Sekretne okno

Secret Window
2004
7,1 249 tys. ocen
7,1 10 1 248520
5,9 32 krytyków
Sekretne okno
powrót do forum filmu Sekretne okno

Mógłby mi ktoś je troche rozjaśnić? kukurydza była jakaś magicznie zakazona czy co? pozdrawiam

Haharzyna

To była zwykła kukurydza moim zdaniem, chociaż nie czytałam opowiadania, więc nie wiem co było tam. Na końcu jest pokazana jak rośnie w ogródku,a pod nią jest zakopane ciało żony i Teda. Po prostu wytworzone alter ego- John Shooter, lubił zajadać kukurydzę. Dodatkowo w opowiadaniu na końcu bohater je właśnie kukurydzę,a również zabił żonę, więc to takie porównanie. Ale to tylko moja interpretacja, może chodzi o coś innego:)

ocenił(a) film na 8
aa-kinomaniak

on po prostu wciela się w rolę bohatera z książki zmieniają zakończenie na takie jakie siedziało w jego podświadomości---tylko nie wiem czy ja dobrze zrozumiałem ale nie chce mi sie wierzyc że jego działki nie przeorali kilkakrotnie po tym jak został oskarżony--ten film do złudzenia przypomina mi film Mechanik z 2004r

użytkownik usunięty
Haharzyna

Kukurydza magicznie zakarzona... hehe.Haharzyna , nie doszukuj się w filmie wymyślonych rzeczy.Zwykła kukurydza.Koleś wcielil się w role bohatera wlasnej ksiązki, wymyslil sobie takze innego towarzysza ,ktory niby zabilaj i podpalil jego dom-w rzeczywistosci to jego druga osobowasc-ta zła.Postanowił zmienic zakończenie własnej książki.I Wcielił się w bohatera tejże książki.Koles poprostu po tym jak zdradziła go żona ,wyizolował się od ludzi i tam dostał shizofrenii.Z samotności i smutku.Na koniec zabił ją i jego kochanka,pochował ich w ogródku i zajadał się kukurydzą ,którą posadził w miejscu pochówku w/w żony i jej kochanka.