Film mógł być ALE ŻEBY BYŁ LEPSZY OD STAR WARSÓW???? ALIENA????? AVATARA???????
Powinni zrobić kategorię polski film a nie pozwalać żeby wierni polacy dawali swoje filmy na top.
Ale nie zaprzeczysz że jest to film SF i to bardzo dobry nie spotkałem się z taką fabułą w zagranicznych produkcjach ( Choć nie jestem aż takim fanem gatunku) Seksmisja gdyby została wyprodukowana za oceanem stałaby się filmem kultowym. Doczekałaby się kontynuacji i na całym świecie można byłoby spotkać fanów serii. Tak jak punkt siedzenia zmienia punkt widzenia tak gdyby Jan Machulski nakręcił Star Wars kto za wielką wodą by na niego zagłosował w topce.
NA marginesie dla Avatara też powinni stworzyć nową kategorie "Plagiat , który potrafi zarobić mnóstwo pieniędzy " Może gdy jakieś beztalęcie z fabryki snóf dokopie się do filmu Machulskiego i pod swoim nazwiskiem stworzy "całkiem nowy film" podpisany swoim nazwiskiem i grona osób, króre przyczynią się do jakże wspaniałego i oryginalnego dzieła opartego na genialnym scenariuszu wtedy właśnie zastanowimy się czy aby Seksmisja rodzimej produkcji nie zasłużyła za 2 miejsce w top SF
nie jestem przekonany do tego filmu i jeśli zdjąć tę całą otoczkę 3d to film jest przeciętny
Jak taki mądry jesteś to wymyśl zupełnie nowy świat i daj go na ekran. Wtedy pogadamy.
Co wy ludzie macie do avatara??? że żałosna fabuła???? Fabuła tam się nie liczyła tylko ten wielki niezwykły świat. W avatarze były jeszcze 4 perspektywy widzenia:
-perspektywa żołnierza
-biznesmena (tych od wydobycia tamtego surowca)
-naukowca
-i tubylca
Dla mnie avatar to jeden z najlepszych SF i jeden z lepszych ogólnych. I nie piszcie mi tu że nie dostał oskara za najlepszy film bo ten THL to największe niby wojenne badziewie jakie kiedykolwiek widziałem, ta akademia schodzi na psy, dobrze że nie zrobili z miley cyrus aktorki roku.
Wy lubicie seksmisje tak bardzo gdyż to polski film, spróbuj to dać obejrzeć komuś zza granicy to ci na 85% da seksmisje poza top 100 SF
Wizualnie Avatar jest genialny z kina wychodzi się z opadniętą szczęką ale ja nawet nie napomknąłem o tym, że fabuła jest żałosna jest przeciętna. I sam James "Przeciętniak" Cameron też nie wymyślił fabuły Avatara "stworzył" (współpracując z gronem świetnych grafików 3d) tylko świat, który zachwyca i jest oparty o świat wykreowany i opisany wcześniej przez braci Strugackich wiec nie wiem jak ty ale ja uważa, że nie ma nic gorszego jak PRZERABIANIE, KSEROWANIE, DUPLIKOWANIE, ZRZYNANIE elementów czyjegoś dorobku artystycznego. A tak w ogóle to ty uważasz Avatara za jeden z lepszy filmów obok "Facetów w czerni" "Aliensów vs-ów Predatorów" i "Polowaniów na Październików" przez "Pojutrzów" skończywszy na "Pearlów Harborów" to co ty możesz powiedzieć o fabule filmu.
Skazani na Shawshank ciekawy jestem czym ten film ci zawinił był dla ciebie zbyt ambitny (choć ogląda się go bardzo przyjemnie i często do niego powracam)
Jedyne z czym się z tobą zgadzam to to,że stare tetryki z Akademii to banda oszołomów co lata świetności mają już za sobą a wybieranie filmów do podobno najbardziej prestiżowej (Motherfucker OSCAR)nagrody w świecie kina odbywa się na zasadzie "Wpadła bomba do piwnicy..."
???????????????????????
Człowieku wracaj do szkoły lub zacznij czytać książki głąbie.
NIC NIE NAPISAŁEM ŻE NAJLEPSZY ZE WSZYSTKICH FILMÓW MĄDRALO, DAŁEM Z LEPSZYCH A ICH BYŁY DZIESIĄTKI.
STRUGACCY?????????? Pierwsze o nich słyszę i uwierzę tylko po dowodach.
" A tak w ogóle to ty uważasz Avatara za jeden z lepszy filmów obok "Facetów w czerni" "Aliensów vs-ów Predatorów" i "Polowaniów na Październików" przez "Pojutrzów" skończywszy na "Pearlów Harborów" to co ty możesz powiedzieć o fabule filmu"
Nie wiem o co ci chodzi z tymi filmami, część jest zbyt dobra żebyś miał na myśli że avatar jest kiepski a reszta odwrotnie.
Skazanych na Shawshank nie oglądałem więc ich do niczego nie liczę.
Dowód
http://www.filmweb.pl/news/%22Avatar%22+plagiatem+radzieckich+ksi%C4%85%C5%BCek+ SF-57416
To są twoje filmy dzieciaku, które podobno oglądałeś
A Skazanych nie oglądałeś ale nie możesz się pogodzić, że film jest 1 na liście najlepszych filmów (dlatego pewnie dałeś mu ocenę 1 bo skoro pierwszy to zasługuje na jedynkę) przez takich NIELATÓW jak ty swego czasu mogliśmy spotkać na filmwebie filmy, które nie miały prawa się tam znaleść.
swego czasu w top100 mogliśmy spotkać filmy, które nie miały prawa się tam znaleść.
MAM SKAZANYCH OCENIONYCH??????????????????
Ja go nie oceniałem, na moją matkę, ojca i wszystko co mam. Ktoś mi musiał wstawić, kolegów często zapraszam musiał jakiś zjeb dać.
"przez takich NIELATÓW jak ty swego czasu mogliśmy spotkać na filmwebie filmy, które nie miały prawa się tam znaleść"- ty się zamknij, to nie ja daje serialom disneya 7.5.
Mamusie oszukasz, Tatusia oszukasz, każdego oszukasz, ale starego PREZEKOTA nie oszukasz HEHEHE. I ty mi tutaj nie tutaj bo miałeś Skazanych na pozycji skazanej na porażkę. A o jakiś serialach , czy filmach a bądź też może produkcjach disneya to nie wiem ale jeśli jest (a jest na pewno) taka ocena, jest ona zdefiniowana tym: gdy miałem mało lat i byłem takim nielatem jak ty - pióra , które miałem zasłaniały mi wszystko to co miałem do zobaczenia najważniejszego. Ale o czym tutaj mowa nawet jak ja byłem tym nielatem z tymi piórami na oczach to miałem swoją pokorę. Więc nie wypominaj staremu Wilkowi, że owca go ubodła w bok.
Jak ty byłeś młody to dinozaury chodziły po ziemi widzę.
Widać że nie tylko młodzież jest w tym kraju dziwna.
tu się chyba wypowiadają sami 14sto latkowie... Porównywać Avatara i Polski film kręcony za czasów PRL'u (ciekawe czy wiecie co to takiego?), inna technika, inne możliwości (a raczej w przypadku Seks misji - brak możliwości). Ten film po prostu albo się komuś bardzo podoba albo nie, nie zawsze najważniejsze są efekty specjalne, ale co wy możecie o tym wiedzieć... ;d Ja tam mam sentyment i uważam, że film jest świetny i ponadczasowy. Porównajcie teraz Avatara do jakiegoś filmu niemego, czarno białego...
Posrało was z tym Avatarem, powracam z forum o Avatarze, i co k****?! Znowu Avatar! Dajcie spokój to forum o SEKSMISJI. Już mi uszami wyłazi ten cholerny Avatar i psychofani Avatara. Ave.
1)To nie temat o seksmisji tylko dlaczego ma 2 miejsce w SF??????
2)Pomysł filmu mógł być ale wykonanie (nie chodzi mi tu o efekty) jest o wiele gorsze.
3)Avatar dla mnie był lepszy nie tylko w oczysistym aspekcie efektów ale również świata filmowego (pomysły).
4)TU NIE CHODZI ŻE AVATAR GORSZY OD SEKSMISJI TYLKO DLACZEGO SEKSMISJA JEST TAK WYSOKO!!!!!!!!!
WEDLE TUTEJSZEGO RANKINGU PRLowski FILM JEST LEPSZY OD WIĘKSZOŚCI STAR WARSÓW, ALIENÓW, TERMINATORÓW, MATRIXA (sam mi nie przypadł do gustu ale i tak patrząc ogólnie jest też lepszy od SM), ODYSEJI KOSMICZNYCH.
6)Ciekawe jakie miejsce na zachodzie zajął by ten film nie licząc zasranej poloni.
odp. 1) to właśnie jest temat o seksmisji który sam zacząłeś twierdząc że jest tragiczny (skoro nie może być w top10).
odp. 2) Wykonanie tego filmu jest najlepsze na czasy w których był kręcony. Gra aktorska GENIALNA i nie masz się co tu tego czepiać bo lepszych aktorów ze świecą szukać, prowadzenie kamery JAK NA TAMTE CZASY gdzie nie było żyroskopów, płynnych żurawi, i innych blueboxów doskonała. A co do efektów których się nie czepiasz ale które są NIEROZERWALNIE złączone z techniką, czy to wina Machulskiego że w ciągu ostatnich 15 lat komputery (osobiste) poszły do przodu o lata świetlne? (możesz nie uwierzyć ale 15 lat temu były komputery oparte o DOS bez GUI a grafika była tak pikselizowata że żal tyłek ściskał)
odp. 3) Jak można porównywać świat (Ziemię) zniszczony wojną biologiczną mieszczący się PODZIEMIĄ z kolorkami fikcyjnej planety? Tamten Świat to nie pomysł to poprostu możliwości grafików komputerowych.
odp. 4) Rzeczywiście tu nie chodzi o Avatara. Są to 2 rózne filmy. Seksmisja broni się fabułą i grą aktorską tym ŻE JEST KOMEDIĄ, a Avatar TYLKO efektami bo fabuła jest praktycznie taka jak w starych westernach Amerykańskich:
Przybyli biali bracia, udawali przyjaciół, wyniszczają ludność miejscową żeby pozyskać ziemię.
I choćby dlatego że to nijaka fabuła Seksmisja jest lepsza od innych filmów (obojętnie PRLowskich czy nie)
odp kolejna) Jestem zachwycony że na zachodzie NIKT nie zrozumiałby Seksmisji. teksty zawarte w filmie które powodują że ten film jest dla nas (niestety chyba głównie dla starych pryków jak ja) śmieszny, są nieprzetłumaczalne (Bo jak wyjaśnić amerykańcowi czy francuzowi załamanie Maksa po przebudzeniu że mu mieszkanie przepadło :) )
Dlatego zgodzę się co do jednego: W Polsce seksmijsa będzie zawsze wysoko oceniana ponieważ potrafi fana utrzymać przy sobie, Czego nie można powiedzieć o nowotworzonych superprodukcjach (nawet zagorzali fani pierwszych SW nie do końca są zachwyceni ostatnimi kontynuacjami).
1) Do szkoły wracaj nauczyć się czytać, nigdzie nie napisałem że jest tragiczny.
2) Gra aktorska mnie w filmie czasami zanudzała na śmierć ale każdy inaczej coś odbiera.
3)Jaką zniszczoną ziemie??? Przecież nic nie było zniszczone. A to podziemie to duża piwnica mieszkalna i tyle. A z avatarem to oczywiście tylko myślicie w kwestii efektów, mi chodziło oto że ktoś musiał wymyślić i narysować całą przyrodę do avatara.
4)Czyli doszliśmy do porozumienia. Należy dla takich jak ty stworzyć plfilmweb. Ludzie wyobrażam sobie że macie sentymenty do polskich filmów ale ten filmweb powinien być filmowy a nie uczuciuwy lub medialny.
5)"nowotworzonych superprodukcjach"-od kiedy według ciebie się one zaczynają??? od AvP?? Avatara?? Matrixa?? A może jeszcze starwars??
Moim zdaniem seksmisja (i co doskonale u was widać) to wspaniały polski science-fiction, POLSKI a ja się pytam co on robi tak wysoko w międzynarodowych science-fiction??