PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163565
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

ze cz 3 nie bedzie tak szepsuta jak pozostale dwie. mimo, ze podobaly mi sie filmy, to new moon mial potencjal bycia o wiele lepszym filmem i taki powinien byc. Brak jakiejkolwiek muzyki w tym filmie jest niewybaczalny. Carter burwell powinien wrocic. Mam nadzieje, ze dawid slade bedzie pierwszym rezyserem, ktory zrobi ze sagi zmierzchu dobry film. a jesli chodzi o breaking dawn to powinni zatrudnic petera jacksona i weta workszhop i digital. tylko oni beda potrafili zrobic przekonujaca renesmee i dobry film. i moze w koncu wampiry bedo wygladaly dobrze.

martenka_84

Jak na mój gust książka jest o wiele ciekawsza. Wszystkie części. Film w sumie też niczego sobie ale pomija wiele szczegółów. Tak nie powinno być. Rozumiem,że film musi być krótszy bo jakby ekranizowali całą książkę to mógłby on trwać kilka godzin ale mogli by trzymać się książki. Wiele scen było przerobionych tak jak im się podoba a nie jak powinno być a myślę,że wiele fanów chciałoby zobaczyć to co było w książce a nie wymysły reżysera czy też tego kogoś kto pisał scenariusz.. Ja obstawiam za książką.. I wątpię,że kolejne części będą lepsze.

ocenił(a) film na 7
martenka_84

Czemu wy wszyscy marudzicie??? jak wam sie nie podoba to przeciez nikt nie karze wam tego oglądać. Przeczytajcie książkę i macie problem z głowy.

użytkownik usunięty
18agusia09

Książka nie wiele lepsza ale i tak mi się podobała. Świetna fabuła ale wykonanie fatalne :/ (według mnie)

Racja, film jest tragiczny.
Szłam do kina i miałam wielkie oczekiwania co do tego filmu, widać chyba za duże. Myślałam, że jeśli zmienią reżysera to film będzie chociaż trochę lepszy, ale widać się przeliczałam. Żadnych emocji w nim nie było, scena w lesie jest straszna nie wspominając o całej reszcie. Książki uwielbiam, czytałam wszystko dwukrotnie i na pewno przeczytam jeszcze raz, ale zanim pójdę do kina na 'Zaćmienie' to się dwa razy zastanowię. Ale polecam zobaczenie filmu, może ktoś odkryje w nim głębię, której ja niestety nie dostrzegłam ;)

martenka_84

W pełni się z tobą zgadzam...pierwsze dwie części były dobre, ale niewystarczające. Oczekiwałam czegoś lepszego i bardziej przekonującego. Zacmienie to pewne pole do popisu dla reżysera, ponieważ dużo się tam dzieje. Jest wiele wątków, które trzeba umiejętnie posplatac, aby była spójna całośc. Pozdrawiam wszystkich fanów.;)

darruuniaa

a nie wiesz czy w "Zaćmieniu" ma być ten sam reżyser co w "Księżycu(...)" ?

Anny

Peter Jackson jako reżyser Breaking Dawn?! NIE NIE NIE, PROTESTUJĘ. Już się załamałam nad Timem Burtonem, proszę ludzie, nie piszcie głupot i strzelcie się porządnie w łeb.