pana Deppa to nie zjade zbyt mocno filmu,bo co jak co,ale zagrał rewelacyjnie.Jak zwykle zreszta.Fabuła hmm wysoko przewidywalna,scenariusz mógł być lepszy,mogło dojść do zwrotu akcji,no,ale nikt sie o to nie pokwapił..Widz dostał zgrabna historie o...no właśnie nei bede pisac,gdyż z reguły nie spoileruje.
Podsumowujac-film nie jest zły.Można go zobaczyc chociazby ze wzgeldu na ( jak zwykle) popis aktorskich umiejetnosci Johnnnego.ode mnie --7/10.EnjoY!
dla mnie film bardzo dobry spokojnei daje rade na 8 ale z wlk sympatii do depp'a dam 9/10 :))
Kolejny raz się spotykam ze złym odbiorem tego filmu i bardzo mnie to dziwi. Czyżbym miała aż tak zły gust? uważam że film był naprawdę świetny. Co tempa akcji - wolne, przeciągające się sceny to jest typowe dla Kinga, nie zauważyliście? On w ten sposób tworzy ten swój typowy, chory klimat. To jeden z moich ulubionych filmów Deppa. I jeszcze fantastyczna kreacja Turturro.
Bardzo cenie tworczosc S.kinga.Jednakze sekretne okno nie może równać się z chociażby "lśnieniem".Akcja w porzadku taka jak w ksiazce.Poznajemy bohaterów,czujmy ich emocje,ale niestety film nie zostal zrobiony tak jak sie tego spodziewałam. Johnny był rewelacyjny nie powiem,ale akcja wyszła zamiast tajemnicza przewidywalna..Dlatego też nie jestem z niego zadowolona,ale każdy ma prawo do swego zdania i krytyki.
Pewnie że każdy ma prawo do własnego zdania. Ja twoje szanuję jak najbardziej. Nie rozumiem tylko dlaczego przeciągana akcja w Lśnieniu Ci nie przeszkadza skoro przeszkadza Ci w Sekretnym oknie?
Ale w zupełności się z Tobą zgodzę że Lśnienia nic nie przebiję. Secret Window jest daleko z tyłu, co nie przeszkadza mi lubić ten film.
Nie,nie ja do rozwoju w akcji nie mam nic jeżeli chodzi o akcję to ja kupuje.To jest styl Kinga jak najbardziej i mi to pasuje.Jednakże nei czytalam "Secret window" i nie wiem czy reżyser zwalił akcje w sensie,że wszystko do poczatku bylo dla mnei jasne-nie to co w "Lśnieniu" czy poprostu była to gorsza ksiazka Kinga.
mam prośbę. ogladałem ten film dawno temu i juz nie pamietam jak to wyszło z tym domniemanym plagiatem. napisałbyś mi co i jak. byłbym wdzieczny.
pozdro
Racja, genialna rola Johnny'ego, jak zawsze zresztą:) Ale poza tym to film naprawdę polecam! Dobry thriller. Często do niego wracam.
Plusem jest też świetna rola Torturro (wybaczcie, jeśli zrobiłam błędzik).
8 i dodaję do ulubionych:)
Według mnie film całkiem niezły,a Depp zagrał świetnie:),chociaż reakcje jego bohatera były momentami trochę przerysowane.Akcja filmu przewidywalna,ale wydaje mi się,że najbardziej wtedy kiedy się człowiek skupia na tym,żeby się domyślić za wszelką cenę o co tu biega;).Nie czytałam książki więc nie mogę porównać niestety.Ale było parę zaskakujących momentów.
moim zdaniem film wcale nie był przewidywalny. Nie spodziewałam się tego, że głowny bohater ma schizofrenie, tym bardziej zaskoczyło mnie zakończenie, które wbrew pozorom nie było szczęśliwe.
Czytałam ksiązkę, i tam Mort ginie na końcu. Film mnie mile zaskoczył
Dla mnie też przewidywalny nie był, nie przyszło by mi do głowy, że to wszystko tak naprawde siedzi w jego głowie, zakończenie też było dla mnie zaskoczeniem, ogólnie polecam :) moja ocena 8/10
A dla mnie od początku był przewidywalny, a nie czytałam ksiązki.
Gra Deppa- rewelacyjna, uwielbiam go, ale film, bez rewelacji ;/ Spodziewałam się czegoś lepszego