Ani tym ani tym.
UWAGA SPOJLER
Widzisz to niesłychanie fascynująca historia.
W ostatniej częsci okazuje się, że Edward to krasnolud-transseksualista.
Jego ojciec miał jednocześnie dwóch mężów Golumna i Sarumana.
Ponadto okazało się, że przyjaciółka przyjaciela szwagierki Tolkiena mieszkała przez tydzień w jednym Hotelu na Majorce z Panem Czesiem, który ponoć znał z widzenia daleką kuzynkę babki przyjaciółki Stephanie Meyer.
I to właśnie absolutnie niezwykłe spotkanie doprowadziło do zrodzenia sie w umyśle pisarki Sagi takiego oto porażająco zaskakującego zakończenia.
Nie zapominajmy również o tym, że (Spoiler) Edzio przemienił w krasnoluda-transseksualistę również Bellę, więc teraz żyją sobie szczęśliwie w Edziogrodzie i śpią spokojnie, bo ich jakże zacnego ogrodu pilnuje nieustraszony wilkokłak - Jake .
I aż mi się łezka w oku kręci z zazdrości .
nie zapomnojmy o tym ze wampiry z powiesci S.Mayer nie spia wogole i podobno to lektora dla pustych nastolatek to radzilabym sie z nia zapoznac a pozniej wyrazac swoje zdanie
pozdrawiam
Tak się składa, że zapoznałam się z wszystkimi częściami sagi, ale w filmie tak mało się zgadza z powieścią, że nie zdziwiłabym się nawet, gdyby wampiry spały ( a o dziwo akurat tego się trzymali :D.)
A wyrażenie spać spokojnie było raczej metaforą, jeśli nie muszę tłumaczyć o co chodzi ;].
No więc radziłabym mieć pewność, że osoba wyrażająca zdanie nie zapoznała się wcześniej z powieścią, bo ja akurat zrobiłam to, żeby mieć lepsze porównanie.
I również pozdrawiam :D
A co do powieści... Czy jest to lektura dla pustych nastolatek? Kwestia sporu, ale skoro ją przeczytałam, to powiedzenie tego byłoby równoznaczne z obrażaniem samej siebie ;d. Więc nie , nie jest to lektura dla pustych nastolatek, bo puste nastolatki nie pokusiłyby się o zajrzenie do jakiejkolwiek książki.
Ale, bez urazy, nie jest to też literatura najwyższych lotów.
Czytało się lepsze, czytało się gorsze.