Sam

I Am Sam
2001
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 88985
7,1 18 krytyków
Sam
powrót do forum filmu Sam

Spodziewałem się dramatu, który wyciśnie ze mnie hektolitry łez, spodziewałem się oszałamiająco dobrej gry aktorskiej Penna, spodziewałem się autentyczności filmu na każdym kroku... Zamiast tego dostaję coś, co jest jakimś kulawym połączeniem "dramatu" (?) i elementów "komediowych"... Co to za zakończenie?! Kto w ogóle śmie profanować muzykę Beatlesów najbardziej gównianymi "coverami" ich piosenek, jakie w życiu słyszałem? Co za naciągana historyjka... Sean Penn oglądając siebie w tym filmie powinien się wstydzić swojej wymuszonej gry aktorskiej, polegającej na otwieraniu gęby, przekrzywianiu głowy i jąkaniu się. Może jeszcze gdyby robił to we właściwy sposób... Straszny syf, napchany na każdym kroku banalnymi mądrościami życiowymi. Pseudo - ambitny chłam nastawiony na szybką kasę. To się nazywa marnowanie potencjału. Jeden z gorszych filmów, jakie widziałem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
LarryTheNinja

Niestety muszę się zgodzić. Film w ogóle mnie nie wzruszył, chociaż też spodziewałam się wielkiego WOW, bo ogólnie lubię filmy o takiej tematyce. A tu masz... Przez cały film zastanawiałam się czy to dramat, czy komedia. W dodatku ta dziewczynka, która strasznie mnie irytowała swoimi minami i postawą "jestem TAKA dorosła, dojrzała i mądra". Nie wspominając już o przesłodzonej muzyce. Co za profanacja... Kojarzyło mi się to z lalusiowatymi wykonami z "Mamma Mia".
Jedyne z czym się nie zgodzę to kwestia gry Seana Penna, który wg mnie zagrał bardzo dobrze. Zaintrygował mnie też sposób w jaki film został nakręcony.
No i to tyle, pozdrawiam :)