 zobaczył 2 część zmierzchu i kazał mi załatwić 1. Film mu się podoba - zwłaszcza wilkołaki hehe :) I kto by pomyślał. A nastolatki oszalały, bo spójrzmy prawdzie w oczy: kto by nie chciał przeżyć takiej miłości i przygody ;) + buzujące nastoletnie hormony + przystojny aktor i mamy epidemie ;) Ja mam lat 21 :) na 3 część wybieram się do kina i nawet chwycę się za książkę ;)
polecam książkę!!!! najlepiej przed obejrzeniem trzeciej części - wtedy wszystko jest bardziej zrozumiałe;)
według mnie książki są świetne - lepsze od filmu - jak w prawie każdym przypadku :)
Ja to sie nie przyznaje do swojego wieku bo sadze ze jestem tu najstarsza....ale sie pochwale ,ze 1990 to rok urodzenia mojej corki ,a syn jest dwa lata starszy od Roberta.
A sage -jako niezla ksiazke do czytania-polecila mi znajoma 33 lata ,tez matka dzieciom .
"podnieś nogi" kto go tego nauczył? ogólnie jak patrzyłam na wywiad z nim to miałam wrażenie że mu się wendzikowska spodobała ale tak na serio:) a kris to ma niezłe tiki nerwowe jakby miala ADHD, ale ogólnie wydają się być wmiarę poukładani, oboje
Mi sie Kristin w tym wywiadze wydała jakas taka niesympatyczna nie wiem czemu troche jakby łaske robiła ze musi pare słów dla polskiej publiczności powiedziec. Moze to tylko moje wrazenie ale cóż... co do Roberta to nie wiem czy tu jakas chemia sie wytworzyła bo z wywiadów które oglądałam z nim w roli głównej, każźdy wygląda podobnie-wydaje mi sie ze on ma poprostu taki styl bycia a to ze prowadzace na niego "lecą" no cóz to juz inna kwestia. Ale z tym Panem specjalista to troche przesadzili..... bo wybaczcie ale w Polsce jeszcze nie słyszałam o jakis drastycznych przypadkach zeby az takiego goscia od sekt do programu zapraszac :P
Na anglojęzycznych blogach bardzo panią z TVN chwalili, że śliczna, że świetne pytania zadawała i wszyscy byli pod wrażeniem naszego języka (szczególnie z ust Roba) :D
http://soundcloud.com/aryel1/podnies-noge <--- :D
Nie no "podnieś nogę" to mistrzostwo.
Część druga czyli w studio kiedy był ten koleś, młoda aktorka i 2 prezenterów była beznadziejna. Widać, że nie znali się na książce i przykład brali z pierwszej lepszej napalonej dziewczynki na ulicy.Osobiście kocham Sage, choć za filmem jako filmem nie przepadam ale uwielbiam go oglądać, zeby się pośmiać. Nie mogę wytrzymać jak widzę umęczoną minę Edwarda albo jak słyszę teksty filmu.
W wywiadzie Robert Pattinson wydał się miły, a ja przez cały czas się śmiałam. A Wendzikowska naprawdę umiała poprowadzić wywiad.
Po trochu <tak mi sie wydaje> rozumiem Kristen. Myślę <ale nie jestem pewna> ze miała taką minę i pozę dlatego że jak mówiła nie lubi godzinami mówić o sobie, a jak wszyscy się pytają to musi cały czas odpowiadać na prawie identyczne pytania.
Water for elephants .Gra tam Jakuba Jankowskiego ,studenta weterynarii ,ktory po smierci rodzicow przylacza sie do wedrownego cyrku, gdzie opiekuje sie zwierzetami. Maja tam slonice Rosie ,ktora nie slucha polecen , dyrektor cyrku zamierza sie jej pozbyc.Ale okazuje sie ,ze Rosie reaguje na komendy w jez .polskim . No i jest oczywiscie romans Jakuba i zony dyrektora.(Reese Witherspoon). W sumie -zapowiada sie ciekawie . Ale trzeba poczekac do prayszlego roku.
znowu bedzie grał z resse?? no cóż przynajmniej nie bedzie jego matka :P zobaczymy jak to wyjdzie