PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163565
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

jestem jedną ze starszych fanek Zmierzchu. Przeczytałam całą sagę razem ze wszystkimi skryptami pojawiającymi się w internecie w tym scenariusze w wersji oryginalnej.czekam z niecierpliwością na kontynuację.Zdaję sobie sprawę, że saga nie jest doskonała i momentami infantylna a filmy nie tak doskonałe jak wszystkie byśmy chciały, ale ma w sobie magię która przyciąga jak magnes i nigdy nie ma się dość :)))))))))))))) a cała reszta marudzących i narzekających niech się cmoknie w nos:)

ocenił(a) film na 7
Agila34

Właściwie to sie z tobą moge zgodzić a ile masz lat "starsza fanko zmierzchu"?

beautiful_lie__

hej myślę że jestem jedną z najstarszych jak nie najstarszą fanką w tym gronie i mam 34 lata, ale ducha jakże młodego. mój wiek to wielki plus, gdyż patrzę na całą te historię pod trochę innym głębszym kontem , ale znam osobiście fanki dużo starsze i zwariowane na punkcie sagi jak ja:))))))))))))

Agila34

Podłączam się od tej wypowiedzi z jednym wyjątkiem jak nie mam "świra" na punkcie Sagi :) ale przeczytałam od deski od deski każdy tom i byłam na drugiej części.... i zamierzam pójść na każdą która jeszcze się pojawi. Mam 23 lata wiec do grona nastolatek nie należę :) i uważam jak rozmówczyni w temacie że nigdy nie znajdziemy ideału zawsze będą jakiejś niedociągnięcia , trudno... ważne aby człowiekowi czytanie danej książki i oglądanie filmu sprawiało przyjemność :) i nigdy bym nie namawiała kogoś kto nie jest zainteresowany nawet dotknięciem książki czy kupnem biletów na seans bo potem właśnie takie osoby marudzą i narzekają itp.

roxsana2

Witam:) Ja lat mam 20 i również z niecierpliwością czekam na ekranizację kolejnej części sagi. Nie ukrywam, że mam co do niej pewne wymagania - zaćmienie jest moją ulubioną częścią. Pozdrawiam zaczytane panie!

użytkownik usunięty
coconut_ww

Też do nastek nie należę ale również saga (mimo wieeelu błędów) mnie przyciągnęła. Mama kolegi- czerdziestoparolatka i jej koleżanki z pracy mają bzika na punkcie tej serii :D widać nie tylko nastolatki mażą sobie o idealnym wampirze XD Według mnie pomysł na książkę Mayer miała świetny ale z wykonaniem fatalnie /:

Ja również mam 20 lat i bardzo lubię sagę :) przede wszystkim dlatego, że lobię czytać o miłości, wampirach, wilkołakach itp. A ta saga ma to wszystko w sobie dlatego ją czytałam haha czytałam? Ja ja dosłownie pochłaniałam, pożerałam i wsysałam :)

ocenił(a) film na 5
anczess

"dla zainteresowanych"? a co kogo obchodzi aż tak bardzo, że kochasz sagę? czy te wyznanie miłosne musi śmiecić forum? rozumiem, że założyliście coś w stylu grupy wsparcia, gdzie dzielicie się swoimi przeżyciami i staracie się podnieść na duchu tym, że nie tylko wy borykacie się z tym samym problemem.

Czy to wykonanie jest naprawdę fatalne? Tłumaczenie to jakaś pomyłka, oryginał to, moim zdaniem, całkiem niezła proza.

Agila34

do LeoMao
to nie jest zaśmiecanie forum
każdy ma prawo wrazic swoja opinię czy będzie to pusta krytyka czy wyznanie uwielbienia
a niektórych to obchodzi
a że nie możesz tego pojąc więc od razu wyskakujesz z nerwami i krytyką
wszystko jest dla ludzi

do całej reszty
zgadzam się z opinią Agila34 faktycznie daleko tej opowieści do ideału ale wciąga i czyta się ja z przyjemnością :)

anna83

dzięki dla przedmówcy:))))))))))))
i słuchajcie - ten temat i forum jest dla każdego " zainteresowanego" w temacie sagi! przesłanie tego forum jest proste i niech zabiera głos kto chce, tylko nie rozumiem tych marudzących na książki i film: czy nie szkoda wam czasu na przeglądanie takich stron jak ta? może zajmijcie się czymś co was interesuje a my tutaj poradzimy sobie bez was. Pozdrowienia dla wszystkich "zainteresowanych" :))))))))))))))))))))))))))))