nie bardzo rozumiem dla czego to ma byc podróba "Fight Club" a jeżeli chodzi o Mechanika - S.King bardzo dawno napisal to opowiadanie i dla tego nie zgadzam sie z twoim zarzutem aha samo zakonczenia mozliwe do przewidzenia i to minus tego filmu
Książka powstała dużo wcześniej niż fight club, a film chyba wczesniej niz Mechanik. Wszystko zaczęło sie od Lokatora Romana Polańskiego i takie filmy jak Szosty Zmysł, Fight Club, Mechanik, Zostań, Sekretne Okno, Siła strachu bazuja na jego pomysle. Jednak z dzielem mistrza nie ma ich co porownywac ( no moze z wyjatkiem filmu Schyamalana)
oj tak Polański i jego trylogia mieszkaniowa
Wstręt
Rosmary
Lokator
trzy razy schiz !!!!!
Genialne film. No ale nie każdy zna historie, nie każdy zna dzieła geniusza Polańskiego i ludzikowie sobie w najlepsze oglądająfilmy sadzac ze kino powstało w 1990, moze w 1995 a wczesniej to co krecili to kupa beznadzieja i nic ciekawego :]
Jak dla mnie film niesamowity i genialny!! Wogóle nie spodziewałam się, ze on okaże się tym Shooterm!! Jedyne co mogli zrobic inaczej to to, aby sama końcówka filmu, gdzie Mort rozamia z tym policjantem i okazuje sie, ze on ich zabił była dla nas kolejnym zaskoczeniem, ale niestety było to oczywiste, ze udało mu się tą łopatą ich zabic... Ale mam do was pytanie na końcu filmu on wyglada tak jakby był jakimś kilkunastoletnim chłopakiem i do tego podrywa jakoą młoda dziewczynę;/ czy on znów ma rodwojenie jaźni i wydaje mu się, że jest dużo modszy??!! A i podbno o na końcu filmu Mort wydaje charakterystyczny dzwięk, który zapożyczył od swojego syna..ja nie zauawazyłam,ze on tak mówi;| kiedy to sie dzieje?!?! Bedę wdzięczna za odpowiedzi:):)