Wszyscy zaklinają, że nie jest to film o emo ale to farsa
Wiem,że nastolatki mają problemy, przeżywają okres buntu ale sytuacja z filmu to już margines, patologia. Te całe second life, grupowe samobójstwa itd. To nie jest problem nastolatków ale jedynie małego procentu, części nastolatków. Może dla niektórych psychologiczny i mocny dla mnie po prostu przeciętny
Akurat przykład hikikomori nie jest z d... wzięty, ale zaczerpnięty z Japonii. Oczywiście w Polsce bardziej czujesz się związany z tragedią holokaustu, bo wydarzył się on na naszej ziemi. W Japonii natomiast "Lista Schindlera" może być przez kogoś odebrana jako rzecz nieprawdopodobna.
Ja się z Dominikiem nie mam zamiaru identyfikować, ale jestem osobą wystarczająco empatyczną żeby móc mu współczuć. Poza tym dla mnie granice krajów nie istnieją, wszędzie problemy są takie same, tylko ludzie czasem inaczej próbują sobie z nimi poradzić. Czy Sala bardziej przemówiłaby do ciebie gdyby Dominik, zamiast zamykać się w pokoju, zacząłby się upijać do nieprzytomności? Cała ta "egzotyka" hikikomorii jest wielkim plusem filmu Komasy, bo jest on przez to dużo ciekawszy i wcale nie tak odległy od rzeczywistości, jak ci się wydaje.
Rzeczywiście sytuacja podbramkowa, dużo kasy niekochający rodzice. To akurat rzeczy, z którymi da się żyć
Naprawdę tylko tyle wyciągnąłeś z Sali? W takim razie nie dziwię ci się, że film uważasz za przeciętny.
Jeśli wyciągasz więcej to nadinterpretacja, farsa, gdybanie i pier*dolenie jak na języku polski w gimnazjum. To naprawdę nie ma drugiego dna uwierz mi, ten film zrobili Polacy, uwierz mi
Chyba jednak Ty te lekcje w gimnazjum upuszczaleś / opuszczasz , bo niewiele wyciągnąłeś z oglądanego filmu to raz, a dwa nie wiem po co ten pojazd po Polsce ? Polacy zrobily duzo fajnych filmów. To nie filmy świadczą o kraju, nie w takiej mierze jak ludzie. A oto proszę państwa mamy przykład typowego polskiego kartofla, który wole skrytykować, choć sam w życiu do niczego nie doszedł :) Przez takich ludzi Polska jest jaka jest i ma taką opinie jaką ma.
My naprawdę mamy długi, jesteśmy pijakami i złodziejami, oszukiwanie się,że jest inaczej nie zrobi z ciebie narodu męczenników i katolików, naprawdę
Uwierz mi, jak koniec świata się zacznie to w Polsce, jak kosmici zaatakują to Polskę, jak będzie 3 WŚ pierwsza atomówka poleci w Polskę,uwierz mi
"uwierz mi, uwierz mi, uwierz mi" czlowieku ja mam swój mózg i choć nie urodziłam się w Polsce, nigdy nie bede Polski pojedzac, jak Ci sie nie podoba kraj : droga wolna, jak Ci sie nie podoba film : nie ogladaj
Zgodzę się, że Sala nie ma drugiego dna - to jest prosta opowieść. Nie każdemu musi się podobać, ale po co na siłę szukać argumentów zamiast zwyczajnie napisać: to nie jest film dla mnie?
Ps. Polacy potrafią robić świetne filmy.
Proszę mnie nie obrażać, zasiliłem box office Sherlocka Holmesa 2, Piratów 5 , Czarnego Czwartku, Opowieści Wigilijnej, Bitwy Warszawskiej i tego typu polskich bzdetów
Do kina też pójdę na Batmana bo takich tytułów się nie omija, można się szarpnąć wtedy na to 18 zł
sorry, zapomniałem że wam otworzyli kino
ale chodziło o kupno, film w sklepie na takiej śmiesznej płytce, zwykle w płaskim opakowaniu - z gazet się nie liczą
święte słowa
W UK wydałam majątek na boxy DVD z Buffy, X-Files i Twilight Zone, nie wspominając już o licznych filmach, a teraz gorzej mi to odbiera niż pliki avi ściągnięte z neta. Szkoda było tej kasy, wszystko pójdzie na hasiok jak moje VHS, najwyraźniej nie nauczyłam się na błędach, że ten format też się przeżyje i to dużo szybciej niż VHS, bo elektronika rozwija się w zawrotnym tempie.
Ahhahahaahahaha skubany, wiedziałem,ze to podchwytliwe
Nie gadaj,że jesteś tak poyebany,że mając dostęp do internetu kupujesz filmy? :O Ty a z google umiesz korzystać?
Moim zdaniem daleko mu było do przeciętnego. Rozumiem, gdyby bohaterem miał być chłopiec 13-15 letni, podjarany żyletkami, a nie dorosła osoba. Tak samo ta żałośnie głupia 'intrygująca dziewczyna' przyprawiała mnie o zażenowanie nie potrafiąc składnie sklecić zdania. Dla mnie - porażka.