PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 163186
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Fatalna muzyka, kiepska gra aktorska i reżyserka, nie wspomnę o fabule - wampiry
świecące w słońcu, Indianie zamieniający się w wilkołaki, które nienawidzą wampirów i
dziewczyna, która nie dość, że zakochuje się w wampirze, to jeszcze zakochuje się w
wilkołaku. Dobiła mnie Stewart, która nie potrafi mimiką twarzy, głosem i gestami odtworzyć
absolutnie żadnych emocji - jej uniwersalnym trikiem były otwarte usta i drgająca żuchwa.
Nie chce mi się dalej komentować :) GNIOT, GNIOT i jeszcze raz GGGGNNNNIIIIOOOOTT
TT!!!!

merolek

Tak,zgodzę się z Tobą. A to,że wampiry chodzą w słońcu... W dzień... To zupełna sprzeczność z przyzwyczajeniami dot. wampirów... Przez co film ogląda się źle..

ocenił(a) film na 1
Nyna90

a tak na marginesie - UWIELBIAM SOAD :D mam całą dyskografię na półce :P

merolek

to miło :) też ich uwielbiam

Nyna90

Jak jest twoja ulubiona piosenka Soadu. Bo ja uwielbiam Forest i Chop Suey. No i cudna Lonley Day

sentia

Moja? Chop suey, Lonley day, Toxic city, Solider side, Sugar... Oj, dużo tego;d

Nyna90

Atwa jeszcze jest świetna.

sentia

B.Y.O.B , Atwa ,Aeriels, Radio/Video... a tak serio to łatwiej chyba powiedzieć ,która podoba mi się najmniej:D

Nyna90

Właśnie nie^^ Meyer schrzaniła wszystko inne o wampirach ale z tym miała racje. Drakula mógł chodzić w dzień, po prostu stawał się słabszy natomiast mit o zabójczym słońcu wywodzi się z błędu w Nosferatu. Natomiast świecenie to już... xD ludzie skąd ona to wytrzasnęła.

Ryuki

kto wie? mnie właśnie ten fakt,że Edward chodził w dzień i inne wampirki strasznie popsuło sympatię do Zmierzchu.

ocenił(a) film na 6
merolek

Te wilki, one mi wielkością bardziej przypominały krowy

merolek

Racja Stephenie Meyer zeszmaciła wizerunek wampirów i wilkołaków... Teraz zamiast straszyć i fascynować obie rasy wywołują uśmiech na twarzy (świecenie w słońcu to jakiś kiepski żart:)
P.S Ja także jestem fanem SOAD, a nowego Serja słucham dniami i nocami:D

Dr_Lubicz55

DOKŁADNIE! Mój tata sam zripostował ten film,że niby wampiry od 12 lat :D

Nyna90

Taa... nawet 5 latek by się ich nie wystraszył:)

Dr_Lubicz55

Dokładnie! Pomijając te naprawdę żałosne sceenery