Sekretne okno

Secret Window
2004
7,1 249 tys. ocen
7,1 10 1 248520
5,9 32 krytyków
Sekretne okno
powrót do forum filmu Sekretne okno

Miodzio! 10/10

ocenił(a) film na 10

Świetny film i wspaniała gra Depp'a, ale to nic zaskakującego :) Mamy do czynienia z zakończeniem a'la Fight Club, właściwie niewiele się różniącym ("Ty nie mogłeś tego zrobić, to ja zrobiłem to za ciebie"), ale właśnie takie zakończenia uwielbiam. Wzięłam film z półki nie wiedząc nawet jaki jest jego gatunek, początkowo nawet śmiałam się w niektórych momentach ;p
- Ale jesteś blady.
- Dziękuję.
To już drugi film dzisiaj, w którym Depp grał czarny charakter. Z dwie godziny wcześniej oglądnęłam "Żonę Astronauty" i też super :)

ocenił(a) film na 6
agatha_7

Film był nudny a Depp tylko troche go ożywił... dobrą gra aktorską i tyle... zakończenie przewidywalne w stylu pięknego umysłu a nie (też średniego) fight club. Szkoda że sie pchał do tej roli...

agatha_7

Mi się każdy film z Deppem podoba...nie wiem dlaczego. To że uwielbiam Johnny'ego nie znaczy, że go teraz bronię !! W żadnym wypadku !! Super aktor :)
Pozróffka ;*

ocenił(a) film na 7
_Em

Brawa dla mistrza powiesci grozy no i oczywiscie dla tworcow adaptacji "Sekretnego Okna" :) Film swietny, znacznie bardziej przypadl mi do gustu niz np. "Lsnienie". nie nudzilam sie nawet przez chwile i gdyby nie to, ze niechcacy przeczytalam tytul jakiegos tematu na tym forum nie podejrzewalabym, ze Mort ma rozdwojenie jazni. Ot facet jest nerwowy i tyle, a pogadac sobie ze soba w myslach kazdemu sie zdarzy zwlaszcza jak ma sie problem. Klasyczne chwyty w stylu "Pies zawsze ginie pierwszy" wcale mnie nie razily. Bardzo podobala mi sie postac Shootera mroczna i dobrze zagrana no i oczywiscie muzyka i montaz. Nie byl rozwleczony- wielki plus. No i Johnny.. musialam w koncu do tego dojsc :) Mial wiekszosc filmu do wlasnej dyspozycji i mogl sie popisywac na wszystkie strony co wlasnie robil. Mysle ze ta rola byla trudna, ale poradzil sobie doskonale. Jak zawsze :)
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 8
Astartte

Jak dla mnie film był świetny! Nie domyślałam się w ogóle zakończenia, tak jak w innych filmach tego typu np."Lśnienie", "Piękny umysł". A film w każdym stopniu mi sie podobał, po pierwsze ja zwykle cudowna gra Deppa(a na dodatek był taki seksowny...uaaa ;)), wspaniała muzyka, film trzymał w napięciu i w ogóle wszystko było super;) W ogóle wszystkie filmy z Deppem są jedyne w swoim rodzaju;) Pozdrawiam;*

ocenił(a) film na 6
krowa_niebianska

"a na dodatek był taki seksowny...uaaa ;))" ..... mhm... i wszystko jasne.... co za ludzie...

ocenił(a) film na 8
PerfectStranger

??? ehmmm, jak dla mnie uroda i dobra gra aktorska może iść w parze, a Depp jest tego najlepszym przykładem. A to, że dla mnie Depp był seksowny, nie oznacza, że w filmie zachwycałam się tylko jego uroda i tym jaki był "och" i "ach", choć nie ukrywam, że całkiem sympatycznie się na niego patrzało;)pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
agatha_7

jak dla mnie film dobrze sie zaczyna, muzyke uwazam za swietna, a jednak w polowie filmu juz zaczynałam usypiac, a na koncu sie smiałam. Szczerze mówiac rozczarował mnie i Deep i reżyser. Jedyne co to podobał mi sie gosc wymyslony przez głownego bohatera xD, fajnie przeciagał słowa ;D. Koniec filmu do przewidzenia juz w polowie, pozatym widziałam juz takie motywy, no i Deep mnie coraz bardziej smieszy. Powinni mu na stale zamontowac dredy moze..
Spodziewałam sie czegos naprawde dobrego. Tak to jest jak ktos s.ieprzy histroie S.Kinga..

ocenił(a) film na 8
uggla

Depp, a nie Deep! ;)

agatha_7

Dobry, ale bez przesady. Depp jak to Depp - gra na poziomie, a John Turturro jak to Turturro - kapitalny! ;) Fabularnie nie jest oryginalnie i tak naprawdę nie ma zaskoczenia. Nie wiem kiedy King napisał "Secret Window", ale zapewne i wtedy nie odkrył nim nowego lądu, co nie zmienia faktu, że historia jest DOBRA.

ocenił(a) film na 8
agatha_7

Również uważam, że film bardzo fajny:) zresztą jak chyba wszystkie z Deppem :)

ocenił(a) film na 6
mleczna_2

A Koszmar z ulicy wiązów widziałaś?? Tam Depp fajnie zagrał:*
ps. KOcham

ocenił(a) film na 8
agatha_7

Kotku wiesz, że nienawidzę horrorów...

p.s. tez cię kocham:*