Sekretne okno

Secret Window
2004
7,1 249 tys. ocen
7,1 10 1 248520
5,9 32 krytyków
Sekretne okno
powrót do forum filmu Sekretne okno

Rewelacja

ocenił(a) film na 8

Niebanalna historia, zagrana na najwyższym poziomie - to jest właśnie "Sekretne Okno". Jak dołożymy do tego zupełnie niespodziewane zakończenie i ciekawą scieżkę dźwiękową otrzymamy obraz niemal idealny. Nie sztuką jest zrobic film pokręcony i z pozoru nielogiczny. Sztuką jest napisac scenariusz tak by wszystkie elementy się zazębiały i tworzyły razem spójną całośc i za to chwała S. King'owi i D. Koepp'owi

PS.
Znacie może jakieś filmy w stylu "Donnie Darko", "Efekt Motyla" czy "Sekretne Okno"?? Tzn. coś z zupełnie zaskakującym i NIEJEDNOZNACZNYM zakończeniem oraz ciekawą fabułą. Wolałbym żeby to nie było żadne sensacyjne 'zabili go i uciekł' tylko coś traktujące o ludzkiej psychice.

ocenił(a) film na 8
Dimensh

A "Płytki grób" oglądałeś? Jakoś tak klimatycznie przychodzi mi do głowy. Polecam też "Magnolię", "Vanilla Sky". Chyba "Źródło" też jest niezłe, ale jeszcze go nie oglądałam. I może Stranger Than Fiction (1999), albo "Mechanika".

ocenił(a) film na 8
Eleonora

Dzięki. Niektóre wymienione przez Ciebie filmy widziałem a z pozostałymi napewno się zapoznam :)

ocenił(a) film na 8
Dimensh

Jeszcze wiesz "Zbrodnia ze snu" przyszła mi do głowy. To jest naprawdę rewelacyjny film kompletnie zakręcony. Na filmwebie ma chyba niskie noty, ale nie warto się tym przejmować. No teraz tam zerknęłam i ma dość niskie, ale też tylko 44 głosy. Kiedyś obejrzałam ten film w tv w nocy i nie sprawdziłam tytułu, a potem tęskniłam do niego przez jakies dwa lata by któregos dnia zobaczyć przypadkiem, że jest dostępny na allegro :)
I "Trzynaste piętro" jeśli jeszcze nie widziałeś i w sumie też "Dziewiąte wrota", ale to pewnie znasz.

ocenił(a) film na 8
Dimensh

A ja bym jeszcze poleciła wszystkie epizody z "Mistrzów horroru", bo większość ich to własciwie bardziej thillery niż horrory i jak obejrzałam "Sekretne okno" to pomyślałam od razu, że to by pasowało na bycie epizodem z "Masters of Horror". Poza tym ciekawa też jest "Kropka nad i".

ocenił(a) film na 9
Dimensh

Zdecydowanie moge Ci polecić "To nie jest kraj dla starych ludzi". Bardzo ciekawy i z niejednoznacznym zakończeniem