PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30828}

Satyricon

Fellini - Satyricon
1969
7,1 2,7 tys. ocen
7,1 10 1 2723
6,6 15 krytyków
Satyricon
powrót do forum filmu Satyricon

szukam filmu

ocenił(a) film na 8

czy nie wie ktoś jak zdobyć ten film. bardzo mi zależy. pozdrawiam

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
sylenia

Wrzesień, październik kilka emisji na Cinemax i Cinemax 2.

ocenił(a) film na 8
awow

dzięki - obejrzę obejrzę...tak bym nie wiedział...oby był z napisami...
Podobno dużą rolę w wizualnej stronie filmu - choćby w scenie ze 'spalonym' kolorem nieba - odegrał polski malarz.
odpowiadał za niektóre efekty...Józef Paweł Natanson...od. taka ciekawostka.

sylenia

Napisy są bez problemu. Niebo rzeczywiście jakby w fotoshopie podrasowane, ale ogólnie na plus.

użytkownik usunięty
sylenia

Ja znalazłam na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=nOhQJ-V4fyA - jest w jednym kawałku z napisami po angielsku. Właśnie zamierzam obejrzeć :) Pozdrawiam :)

sylenia

Szukam filmu oglądałem go kiedyś, ale nie całego pamiętam że dziewczyna zaczynała
pracowac w barze na początku nie dawała sobie rady. Ojciec był gruby i się chował z
jedzeniem, może nie najlepiej opisałem ale tylko tyle zapamiętałem z góry dziękuję

użytkownik usunięty
sylenia

Dołączam sie do tematu, CO TO ZA FILM -

społeczeństwo północne, może Eskimosi, nie wiem. Panie postanawiają nauczyć się tańca Hula i zakładają zespół. Oczywiście wystawiają się na kpinyokolicznej ludności.

tez szukam film :D pamietam z niego to: ze garal tam blondyna, starsz ale ladna i ona sie cos tam rozstala z mezem czy cos, i azostaje bezdomna, kiedys byla bogata ;D i punziej chodzila po otwartych domach i tam jadla i wgl i raz spotkala taka murzynke, tez bezdomna, i na koniec razem otworzyly firme : Home Sweet Home ;D sadze ze byla wtedy swieta czy cus ;D dziekki

użytkownik usunięty

Znalazłam mój film, to "Tancerki Hula" www.filmweb.pl/film/Tancerki+hula-2006-333738, niestety nigdzie do obejrzenia...

miałbym prośbę, szukam nazwy filmu którego akcja dzieje się w następujący sposób: jest przesłuchanie świadka/oskarżonego jedynego ocalałego z listy seryjnego mordercy/gangstera? z którym w przeszłości współpracował ale ten facet (morderca) zaczął zabijać swoich byłych współpracowników. Facet wszystko opowiada (film pokazuje jego opowiadaną historię) po czym zostaje zwolniony jako świadek. Jest kulawy, i zgarbiony. Po wyjściu na ulicę (pod koniec filmu) nagle się prostuje, przestaje kuleć i 'przemienia sie' w pewnego siebie, eleganckiego faceta. Przesłuchujący go agent nagle odkrywa że facet wszystko zmyślał i to on był tym mordercą, bo wszystkie nazwy wymyslał (np. nazwą jachtu była nazwa producenta kubka w którym podano mu kawę, która była na spodzie kubka). Jeśli ktoś to oglądał prosze o nazwę. Poza tym polecam, wspaniały film który oglądałem niestety raz i to bardzo dawno;)