Sekret jej oczu

El secreto de sus ojos
2009
7,2 27 tys. ocen
7,2 10 1 27050
6,7 13 krytyków
Sekret jej oczu
powrót do forum filmu Sekret jej oczu

Kto ogląda?

ocenił(a) film na 8

Jakie wrażenia? :)

pawel_maron

Ja oglądam:)Przyznam,że przyjemnie się ogląda,ciekawy film.

ocenił(a) film na 8
Angel24

Prawda?:) Świetnie że przywrócili serię filmów "Kocham Kino", w czwartek wieczorem zawsze warto włączyć telewizor.

pawel_maron

Też się cieszę,że przywrócili tą serię:)

ocenił(a) film na 4
pawel_maron

aa dla mnie troche nudny... chyba jednak wolę jeśli coś się dzieje w filmach kryminalnych ;)

ocenił(a) film na 8
magic_slayer

Pisząc "coś się dzieje", masz na myśli wybuchające samochody i bandę gości strzelających do siebie z AK-47? ;)

ocenił(a) film na 4
pawel_maron

tak :D

ocenił(a) film na 10
pawel_maron

nawet się podoba ;)

pawel_maron

Bardzo dobry film, lubię takie kino, więcej potem;)

ocenił(a) film na 8
pawel_maron

Świetny film, w pełni zasłużył na Oskara

ocenił(a) film na 9
gutmiko

Czy zasłużył na Oskara można by powiedzieć dopiero po oglądnięciu reszty filmów nominowanych...
Ale wrażenie po seansie niesamowite, no i zakończenie b. zaskakujące..

ocenił(a) film na 9
msmietana11

zakończenie zaskakujące, ale właśnie takie, jakiego oczekiwałam :).

ocenił(a) film na 8
msmietana11

zdecydowanie najlepszy ze wszystkich nominowanych, choć Prorok też bardzo dobry

pawel_maron

Warto wytrwać do końca, dobre zakończenie, tego się nie spodziewałam.

ocenił(a) film na 9
pawel_maron

końcówka wyśmienita!!!

ocenił(a) film na 8
pablom698

Tak, zakończenie bardzo dobre, ale na pewnych etapach filmu już nieco przewidywalne, zgodzisz się?

ocenił(a) film na 9
pawel_maron

Cały film dobrze się oglądało, ale końcówka zdecydowanie powala na kolana zwłaszcza scena gdy Esposito dowiaduję się o wszystkim a Gomez ledwie potrafi wydusić z siebie słowa " proszę powiedz mu żeby się odezwał ". Przewidywalna mogła być jedynie historia miłosna zakończona niepokazanym happy endem- historia takiej platonicznej miłości w której żadna ze stron nie odważyła się na jakiś zdecydowany ruch czy gest, przykładem może być scena w której esposito na peronie nie odważył się pocałować Irene. Jak się okazuję w Ameryce Południowej kręcą nie tylko latynoskie telenowele ale również dobre filmy!

ocenił(a) film na 8
pawel_maron

Jak dla mnie nie było przewidywalne, raczej przemknęła mi myśl, że może mąż mieć coś wspólnego z zabójstwem żony, bo gdy zlapali Gomeza on nagle pasuje (scena w kawiarni).
Scena zza krat jak dla mnie porażająca.

ocenił(a) film na 8
rapsodyk

A w windzie? Bardzo mocna i oryginalna!

ocenił(a) film na 9
pawel_maron

ta scena również bardzo dobra, trzyma w napięciu!

ocenił(a) film na 8
pawel_maron

To prawda, reakcja Irene świetnie pokazuje dramatyzm bohaterów. Myślałam, że skończy się tragicznie...

ocenił(a) film na 10
pawel_maron

Bardzo dobry film miło się ogląda,2,5h minęły przy nim nie wiadomo kiedy,a do tego PRZEPIĘKNA końcowa muzyka, przepiękna !

ocenił(a) film na 10
filmowka1990

wrażenia: arcydzieło, bez wahania dałam 10. Dawno mnie tak film nie zachwycił.

pawel_maron

mistrzostwo świata

ocenił(a) film na 8
pawel_maron

Świetny film, z początku wprowadza spokojnie widza w klimat w miarę śmiesznymi tekstami, pozwala spokojnie obserwować bieg wydarzeń, natomiast na końcu robi sieczkę z mózgu. Uwielbiam takie filmy. ;)

ocenił(a) film na 9
pawel_maron

Ludziska podrzućcie, bo musiałem niestety wyjśc w połowie i mam wyrwę, dlaczego i kto zabił Pabla oraz kto krył i z kim byl powiązany Gomez? Bo tak wywnioskowałem po zakończeniu

ocenił(a) film na 8
piopio

To musisz film "dooglądać" kiedyś, bo końcówka świetnie łączy wszystkie fakty i daje dużo do myślenia. Szkodaby robić Ci wykład dla tak znakomitego filmu ^^.

ocenił(a) film na 9
HoShiMin

ale o to chodzi że koniec widziałem

ocenił(a) film na 8
piopio

Jakbym Ci teraz powiedział to równie dobrze mógłbym Tobie spalić V cz. Gwiezdnych Wojen ;p. No może lekko przesadziłem ale nie chcę tobie pożałować lekkiego szoku, który przerzyłem gdy obejrzałem końcówkę ^^

ocenił(a) film na 8
piopio

A sory, zjadłem "nie". Mąż Liliany jak dobrze pamiętam zabrał sie za Gomeza, Esposito uważał, że Gomez zginął z ręki Moralesa. Gomez chciał zabić Espositiego i chyba wynajął jakiś ziomków by go zabili. Włamali mu się na chatę i zastali Pabla. Gomez wyszedł z paki dlatego że był kryty przez najwyższe władze. Był tam jakimś Bodyguardem, szpiegiem i wtyką chyba dla tajniaków.

ocenił(a) film na 9
HoShiMin

oki dzięki No właśnie umknęło mi to kogo miał za sabą Gomez bo resztę widziałem Śmierć Pabla a dokładniej to jak wyobrażał ją sobie Espositi też widziałem

ocenił(a) film na 9
HoShiMin

jak byś nie pomógł trauma murowana! ;)) a jeśli kiedyś poleci jeszcze w tv to i tak obejrzę

piopio

Dziś w nocy jest okazja :D

ocenił(a) film na 9
emberss

strasznie już żem leciwy i nie wiem czy wydole o tak późnej porze ;))

ocenił(a) film na 8
pawel_maron

Świetna gra aktorska, dobrze sobie poradzili z oddaniem ciekawego klimatu tego filmu. I oczywiście genialne zakończenie.

ocenił(a) film na 8
Viki9012

Prawda, chyba za rzadko takie kino leci u nas w telewizji. Było wiele świetnych scen, ale ta w windzie była fantastyczna!

użytkownik usunięty
pawel_maron

Tak, czekałem na ten film... To jedna z tych opowieści, po zakończeniu których potrzebuję kilkunastu bardzo długich sekund, żeby opuścić ekranową magię. Do takich filmów się wraca.

pawel_maron

Nie obejrzałam do końca, chyba byłam zbyt senna, bo już nie rozumiałam o co chodzi, ale kiedyś dokończę. :)

emberss

Dobry film z bardzo dobrym zakończeniem.

Mr Minio

Obejrzałam do końca dziś, włączyłam od 40 minuty, bo byłam ciekawa jak się skończy. Chyba potrzebuję jeszcze jednego seansu tym razem w całości to może do końca mi się wszystko rozjaśni ;)

ocenił(a) film na 9
pawel_maron

I pomyśleć że ten film, o którym wcześniej nie słyszałem, obejrzałem przez przypadek. Ot tak na dwójce leci "jakiś argentyński kryminał", pomyślałem zobaczę. W ogóle nie żałuję że obejrzałem film. Wyjaśnień dlaczego chyba nie muszę pisać, wystarczy poczytać resztę komentarzy. Rzadko na fw widzi się tyle pozytywnych komentarzy dla jednego filmu.

watza

I jeszcze jak się zaczynał główny motyw muzyczny z tego filmu to zawsze myślałem po pierwszym dźwięku, że będzie to utwór Chopina...

ocenił(a) film na 8
Mr Minio

suuuper film. zakończenie genialne tak jak mówicie nikt się tego nie spodziewał, podziwiam też postawę Benjamina który nie powiedział co czuje do Irene ja bym nie wytrzymała . I miłość , nieskończoną i nieograniczoną Ricardo do zamordowanej żony. Super. B. dobry film warty obejrzenia !!

ocenił(a) film na 8
pawel_maron

Bardzo dobre, klimatyczne kino. Momentami zabawne, a chwilę potem skłaniające do refleksji. Zwykle oglądam kino amerykańskie, więc to taka mała odskocznia. Generalnie "Kocham kino" to świetny cykl, więc to oczywiste, że i ten film trzyma wysoki poziom.

ocenił(a) film na 9
Flaku

Torbicka cały czas trzyma wysoki poziom!