przynajmniej dla mnie. Myślałam ze film na podstawie książki Kinga naprawdę mnie zaskoczy, bardzo byłam ciekawa zakończenia, które niestety mnie zawiodło.
Jeden wielki plus - świetny scenariusz, wypowiedzi Morta, jego zachowanie;)
"Film zbyt przewidywalny, nie polecam" - dobre, jak na kogoś kto daje 10 "Lejdis".
Co pięknego w tej ripoście? Np. ja dałam 10/10 "Ojcu Chrzestnemu" a zarazem "Zmierzchowi" i o czymś to świadczy? Co to za żałosny argument pseudo-adwokata? Ode mnie "Sekretne okno" dostało 4/10 dlatego, że już od początku wiedziałam o co w tym filmie chodzi. Jednak oglądałam do końca bo doszłam do wniosku, że jednak film tak wysoko oceniany na pewno mnie czymś mimo wszystko zaskoczy. No niestety. Nuda, monotonia, słaba akcja mimo tego, że to przecież miał być thriller - zero dreszczy.
Po prostu strata czasu.
O czym to świadczy? Nastolatka, która czeka na każdą część zmierzchu z niecierpliwością, wzdychając do głównego bohatera. Ojcu Chrzestnemu dałaś dychę bo tak wypada, wtedy inni będą mieli o Tobie, jako znawcy kina, dobre zdanie. A tak naprawdę pewnie nawet nie wiesz o czym jest "trójeczka".
Biorąc pod uwagę segment do którego kierowany jest ten film, zastanawiałbym się nawet nad 9/10... ale ty jesteś tylko głupią, pustą krową która już niedługo będzie szorowało podłogi w knajpach, bo jesteś za głupia by robić cokolwiek innego.
co do ocen filmów..nie odbchodzi mnie to. poza tym oceny są subiektywne i nikt nie ma prawa wytykać gustu. a co "sekretnego Okna" - zgadzam się. film był nudny jak flaki z olejem. mimo, że fabuła ogólnie była ciekawa, ale jakość filmu po prostu "ujdzie". King ma świetne książki i również spodziewałam się czegoś lepszego.
Nudne to mogło być "Ukryte" Hanekego, ale w sumie masz rację, rzecz subiektywna:) Ja oceniam ten film całkiem pozytywnie.
tak sie chłopaczki składa , ze jeśli nie zauważyliście LEJDIS to nie dość że komedia to jeszcze polska, jesli wszystkie filmy oceniacie jednym kryterium to GRATULACJE. A ocena kazdego filmu - rzecz gustu. Zakończenie Sekretnego okna kompletnie przewidywalne. A co do ocen innych filmów, to tak Lejdis jak na polska komedie, jest naprawde dobry.
Lejdis dobry jak na polskie komedie? No comments:D A ty mistrzu ciętej riposty- stawiasz 1 Bękartom co już z miejsca budzi moją nieufność, bo film to przynajmniej dobry (nawet nie lubiąc, nie można mu odmówić jakości wykonania).