Mowcie sobie co chcecie, dla mnie film poprostu genialny... Świetna gra aktorów, Jakub zagrał swoją rolę znakomicie a przecież to nie jest łatwa rola... Nie myślałam że polski film może być aż tak dobry... Nawet się poryczałam, film naprawdę mnie wzruszył... Rewelacja, brawo dla reżysera...!!!
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1360103/Natasha-MacBryde-Teenage- suicide-victims-fell-prey-internets-dark-side.html?ito=feeds-newsxml - tak tylko z ostatnich wiadomości, a jak więcej to na youtube trafiło się to: http://www.youtube.com/watch?v=gE5yINOn4N4 u nas w kraju też są jakieś przypadki
Dla twojej informacji to młodzież z autoagresją,która jest wywołana depresją i stanem psychicznym w jakim On był,właśnie tak się zachowuje!A więc widzisz,że niepotrzebnie pisałaś takie głupoty,z góry przepraszam!:)
Film świetny. W końcu Polacy stworzyli coś naprawdę dobrego a nie nastepną komedię romantyczną. Mam nadzieję, że zdobędzie parę międzynarodowych nagród. Należy mu się.
młodzież nie przejmuje siętym co wypisują o nich w sieci? to podaj proszę swój prawdziwy namiar, chętnie ci zahejtuję i zobaczymy :)
nie chodzi mi o to, że się nie przejmuje, ale jakiś debil napisał coś o nim na fejsie i zaraz wpadał w jakąś przedziwną panikę, rozwalał wszystko w pokoju, aż tak się wzruszał? cały ten świat powinien nabrać dystansu...
Wszystko zależy od tego dystansu kto jaki ma i jaką psychikę. Może po prostu był bardziej czuły i miał problem z tym dystansem? Zauważ że to była elitarna szkoła snobów nie mal, bogaci rodzice, bogate dzieciaki. W świecie gdy wszystko się już ma, jest się "samotnym" jak to określiła Sylwia- każdy kreuje swoją własną salę samobójców.
no właśnie o to chodzi chyba w filmach, że obserwujemy ludzi, którzy niekoniecznie są tacy jak my (np. Forest Gump czy jakiś inny fajny film) i wtedy sami nagle zaczynamy sobie zadawać pytania: co ja by zrobił/zrobiła na jego/jej miejscu. np ja nie wiem co bym zrobił gdyby po mnie pojechało pół szkoły z jakiegoś PRAWDZIWEGO powodu np że mnie dziewczyna zrobiła w ch..a, bo mnie akurat na danej imprezie nie było... dystans się ma do czasu póki ci nie pojadą prywatnie
+ kazdy ma dystans do czego innego i tyle... każdy jest inny, po prostu, a ludzie się boją tych innych.
baardzo dobry! popłakałam się!
a co do przejmowania się... nie wiem na jakim świecie żyje ten, kto mówi, że face nie ma wpływu na nasze życie... ciągle tam jest wielka rywalizacja na komcie i lajky! z resztą nasza klasa? facebook? te zdjęcia i inne... potem sobie nawzajem pokazują, ja to pamiętam jeszcze z nk i teksty "ta to sobie wypycha cycki", "ale morda, k**!" a potem powtórzenie czegoś takiego w realu...
Film naprawdę rewelacji. Daje dużo do myślania. dla młodzieży jak i dla dorosłych.
juz od dawna zaden film nie wzbudzil we mnie tylu emocji co ten! wzruszyl i wstrzasnal, dal porzadnie do myslenia! niesamowita gra aktorska, idealnie dobrana muzyka, dialogi i reszta... wczoraj obejrzalam "cloud atlas" nad ktorym wszyscy se tak zachwycaja... film zrobiony z wielkim rozmachen i wlasciwie nic wiecej, "sala samobojcow" to jest film!!!
byłam na tym filmie 2 lata temu z klasą, czyli tak jakby wtedy byłam rówieśnicą głownego bohatera Dominika,film nie spodobał mi się ,bo po prostu nie rozumiałam jak rodzice mogli go tak rozpuścić, nie odciąć neta, nie wyważyć drzwi i teraz po ponownym obejrzeniu dalej tak sądzę.Egoizm rodziców powala ,znaleźli dobrego psychiatrę, to i tak chcieli wszystko po swojemu załatwić i niestety wszystko stracili.,Ale na pewno są tacy rodzice -myślą,że dają dziecku wszystko ,a własciwie jedyne co dają to pieniądze.Myslę ,że to dobry film, sam temat bardzo dobry ,problemy nastolatków ukazane realistycznie, co prawda ja takich nie miałam ale w każdej szkole myslę jest ,bądź się zdarzyła taka sytuacja ,gdzie jakiś uczeń z jakiegoś tam powodu nie był lubiany, był wyśmiewany itp..Fajny pomysł z wirtualnym światem ,bardzo dobra gra aktorów, nie tylko Gierszała.Ten film na pewno daje do myslenia, mam nadzieję,że nastolatkowie po obejrzeniu tego filmu uświadomią sobie, że pewnych rzeczy robić nie warto.I rodzice nastolatków też ten film powinni obejrzeć ku przestrodze.
Nie mówię o ich egoiźmie w stytuacji z odcięciem neta,ale ogólnie.byli egoistami , bo mysleli o swojej robocie ,a nie o dziecku.
Podzielam Twoją opinię. Właśnie obejrzałam drugi raz po jakimś czasie. Wtedy chyba nie dorosłam do tego filmu. A teraz? Jestem zachwycona. Nie rozumiem tak niskiej (jak na swój poziom) oceny. To zdecydowanie jeden z lepszych polskich filmów, jakie widziałam. Aktorstwo na bardzo wysokim poziomie - w szczególności u Gierszała... Ten film jest dobrą odskocznią od tantetnych komedii romantycznych. Pokazuje, że stać nas na dobre i ambitne kino.
taaaaak naprawdę niesamowity, żebym już nigdy nie trafiła na film tak beznadziejny, nudny i bez sensu, fabuła kręci się wokół przewrażliwionego na swoim punkcie dzieciaka, który wypala se w łeb bo tak mu ciężko, biedaczek. Sieczka, a nie film...
Masz prawo tak sądzić... pomimo, iż wykazałeś się już brakiem wiedzy na temat tego filmu w założonym przez siebie temacie.
Nie dziwi, że bezmyślne osoby zgadzają się ze sobą.
Brakiem wiedzy na temat ocenianego przez siebie filmu wykazałeś się w założonym przez siebie temacie o nazwie "toaleta". Oprócz tego ,że pokazałeś brak zrozumienia co się dzieje w filmie, wygłosiłes również nieprawdziwą tezę na temat tego co w filmie było.
Masz oczywiście prawo oceniać film mimo, że nie wiesz co się w nim działo...tylko co warta jest taka ocena.
"bezmyślne osoby zgadzają się ze sobą", jeśli jakiś "film" mi się nie podoba znaczy, że nie myślę? ciekawy tok rozumowania, widać nie mamy o czym dyskutować, ale może to i lepiej, dziękuję i dobranoc.
Zgodze sie ze film jak na polskie warunki jest bardzo dobry. Bylo pare scen troche sztucznie zagranych ale ogolnie jeden z lepszych filmow ostatnich lat. Dla mnie jednak nie byl wzruszajacy, nie wspolczulem Dominikowi a w recz przeciwnie, byl dla mnie zalosny. Realia Polski sa takie ze wiekszosc rodzicow nie ma czasu dla swoich dzieci bo pracuja od rana do wieczora. Tak bylo przynajmniej za moich czasow dla mnie i moich rowiesnikow. Problemem jednak bylo nie brak wsparcia czy zrozumienia rodzicow, bo w wieku maturalnym malo kto z mlodziezy dogaduje sie ze starymi, ale bardziej problemem bylo to aby starczylo kasy do 1. Glowny bohater pod wzgledem materialnym mial wszystko, w recz za duzo, przez co byl malo samodzielny. Jego problem lezal w psychice, swoje poczucie wartosci opieral na tym co powiedza inni, jego rowiesnicy dominowali nad nim, nie umial wybrnac z roznych sytuacji i byl bardzo podatny na to co mowia i mysla o nim inni. Ktos kto sie nad nim rozczula najprawdopodobniej utozsamia sie z glownym bohaterem, ma podobne problemy lub mial, przezywa to jakby na nowo. Ja osobiscie mialem znacznie wieksze zmartwienia i problemy jak Dominik w jego wieku ale zawsze z nich jakos wybrnalem sam, rodzicow nawet nie probowalem angazowac. Jedynym nad czym mozna ubolewac jest to ze rodzice zrobili z niego taka kaleke zyciowa. Jest rozpieszczony, wszystko pod nosek, traktuja go czasami jak maskotke, chlopak ewidetnie nie mial autorytetu w domu przez co tak bardzo szukal akceptacji u innych, nawet nie wartych uwagi osob.
I dlatego film pokazuje, że nie wystarczy dać dziecku tylko kasę i wykształcenie, a ono sobie w życiu poradzi.
Role rodziców Dominika zagrane perfekcyjnie, znam wiele takich osób. Nie zdziwię się gdy ich dzieci skończą jak Dominik.