Mimo, że lubię 'pajaca Deppa', to film podobał mi się raczej jako bardzo dobry thriller.
Zresztą, jeśli ktoś lubi twórczość S. Kinga, to dla mnie to jest właśnie jeden z najlepszych filmów na jej podstawie.
"ten film jest naprade taki dobry
czy dlatego taka ocena ze gra tam pajac DEEP??"
zapewne dlatego bo to zwykły przeciętniak.
film jest bardzo dobry i DEPP bardzo dobrze tam zagrał,spodziewalam się aktorskiej porażki w jego wykonaniu,ale był świetny.Scenariusz,zdjęcia,reżyseria,muzyka.Wszystko świetne.Polecam 8/10
Dałam mu 7 i nie ze względu na Deep'a. Szczerze mówiąc mało w życiu oglądałam filmów z nim, i nie jestem ogarnięta szałem jego aktorstwa - aktor jakich wielu, nie kiepski ani nie genialny. Aczkolwiek w ,,Sekretnym Oknie" zagrał całkiem dobrze.
Ocena dla filmu myślę, że zasłużona, nieźle trzymał w napięciu. Żałuje tylko, że nie przeczytałam wcześniej opowiadania King'a - chociaż wtedy na pewno moja ocena byłaby niższa.
Dlaczegho wszyscy zakładają że jak film z Deppem ma dobrą recenzję to tylko i wyłącznie za samo pojawienie się Johnnego na ekranach?
Facet ma talent, film był naprawdę dobry, więc po co robić jakieś takie dziwne insynuacje?
Wiadomo dlaczego sama czytałam recenzję jednej chyba " napalonej", która opisując "Sekretne okno"stwierdziła na koniec że w filmie przez półtorej godziny można oglądać boskiego Deppa więc warto ten film obejrzeć właśnie z tego powodu. Treść nieważna ważny był dla niej tylko obraz.
to chyba zrozumiałe i jasne że po takich ocenach ludzie zaczynają się zastanawiać o co tak naprawdę chodzi. Mam wrażenie że tu wszyscy o tym wiemy
Zgoda, ale na film zagłosowało do tego momentu 3861 osób i to, że kilkoro ludzi obejrzało ten film dla Deppa nie oznacza, że zrobili to wszyscy albo większość. Jak dla mnie ten film się po prostu użytkownikom filmwebu podoba i stąd taka ocena. Co prawda trochę za wysoka. Coś nie zagrało w zakończeniu. Film od pewnego momentu jest mocno przewidywalny i sam finał traci przez to na dramaturgii. Książki nie czytałem i nie wiem jak to jest u Kinga rozwiązane, ale nie zmienia to faktu, że w filmie nie najlepiej.
Wydaję mi sie że nawet jak ktoś postawi jedynkę bo mu się film nie podoba to i tak jego pozycja wzrasta, nie mam racji.Uważam że to trochę nie tak ponieważ czy ci się film podoba czy nie głosując zawsze jesteś na tak!
Mi się film podobał trafił w moje potrzeby faktem jednak jest że też domyślałam się zakończenia.Co prawda u Kinga na ogół zdarzają się opętania jakieś,demony , horrory a zwykły psychol był jednak dla mnie zaskoczeniem.
Bardziej spodziewałam się ducha jakiegoś kiepskiego pisarza samobójcy nawiedzającego głównego bohatera i pod tym względem trochę mnie rozczarował ,ale nie tak bardzo.W filmie jest jeszcze kilku innych świetnych aktorów nie tylko Jhonny Depp.
a kto to jest DEEP?? Ku**a czy nie umiecie czytac??? jesli ktos taki istnieje to nie jest aktorem miedzy "DEEP" a "DEPP" jest OGROMNA ROZNICA,tago nie zauwazacie a oceniacie filmy?!
Film jest ogolnie bardzo dobrym thrillerem :) i depp sie wpasowuje.
Swoja droga nie poznalam marii bello xD
ta maria bello okropna byla,straszna i generalnie psula wszystko w tym filmie :/
Film nie jest wybitny, jest niezły, ale tylko na raz- niedawno był emitowany na Polsacie, a ja widziałam go już wcześniej, więc zakończenie nie było już zaskakujące, niektóre sceny (jak ta z psem albo pojawieniem się Morta w kapeluszu) też nie.
Nie czytałam opowiadania Kinga, ale rzeczywiście- w pewnych momentach "Sekretnemu Oknu" czegoś brakowało, przez co mogę dać 8/10.
Pytasz czy ten film jest naprawdę taki dobry
czy dlatego taka ocena ze gra tam pajac DEEP (Depp tak przy okazji, ale to pewnie było celowe)
W sumie nie zdziwiłabym się, gdyby ta ocenia był wynikiem występu Deppa w filmie. Jest dużo osób oceniających po jednym znanym nazwisku.
A ten pajac i to, że dałeś Deppowi 1 mają pewnie coś wspólnego, nie?
Nie jest TAKI dobry, ale zakończenie znakomite. Powiedziałabym nawet - pyszne. Takie w stylu Burtona :D
Oj widzę, że reputacja Deppa po występie w tak komercyjnym filmie jakim jest piraci karaibów strasznie spadła! Nie rozumiem jak można nie doceniać tak uzdolnionego człowieka, który potrafi stworzyć i wcielić się dosłownie w każdą postać. Nabuzowane fanki sprawiły chyba że depp sprawia wrażenie odpychającego? Chyba tak samo było z dicaprio po titanicu (mimo że to naprawdę też świetny aktor)? Ja naprawdę doceniam go jako aktora (deppa), który już niejeden raz pokazał klasę. A co do założyciela tematu to... śmiech na sali x D Co do filmu to jest bardzo dobry. Ale nie mówie tego ze względu tylko na deppa. Sam aktor nie sprawi, że film stanie się arcydziełem. Niekótrzy myślą, że jak depp to zajebisty, najlepszy film albo- o nie to ten "pajac" jack sparrow...