Zdecydowanie bardziej od Zmierzchu wolę sagę Richelle Mead. Lepszy klimat,
zdecydowanie bardziej składna, wartka akcja... Właśnie wyszła druga część, "W szponach
mrozu" i jest to naprawdę super książka!
Zgadzam się z Tobą w 100% że "Akademia Wampirów" to lepsza książka. W "AK" akcja może się różnie potoczyć, a Zmierzch wiadomo jak się skończy.Jeszcze raz polecam "Akademie Wampirów"
zgadzam się czytałam wszystkie sześć: Akademie, W szponach mrozu, Pocałunek cienia, Przysięga krwi, W mocy ducha i (nie pamiętam bo tą w necie czyałam)
Naprawdę dużo lepsza od zmierzchu
"Od „Zmierzchu”, „Czystej Krwi” i „Pamiętników Wampirów”, krwiopijcy podbijają Hollywood, a Akademie Wampirów też, tam ciągnie. Producent Michael Praeger z Preger Entertainment połączył siły z Don Murphy i teraz razem pracują nad przekształceniem sagi w znakomity film.
Jak wierzyć słowom Preger’a, teraz szukają studia. Producenci twierdzą, że chcą stworzyć film, który spodoba się nie tylko dziewczyną, ale i chłopcom. Również, z wypowiedzi Preger’a wynika, że mają nadzieję zekranizować każdą książkę z sagi oddzielnie. Richelle Mead, która spotkała się z producentami na Comic-Con w San Diego, uważa, że jest jeszcze za wcześnie by coś zakładać."
Czekam z niecierpliwością, tam przynajmniej będzie akcja i barwna, a nawet bardzo barwna główna bohaterka, a nie mdła Bella. :D
Kocham AW mam nadzieje ze niedługo będzie można oglądać przygody Dymitra i Rose. Nie mogę się doczekać
Nie czytałam Akademii Wampirów ale słyszałam że ksiazki są świetne i się zastanawiam nad kupnem. A jeśli chodzi o wampiry to tbym chciałam żeby zeekranizowali Wampisy z Morganville( słyszałm że juz prawa do zrobienie serialu kupili) oraz Dom nocy:))
powiem tak jeśli w tej akademii są prawdziwe wampiry i się tłuką , zabijają itp to wporządku ale jeśli jest mu bliżej romansidłu to lepiej niech go nie tworzą bo kino grozy już wystarczająco dostało po dupie przez to gówno zmierzch.