Sekretne okno

Secret Window
2004
7,1 249 tys. ocen
7,1 10 1 248520
5,9 32 krytyków
Sekretne okno
powrót do forum filmu Sekretne okno

otóż ciezko mi ocenic ten film, bo dla mnie byl calkowicie przewidywalny i oczywisty, nie wiem ktory to juz jest film mowiacy o schizofremii, tyle uz tego bylo poczawszy od pieknego umyslu przez fight club skonczywszy jeszcze na czyms innym(w tej chwili nic mi nie przychodzi do glowy:P) no i to burzy cały ten film, swiadomosc zakonczenia, nic nie zaskakuje, depp jednak podoba mi sie jak zawsze, swoja droga swietnie mu wychodzi granie takich nierozgarniętych kolesi;)

aaa, przypomnial mi sie jeszcze jeden film o schizofremii, a mianowicie siła strachu z de niro

tak wiec jezeli ktos obejrzy ten film przed wszystkimi wymienionymi to pewnie sie spodoba, ale jesli po nich to po 10minutach zakonczenie bedzie oczywiste, ja daje 6/10 bo jest to powielenie po raz ktoryś tego samego pomyslu, nie potrzebna ekranizcja

CooL_Ki

no właśnie. film niby dobry a jednak po jego obejrzeniu pozostaje jakiś niedosyt. niedosyt czegoś nowego, oryginalnego. niby wszystko fajnie, świetna gra aktorska johnnny'ego deppa, niby jest napięcie, niby fajny klimat... ale niestety powielenie...

CooL_Ki

już bez przesady..
szczerze jakoś nie specjalnie odzcuwam nadmiar filmów gdzie pojawia się tematyka schizofrenii.
Co nie zmienia faktu że w większości przecież tematy filmów są powielane i na jeden temat może ich powstać nawet kilka jak nie więcej.
i jakoś ciężko mi sie pogodzić że opowiadasz się o nim jako kolejnym .. w sumie mało znaczącym nie ciekawym ..
Jak dla mnie był przwidujący fakt.. ale to stało się za sprawą książki
Nie wydaje mi sie wcale zeby zakonczenie była az nadto oczywiste.

ocenił(a) film na 7
olak_33

pretensje o fabułę,nie uważam, żeby to był temat nadmiernie eksploatowany.
Sam film trzyma jednak w napięciu.Bardzo dobre zdjęcia i reżyseria.Depp olśniewający,nie wiedziałam, że potrafi zagrać taką postać,w sumie mało liryczną,ale nie płaską i drętwą.Mierziła mnie tylko ta jego żona,jakas taka drewniana.Ogólnie aplauz na stojąco za dobry thriller.8/10

CooL_Ki

swietnie mu wychodzi granie takich nierozgarniętych kolesi;)

bo johny to wlasnie taki kolo ;]

a film pzryzwoity