PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Ma byc pokazany na Oscarach wiec pod koniec lutego albo na poczatku marca ;]

domis3

Gala Oscarów 7 marca 2010r.
więc 8 marca rano możemy sie spodziewać trailera na stronach www, chyba że ktoś sie poświęci i będzie oglądał w nocy gale na Canal+ tak jak ja zrobilam w zeszlym roku i nie zamierzam tego powtarzac xD

_Hayley_Williams_

I czy podczas zeszłorocznej gali rozdania pokazywali jakiś trailer filmu ? Albo podczas którejkolwiek poprzedniej ?

ocenił(a) film na 7
Sonny_Crockett

Ja nie wiem bo nie oglądalam ;D
ale napewno bedzie bo to juz glosno zapowiadają ze bedzie zacmienie ;]]
wiec czekajmy ; ]]

domis3

Nie napalałbym się na to, ale nie takie rzeczy już widziałem. Ale czy koś ma potwierdzone informacje - skoro "głośno o tym gadają" - jakiś portal plotkarski czy czyjś news na forum albo blogu to trochę mało wiarygodna informacja.

ocenił(a) film na 7
Sonny_Crockett

Luz pozyjemy zobaczymy :DD

ja sie doczekac nie moge xdd

domis3

Ja takze. Oby w koncu zostal nam dany porzadny film, ekranizacja tych swietnych, mlodziezowych ksiazek! ( calkiem serio to mowie, bedac niemalze 20-letnim facetem... )

domis3

poczekamy zobaczymy.. :) ja tylko czekam aby ta czesc w koncu byla lepsza i spelnila moje oczekiwania....

Sonny_Crockett

O ile dobrze pamiętam to nie było tam żadnego trailera (ale nie mówie tego na 100% bo byłam na pół przytomna xD) ale Robert był "jednym z prowadzących" i było kilka ujęć ze Zmierzchu ;)

ocenił(a) film na 4
domis3

na Oscarach? szczerze wątpię.
Na tej gali nei puszcza się raczej trailerów... Zresztą.. co mają Oscary do Zaćmienia? XD
skąd o tym wiesz?

ocenił(a) film na 10
Phonetique

Nigdy na Oscarach nie było żadnego trailera no chyba że fragmenty filmów które są nominowane. Ja będę oglądać całą galę także w razie czego napisze co i jak:) A Robert to już prędzej będzie jednym z wręczających a nie prowadzących bo prowadzić ma Alec Baldwin ze Stevem Martinem:)

ocenił(a) film na 10
kamorek

ano może masz rację Hayle pożyjemy zobaczymy, w razie czego ja zobaczę pierwsza:P i podziele się wrażeniami

ocenił(a) film na 7
kamorek

dobrze ;d zobacz i nam napisz ;*;*
a na jakim kanale to bedzie ?

domis3

Canal +.
<za krótki> <za krótki> <za krótki> <za krótki>

ocenił(a) film na 7
magdunia93

kurcze nie mam canal + :(
bo mam cyfr polsat ;// lipa lipa ; //

w takim razie bede czekala na wiadomosci od was ;*

ocenił(a) film na 10
domis3

ok na pewno dam znać:*
Ja w zeszłym roku specjalnie właśnie dla Oscarów namawiałam rodziców żeby zamówili Canal +:)

ocenił(a) film na 7
kamorek

Fajnie masz ;)
a ja musze sobie zamowic mtv
zebym miala jakbedzie mtv movie avards czy jakos tak ;dd
bo w tamtym roku wiekszosc nagród zdobyl twilight;)

ocenił(a) film na 8
domis3

Wiadomo już coś z tym zwiastunem? a tak z ciekawości kiedy pokazali po raz pierwszy zwiastun do New Moon, jaki czas przed oficjalna premierą ? tak orientacyjnie mozna by było załozyć kiedy nam do Eclipse pokarzą :)
ja od niedawna zauroczona zmierzchem wiec nie wiem :P

annagiex

Zwiastun new moon był pokazany 31 maja 2009 na jakiejś gali.
Czyli zwiastun powinien już być.

transformers567_fw

Zwiastun był pokazany, ale na MTV Movie Awords... i szczerze watpie by trailer Zćmienia był pokazany na galii Oscarów... Prędziej na MTV jak to było w przypadku "New Moon" Pożyjemy, zobaczymy :)

ocenił(a) film na 8
Carla

ale mtv movie avards o ile sie nie mylę jakos maj, czewrwiec zazwyczaj jest ... wiec raczej odpada a na oscarach tak tam raczej nie ma zwaistunów ... hmmmm ;/

annagiex

A ja bym się zdziwiła, jakby nie spodzieawnie wrzucili do neta trailer. Milony obejrzeń, radość, znowu czekanie do 2 lipca , oglądanie po kilka razy traileru tak, że na pamięć się go zna ;).

ocenił(a) film na 7
Piper16

obyy ; dd za miesiac juz powinien byc ; dd

ocenił(a) film na 7
domis3

Skoro nie wiadomo czy ta informacja jest pewna, to warto co jakiś czas zaglądać na oficjalną stronę Stephenie Meyer. Ona zazwyczaj pisze o takich wydarzeniach i zamieszcza zwiastuny na stronie:P

ocenił(a) film na 7
fijolka90

Poczekamy zobaczymy ale chyba jeszcze nie predko

domis3

Trailery w kinach pojawiają się zwykle dwa trzy miesiące przed premierą. Nie jest to żadna reguła ale myślę że w tym czasie trailer będzie już dostępny może nieco wcześniej, będzie można sobie ściągnąć z You tube`a i oglądać do woli;)

ocenił(a) film na 7
Sonny_Crockett

czekamy ma ktos nowe wiad? pozdrawiammmm

domis3

www.twilight-fans.org

Według wpisu pewnego użytkownika strony IMDB.com pierwszy zwiastun "Zaćmienia" zostanie wyświetlony przed premierą filmu "Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna", czyli w ten weekend. Mamy ogromną nadzieję, że informacja jest prawdziwa. Jak na razie David Slade nie zamieścił żadnego wpisu na twitterze na ten temat, jednak skoro opublikowano dwa nowe zdjęcia z filmu to może nadeszła kolej na zwiastun?

Mam nadzieję że to prawda chociaż to całe zamieszanie wokół Zmierzchu zaczyna mnie nudzić ale i tak pójdę do kina z czystej ciekawości ;))

ocenił(a) film na 9
_Hayley_Williams_

Premiera w USA Percy Jackson... była bodajże wczoraj, więc raczej nici z trailera...

domis3

Moze mi ktoś powiedzieć kiedy jest premiera w Polsce Zaćmienia??

zuzialack

Premiera Zaćmienia jest 2 lipca 2010.A w USA 30 czerwca 2010.

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

jeszcze tak długo czekac musimy ; dd
fotek na necie malutko ;//
zwiastunu brak ;dd
buuuu ; pp

domis3

Im mniej fotek i zwiastunów tum lepiej. Wszystko będzie później smaczniejsze:>

ocenił(a) film na 7
keshia21

no na jedno racja ;dd
nie to co z new moon bylo ....;/

domis3

Kurcze premiera jest w moje urodziny :))

ocenił(a) film na 7
tszecia

to fajnie : PP

bozeee ale nam kasują długo czekac
ja juz chce wakacje lipiec no oczywiscie początek 2 lipca :PP

domis3

Jest oficjalna informacja pierwszy zwiastun Zaćmienia będzie razem z płytą DVD New Moon.

http://www.film.wp.pl/id,105559,title,Kawalek-Zacmienia-z-Ksiezycem-w-nowiu,wiad omosc.html?ticaid=19a42.

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

No ja slyszalam ze new moon bedzie na dvd 20 marca ;dd super ze tak szybko;))) no i ze tam ponoc ma byc material o zacmieniu wiec moze i zwiastun xd ale moze cuus malutkiego dali by wczesniej na internet....:P

domis3

A ja powiem tylko, że jestem zadowolona, że nie ma w necie całej masy zdjęć, trailerów, fragmentów filmu itp, tak ja kto tyło z New Moon. Prawdopodobnie niedługo znów zacznie się cały ten 'szum' związany z Eclipse, bo promocja filmu musu być, ale to co się działo przy New Moon to była lekka przesada; właściwie można było zobaczyć cały film, tylko że w kawałkach. Potem w kinie film nie zrobił na mnie żadnego wrażenia, a wręcz byłam rozczarowana. Mam więc ogromną nadzieję, że przy Zaćmieniu tak nie będzie, bo nie chcę się kolejny raz rozczarować. Liczę na to, że w końcu film zostanie zrobiony na należytym poziomie i że mnie pozytywnie zaskoczy...

ocenił(a) film na 7
efka84

oficjalne logoooooooooo : PP

taki fragment mini mini zwiastunu

chybaaaa . xdddddd

http://vampires-and-werewolves.blogspot.com/2010/02/fragment-oficjalengo-trailer a-eclipse.html takie mroczny klimat muza

co sądzicie ?????????

domis3

A ja mam cos dla fanów wampirów;)

Gra Forumowa w której nie znajdziecie scenariuszy i schematów wszystko w niej zależy od gracza i jego fantazji. Wampiry Elfy, łowcy... wszystkie rasy dozwolone.
strona oferuje też szeroką galerę zdjęć i obrazów, wybór avatarów artykuły i naprawdę sympatycznych graczy. Posiada też miejsce na opublikowanie własnego autorskiego opowiadania niczym nie związanego z grą;) Zapraszamy wszystkich serdecznie. Jeśli widzicie na stronie coś co wypadałoby zmienić piszcie;)

Obecnie trwa rekrutacja http://vampireknight.cba.pl/viewpage.php?page_id=18

Postać ubrana w ciemny płaszcz przechodziła bocznymi uliczkami miasta. Kaptur zasłaniał jej twarz. Przy pasie miała mały sztylet, oczy świeciły szkarłatem. Przystanęła na chwilę, a kły zabłysły w blasku księżyca. Ruszyła po chwili dalej, rozglądając się uważnie. Spojrzała gdzieś przed siebie. Stała tam kolejna postać. Podeszła do niej powoli i stanęła z nią twarzą w twarz, zdejmując kaptur. Jej długie, czarne włosy powiewały na wietrze.
- Witaj (tu wstaw imię). Jestem Himitsu, pewnie wiesz już z kim masz do czynienia. Jeśli nie, uprzedzę twoje pytanie. Moją rodziną są wampiry. Dostałam za zadanie werbować takich jak ty. Mam nadzieję, że przyłączysz się do nas. Mój świat ma wiele tajemnic, możesz odkryć je razem ze mną. Możesz też stać się moim wrogiem. Reszta zależy od ciebie. Wsunęła kartkę w dłoń osoby, stojącej naprzeciw niej. Do zobaczenia.
Zniknęła w ciemnościach nocy. Na kartce widniał zapisany adres. http://vampireknight.cba.pl
Zdobędziesz się na odwagę?

ocenił(a) film na 7
shallov

teraz pooc ma byc wziastun 12 marca przed filmem remember me z robem ..;)

domis3

Tak, słyszałam o tym. Fajnie, bo to już niedługo. Ale kurcze blade.. coś czuję, że zrobią tak jak z KwN i będą nam podawać na tacy mnóstwo zdjęć i filmiki a film nie będzie już niespodzianką... Niby jak nie chcę, to nie muszę oglądać, ale jak tu się powstrzymać?!

ocenił(a) film na 7
sikorka94

jeszcze ponad 20 dni do zwiastunu ;**

czekamy ^^ juz sie doczekac nie moge heheheh

domis3

a co do premiery new moon 20 marca to chodzi o Polske? jesli jest tam zwiastun eclipse to juz niedługo;-)

krukowa

oczywiscie jesli wcześniej nie zobaczymy zwiastun na gali oscarow

ocenił(a) film na 7
krukowa

20 marca na dvd ale nie wiem czy w polsce bo jakos cicho po sklepach ;//
a zwiastun bedzie wczesniej bo 12 albo 13 na premierze remember me to napewno juz beda jakies przecieki nawet nie po polsku ale napewno wkrotce ; ]] a w polsce to lekkie opoznienie zwykle jest xd

ocenił(a) film na 10
domis3

nie moge sie doczekac :) dzisiaj chyba kupie sobie ksiazyc w nowiu ksiazke :) juz nie moge sie doczekac kiedy film wyjdzie na DVD bardzo chce obejrzec gdyz niestety nie mialam okazji isc do kina:(((

nat_ia

książka jest super tak samo jak 3 i 4 część;-)cos nie do opowiedzenia;-)polecam

ocenił(a) film na 7
krukowa

wszystke wymiatają są boskie !!

dobra dawac zwiastun heheheheh
jeszcze dwa tygodnie ;d

ocenił(a) film na 7
domis3

Juz w piątek powinien byc zwiastun
czekamy kilka dni jeszcze ;)
najpozniej w sobote ; dd