PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163565
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

co za koszmar! jak masz więcej niż 12 lat NIE OGLĄDAJ!!!

Drewniany maksymalnie Pattison - co widzą w nim fanki?
Panna Kirsten z wiecznie niedomkniętą buzią i błędnym wzrokiem.
Facinelli strasznie skrzywdzony charakteryzacją - tylko Orlando może być blondynem i brunetem najwyraźniej ;).
Major konfederatów mnie rozłożył całkiem - buzia ,,w ciup" jak jakaś pannica i to ekspert od walk!!!
A ta co to najpiękniejsza na świecie - ludzie ... Doda nasza to przy niej istna Afrodyta...

No i ta ,,fabuła". Matulu!!! Czytają w myślach, przewidują przyszłość, nastolatka mówiąca ciągle: ,,wiem czego chcę" ,,nigdy niczego bardziej nie będę chciała niż Edłorda" ,,ciebie kocham bardziej niż jego" itd ... masakra ...

Daję 2 - za Lautnera - przynajmniej można oko na nim zawiesić i za Alice - sympatyczna aktorka choć rola mocno niemrawa.

Górna granica wieku powinna być określona w tym filmie - nie dolna jak zwykle ... i to max 12 lat ...

ocenił(a) film na 10
nurofen

No ja akurat znam sporo iosób co mają nawet powyżej 30 lat i lubią ten film.Ale to kwestie gustu.A hm widziałaś Dodę bez makijażu?
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
11koala19

widziałam :D i żyję - nie wiem natomiast czy po ujrzeniu tej ,,najpiękniejszej" bym przeżyła ;)

nurofen

Fabuła jest po prostu do niczego, bohaterowie płytcy. Brak tu całkowicie miejsca na jakiekolwiek refleksje i przemyślenia. Nie ma tu nic poza żałosnym upojeniem tych dwoje pokrak - Edzia i Belki. Ja ci to mówię, że masz absolutną rację. A najśmieszniejsze jest, jak Edzio robi striptiz, a Belcia do niego biegnie w tych swoich workowatych portkach. Przecież to nawet porządnie ubrać się nie umie. A co dopiero tutaj mówić o jej wątpliwej urodzie?
Poza tym zobacz, co się w tej sadze liczy. Nie to, że Volturi żyją, by dalej zabijać i tyranizować. Nie to, że Bella i Edward budują szczęście na nieszczęście Jacoba, że Nessie pewnie będzie do końca życia nieszczęśliwa, podobnie jak Jake. Nie, to się nie liczy. Nie liczą się też trupy tych niewinnych, jakie padają podczas akcji. A co się liczy? Tylko to, że Edward i Bella są razem. Brak tu jakiejkolwiek głębszej refleksji. Do tego pochwała tego świata wraz z jego brudem i fałszem - mówienie, że nic z tym nie można zrobić. No i jeszcze ta pochwała rasizmu i związku opartego na braku zaufania. I fascynacja autorki bólem - dowodzi tego dokładnie opisana scena bólów i cierpień Belli podczas porodu. Meyer powinna się leczyć, a nie książki pisać.

hubert285

Tak Bella nie jest zbyt fajną postacią ale patrząc na ten film zwracałem uwagę na Rosalie i Alice :)

ocenił(a) film na 1
Damx123

Alice miała fajną fryzurę,a Rose czaderskie buty...

nurofen

Jeśli chodzi o serię "Zmierzch", to trailery są bardzo dobre;p Później jednak przychodzi film i pozbawia nas wszelkich złudzeń. Niestety wszystkie trzy filmy były nudne, gdyby chociaż przyspieszyli nieco akcję.., ale nie. Ten film to nie jest jeden ciąg, to są sceny połączone ze sobą. Jak dla mnie są dwa plusy - Volturi razem z Dakotą jako Jane oraz bitwa Cullenów z nowonarodzonymi (chociaż i tu mogłoby być lepiej).
Co do bohaterów, filmy nakręcono na podstawie książek, to autorka stworzyła taką postać Belli, która kocha dwóch mężczyzn na raz (;d), nie może się zdecydować, etc., więc co do fabuły nie możemy się czepiać twórców filmu.
Mam wrażenie, że Stephanie Meyer miała naprawdę dobry pomysł z tymi wampirami, jego realizację pozostawiam jednak bez komentarza, z całym szacunkiem dla fanów sagi oczywiście.

ocenił(a) film na 7
nurofen

To kwestia gustu, nie wyobrażasz sobie ile osób w moim otoczeniu nie lubi Zmierzchu. Ja lubię i nie wstydze się tego przyznawać, bo jednym taki gatunek filmu się podoba a drugim nie, i nie ma co dyskutować, nikomu nie zabronisz oglądać. Chociaż przyznaje, że to wydaje się troche banalne: pojawia się Edek, a wiecznie zapatrzona w niego Bella wyłaby w stanie skoczyć za nim w ogień. Na początku kochałam Zmierzch, ale z wiekiem dorastania przejrzałam na oczy i patrzę na Zmierzch z umiarem, ostatnio polubiłam filmy które nie kończą się happy endem dlatego oceniłam Zaćmienie na 7/10.

ocenił(a) film na 1
nurofen

zgadzam się w 1000000% pozdrawiam !!!

emmesey

dla mnie też ten film był ciężkim przeżyciem .. potem nie mogłam spać bo nękała mnie Belka z otwartą gębą ; /

ocenił(a) film na 3
nurofen

"co za koszmar! jak masz więcej niż 12 lat NIE OGLĄDAJ!!!"

mam ciutkę więcej. obejrzałam. przeżyłam.

"Drewniany maksymalnie Pattison - co widzą w nim fanki?"

Fajnie go wystylizowali, poza tym Pattinson ma coś w sobie;] Jak na Angola...

"Panna Kirsten z wiecznie niedomkniętą buzią i błędnym wzrokiem."

Błędnym? Przymulonym. Buzi się nie czepiam, samej mi się zdarza otwierać gdy coś mówię

"Facinelli strasznie skrzywdzony charakteryzacją - tylko Orlando może być blondynem i brunetem najwyraźniej ;)."

Orlando fuuuj. James Marsters już lepiej wyglądał jako brunet w blond włosach:P

:A ta co to najpiękniejsza na świecie - ludzie ... Doda nasza to przy niej istna Afrodyta..."

Ta najpiękniejsza na świecie? Esme? Mama Belli? O kogo ci chodzi? Doda jest istną Afrodytą co najwyżej przy Jolancie Rurowicz.

"No i ta ,,fabuła". Matulu!!! Czytają w myślach, przewidują przyszłość, nastolatka mówiąca ciągle: ,,wiem czego chcę" ,,nigdy niczego bardziej nie będę chciała niż Edłorda" ,,ciebie kocham bardziej niż jego" itd ... masakra ..."

No.

"Daję 2 - za Lautnera - przynajmniej można oko na nim zawiesić i za Alice - sympatyczna aktorka choć rola mocno niemrawa."

Alice fajna, Jacob brzydki. Przypomina mi Biebera z szerszą klatą.

"Górna granica wieku powinna być określona w tym filmie - nie dolna jak zwykle ... i to max 12 lat ..."

Ciekawe... "Mamo, wyjdź z pokoju! Będę oglądać Zmierzch!"