zryty, dobre słownictwo. jak widzę po twoich filmach nie masz zbyt dobrego, ambitnego gustu, skoro uważasz, że ten film był gorszy od jakiejś komercyjnej, amerykańskiej, głupiej komedii. Popieprzony - owszem, ale ja takie lubie. inne, ciekawe, na których trzeba się skupić,a nie wszystko pokazane od razu, trzeba w nim dostrzec nie tylko te proste przeslanie ktore kazdy widzi, ale tez te ukryte w szczegółach. świetny film. świetni aktorzy. ogólnie 9/10.
Kazdy ma inny gust filmowy, po to jest filmweb, aby wyrazac swoja opinie, moze i przekaz jest ,ale duzo jest niedociagniec, takze film masakryczny.
to trochę ironiczne i humorystyczne kiedy (podobno) trzy lata ciężkiej pracy twórców z podatków twoich rodziców sumujesz 'zryty film', trochę jakbyś miała zryte pod czaszką... ale to może tylko przeczucie?
Oczywiscie dalej podtrzymuje, ze jest zryty, bo inaczej nie da sie tego nazwac. Zebys Ty czasem nie miala zryte pod czaszka, ogladnij sobie lepiej "Przerwana lekcje muzyki", to dopiero jest film.
O czym Ty mówisz, kobieto??
Akurat postać i problem Susanny ma bardzo wiele wspólnego z postacią Dominika.
Napisz po prostu, że masz wysublimowany gust filmowy, bo oglądasz filmy hollywodzkie nagrodzone Oskarem, a sięganiem po "polskie szmiry" się nie zbrukasz...
Człowieku nie rozwalaj mnie, 2 lata temu to pisałam a ty to teraz wyciągasz? C'mon. Już mi się o tym nie chce gadać;)
Bo ci odpowiadam, FW ma coś takiego jak powiadomienia...
Ale spoko, jeśli chcesz być ignorowany, zapamiętam to i więcej nie odpowiem.
porównywanie mnie z Warszawką uważam za obrazę, a poprawność językowa to nie tylko domena ludzi z tego miasta (;
Skąd takie przekonanie, że poprawność językowa jest domeną Warszawiaków ? To, że im się tak wydaje ? Co do "paniusi z Warszawy" to była celowa i zamierzona, wielka obraza.
zatem nie mam zamiaru polemizować z osobą, której jedynym celem na tym portalu jest obrażanie osób, o których nie ma się pojęcia. poniżasz raczej siebie, a nie innych.
Forumowicz ten wychował się w środowisku w którym ten jest lepszy ten kto bardziej obrazi drugiego. Nie ma znaczenia co masz w głowie, jakie masz pasje, czy coś ciekawego możesz przekazać lub pokazać. Wartość stanowi u niego obrażanie innych forumowiczów. Myślę, że w realnym życiu ponosi dotkliwe tego konsekwencje.
A ten forumowicz "o m e n" wychowywany był w środowisku pedofilskim, przez rodziców pedałów, którzy to znudzeni swoimi otworami, wpychali mu na przemian w odbyt swoje śmierdzące, brudne fujary. Nie ma znaczenia co masz w głowie, jakie masz pasje, czy coś ciekawego możesz przekazać lub pokazać, ważne jest aby na czas dostawać pisiorem w zwieracz. Jestem przekonany, że w realnym życiu ponosi dotkliwe tego konsekwencje, gdyż ma rozwalony odbyt i dupa nie trzyma kupy.
Lubię czasami napisać coś o swojej rodzinie w niecodzienny sposób., omen to to samo co nemo tylko pisane wspak
mam poważne problemy ze swoją męskością i wyzywanie innych od tego czym chciałbym być bardzo mi pomaga.
Nie wiem czym się zachwycacie. Jak bianka dobrze ujeła, film jest zryty. O zrytym, aroganckim, rozpieszczonym, rozchwianym dzieciaku który mimo pełnoletności zachowywał się jak 13latek. Najlepszym przykładem jest scena w której odcieli mu internet ;) zapewne wszyscy którzy to czytają, widzieli kiedyś filmiki na youtubie, o tak zwanych "Dzieciach Neo" (swego czasu bardzo popularnych!) walących klawiaturą w monitor, bo im neta odcieli. Widzę analogie. Dzieciak ten ma... przepraszam! miał*;) za przeproszeniem nasrane we łbie. Wybacz, możesz mnie wziąć za bezdusznego, niewrażliwego, etcetera, ale ja takiego gnoja oddałbym do psychiatryka. Rozumiem - poruszony jest problem braku zainteresowania synem ze strony rodziców. Okej. Porozmawiaj o tym z nimi. Zrób to, tak jak to kiedyś robili, narozrabiaj troche, narób hałasu, wróć pijany do domu, ucieknij na noc albo dwie, może Cie zauważą. To z tym oświadczeniem zmiany orientacji sexualnej, też było dobrą zagrywką. Ale bez przesady. Takie mamy posrane teraz czasy, że zamiast rozmawiać, ludzie uciekają w głąb siebie i płaczą jak im źle, że nikt ich nie rozumie. Jak mają być zrozumieni, jak oni tego nie chcą? Dominisiowi ewidentnie podobało się bycie emo. Zaczął się ubierać "fajnie", wmieszał się w "fajne" towarzystwo, stał się tajemniczy i ogólnie "fajny".
Odrazu było palnąć sobie w łeb i nie robić problemu swoim rodzicom, którzy mimo przekładania kariery nad rodzine, kochali go bardzo mocno i robili co mogli żeby załagodzić sytuacje i pomóc Dominikowi. Co mogli - oczywiście w ich rozumieniu. Owszem, mogli więcej. Owszem, mogli od początku inaczej. Owszem, mogli poświęcać mu więcej czasu. Ale ludzie są ślepi, nie zauważają takich rzeczy, do póki nie dostaną takim czymś prosto w twarz.
...to z tym palnięciem w łeb to raczej też głupi pomysł, wcale sytuacji by nie rozwiązał, tak tylko napisałem co miałem na języku ;)
Film od strony reżyserskiej - dobry. Baaardzo podobały mi się niektóre ujęcia.
Btw, wiem że zaraz mnie zwyzywacie od trolli, Wielkich Krytyków Filmowych Pisanych Wielką Literą, dzieci neo o których wspominałem. Pewnie wogóle wyprośicie mnie z tego forum, ale z takich tekstów filmweb właśnie słynie :D
Bądź co bądź.... Film jednak dobrze zobaczyć. Mi się nie spodobał - ale ja jestem w mniejszości z tego co widzę. ;-) Przyjemna odskocznia od blockbusterów, hollywoodu i innych wielkich produkcji.
perepetual, a jakie Ty miałaś tam przesłanie ukryte w szczegółach? aha i dlaczego odrazu wyzywasz że ktoś nie ma gustu filmowego, co? Z tego co widzę, nie wszystkie Twoje filmy są jakoś szczególnie ambitne. Troche tolerancji Kochana ;-)
Juz lepiej nie moglabym tego ujac :) takze wszystko i na temat :) .chcialam dodac jeszcze, ze smiac mi sie chce z tego, iz ktory rodzic nie zauwaza, ze jego dziecko nie wychodzi z pokoju przez 10 dni, ja juz dawno wywazylabym te drzwi, a nie prosilabym grzecznie :Dominisiu no otworz nam drzwi, mamusia i tatus Cie prosza haha zal ..nie mowiac o innym niedociagnieciach
Plus tego filmu to bardzo dobra gra aktorska Romy oraz Jakuba :) Film zryty co nie znaczy ,ze nie wzruszylam sie na koncu ..a para zamiast wezwac ochrone lub kogos z klubu, dalej go nagrywali
Ktoś wspomniał o dzieciach Neo. Szyderczo cytując słowa Dominika - '' podłączcie ten internet''. Tu nie chodzi o uzależnienie od internetu! Dominik nie cierpiał na depresje! Po kolei. Sytuacja odłączenia modemu nabrała dramatycznego przebiegu ponieważ miała miejsce gdy bohater był w trakcie umawiania się z Sylwia w celu dostarczenia dla niej tabletek. Sprawa depresji. Chłopak miał problemy lecz zdecydowanie nie depresje. Gdy doszło do wypisywania przez lekarza recept to Sylwia sugerowała mu co ma powiedzieć dla psychiatry. Chciała mieć pewność, że dostanie tabletki jakich poszukiwała.
Przeczytałem wszystkie recenzje i część postów. Mam wrażenie, że oglądałem trochę inny film. Napisze nowy temat z własną interpretacją bo aż we mnie kipi:)
Do bianka226
Już dawno wyważyła bys drzwi? Zrobił to policjant a w tym momencie Dominik rozbił gołą ręką lustro śmiejąc się ''władzy'' prosto w oczy.
''..a para zamiast wezwac ochrone lub kogos z klubu, dalej go nagrywali ''. Byłem światkiem śmiertelnego wypadku drogowego. Wiesz dla czego następnie powstało duże spowolnienie ruchu? Nie przez źle zorganizowane usuwanie skutków katastrofy a przez przejezdnych, którzy przystawali aby zrobić zdjęcia czy nakrecić filmik...
Za moment obejrze ponownie ten ŚWIETNY FILM. Mam w głowie zbyt wiele waszych opinii przez co muszę odświeżyć ten obraz i jeszcze raz przepuścić go przez swój magiel. Biorę się do roboty!
Ile razy mam tłumaczyć, że mam poważne problemy z męskością i wyzywanie innych od tego czym sam jestem bardzo mi pomaga.
chyba nikt nie jest az tak niespostrzegawczy, zeby nie zobaczyc, ze zamiast O wklepales w nick 0 pajacu :>
rozumiem ze mozna za kims nie przepadac, nie lubic go i hejtowac przy kazdej okazji, ale az tak nisko upasc? ...
No to witaj w klubie. Obrona postawy polegającej na wulgarnym obrażaniu innych forumowiczów również świadczy o twoim upadku.
A czy ja bronie tego uzytkownika? No prosze. Moze jakies argumenty na to, ze bronilem uzytkownika NEMO_999. To, ze gardze takim sposobem 'walki' z trollami nie swiadczy ze popieram trollowanie. Nie popadajmy w paranoje ;)
No to zgadzamy się ze sobą w tym, że wulgarne obrażanie innych forumowiczów przez NEMO_999 jest naganne.
A obrażanie niewulgarne ??? No i wcale nie przeszkadza mi, że piszesz podszywając się pod mój nick, to po prostu jest najzwyklejsze tchórzostwo. No ale to świadczy tylko o Tobie. Przecież inaczej nie umiesz a musisz ...
Dodam jeszcze, że słowo pedał nie jest wulgarne, sprawdź w słowniku mutancie popromienny> (a to akurat jest obrażanie, ale nie wulgarne).
Natomiast jak bym Cie nazwał matkoje.bcą o cienkim chu.ju, czym niewątpliwie jesteś, to byłoby wulgarne obrażanie, no ale skoro jak wcześniej wspomniałem, takowym jesteś, to już nie jest obrażanie tylko nazywanie Cię po imieniu, bądź profesji.
Forumowicz NEMO_999 wychował się w środowisku w którym ten jest lepszy ten kto bardziej obrazi drugiego. Nie ma znaczenia co masz w głowie, jakie masz pasje, czy coś ciekawego możesz przekazać lub pokazać. Wartość stanowi u niego obrażanie innych forumowiczów. Myślę, że w realnym życiu ponosi dotkliwe tego konsekwencje.
Przecież cymbale nie zaprzeczam, że takich matołów jak ty z wielką pasją lubię obrażać. Nie wysilaj się zatem i nie kompromituj się, że wiesz jak ja się wychowywałem i co ponoszę w życiu, bo wiedzieć tego nie możesz, chyba, że wiesz coś z autopsji.
A ten forumowicz wychowywany był w środowisku pedofilskim, przez rodziców pedałów, którzy to znudzeni swoimi otworami, wpychali mu na przemian w odbyt swoje śmierdzące, brudne fujary. Nie ma znaczenia co masz w głowie, jakie masz pasje, czy coś ciekawego możesz przekazać lub pokazać, ważne jest aby na czas dostawać pisiorem w zwieracz. Jestem przekonany, że w realnym życiu ponosi dotkliwe tego konsekwencje, gdyż ma rozwalony odbyt i dupa nie trzyma kupy.
Z toba jest taki problem ze wszystkich obrazasz. Wyzywasz ludzi od debili i jeszcze gorzej. Od troli wyzwałes ponad 1000 filmwebowiczow. Jestes chory? Nienawidzisz ludzi? Po co obrazasz innych? Sprawia ci to przyjemnosc gimbusie? Lecz sie koles.
Z toba jest taki problem ze wszystkich obrazasz. Wyzywasz ludzi od debili i jeszcze gorzej. Od troli wyzwałes ponad 1000 filmwebowiczow. Jestes chory? Nienawidzisz ludzi? Po co obrazasz innych? Sprawia ci to przyjemnosc gimbusie? Lecz sie koles.