Sekret jej oczu

El secreto de sus ojos
2009
7,2 27 tys. ocen
7,2 10 1 27051
6,7 13 krytyków
Sekret jej oczu
powrót do forum filmu Sekret jej oczu

co mogło być lepsze od "Białej wstążki",którym to filmem jestem zauroczona..Obejrzałam i..szkoda,że..Oscar za film nieanglojęzyczny..był tylko jeden..Bo to świetny,psychologiczny kryminał-z jakże innymi warunkami i realiami-niż amerykańszczyzna..Film o świetnym scenariuszu-i zaskakującym końcu;jakkolwiek zwracam uwagę na..coraz częstsze historie-o samodzielnym wymierzaniu sprawiedliwości-które..zyskują w widzu aprobatę i poparcie....Do refleksji dla pracowników wymiaru sprawiedliwości..(nota bene bezpośrednio przed tym filmem obejrzałam dokument-wstrząsający-pod egidą telewizji BBC-o łódzkich "łowcach skór"-i ..polecam ten niesmowity dokument-i obraz pracypolskiego wymiaru sprawiedliwości..Chwilami..jak kabaret-tylko temat nie śmieszny..)Aktorstwo głównego bohatera-stonowane i oszczędne w środki wyrazu-i poprzez to tak piorunujące..Dobrze,że wątek miłosny ledwie zarysowany-film zyskuje na wiarygodności-i nie ma zbyt wielu grzybów w tym barszczu..Jestem mile zaskoczona poziomem argentyńskiego(?) kina..Film trzyma w napięciu do końca..

ocenił(a) film na 7
dobbiacco_attersee

Nie zgodzę się z poglądem o lekko rysowanym wątku melodramatycznym. Dla mnie to kino bardzo sensualne,na poziomie detalu ale także dlatego, że dwie pierwszoplanowe postacie dodają intensywnego posmaku pożądania spętanego obyczajem.Kryminalny wątek rozgrywany z suspensem ładnie się komponuje czyniąc z całości zacny przykład kina mainstreamowego. Good night, and good luck, esforty.
7/10