PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1163}
7,8 665 tys. ocen
7,8 10 1 665043
7,8 80 krytyków
Seksmisja
powrót do forum filmu Seksmisja

Sądzę, że chyba nie. Moja dziewczyna zrezygnowała po 30min i poszła do drugiego pokoju oglądać Plebanię...Ona nie rozumie, jak ja mogę to n-ty raz oglądać. Czy jest tu jakaś kobieta, której podoba się ten film?

krzylo

Ja to bym chciała żyć w takim świecie. Film za mało lesbijski jak na świat z samymi kobietami. Wtedy to byłby ideał.

ocenił(a) film na 5
krzylo

Kiedy wspominam film z czasów dzieciaka - bawił. Teraz mając 29 lat nie mam pojęcia jaki był zamysł reżysera. Film jest strasznie seksistiwski, bardzo mi przykro, że nie widzę już tego w tym filmie co kiedyś. Niestey, teraz oglądam Seksmisję z zażenowaniem

ocenił(a) film na 9
Riiko

Chyba żartujesz? Teraz ten film jest nawet śmieszniejszy niż 40 lat temu, bo żarty, które wtedy były metaforycznymi odniesieniami do komunizmu ubranymi w nazi-feministyczne metafory obecnie stają się po prostu faktem. Kopernik była kobietą, Kleopatra była czarna, i Skłodowska pewnie też :p

phoebe_Freja

Za komuny to była mocno wywierana walka klas by robotnicy nienawidzili właścicieli, teraz faktycznie wywiera się nacisk na nienawiść względem płci, te ideologie wywodzące się z prosto z marksizmu są przesiąknięte nienawiścią. Też uważam że te żarty były dobre i są nadal. Dziś wiele osób obruszyłoby się do śmiertleności za żarty a to dlatego że mają tak wybite ego w kosmos że z niczego nie można żartować. Egocentryzm to choroba 21 wieku.

krzylo

Chyba żartujesz ?! Ja (kobieta) uwielbiam ten film

krzylo

zmieniłeś kobietę? :P

ocenił(a) film na 10
krzylo

Oczywiście. Ja uwielbiam. Raz na parę lat umawiam się z kumpelą i oglądamy razem, gdy leci na święta. To bardzo dobra komedia. Bardzo dobra!

ocenił(a) film na 1
krzylo

Ten film się źle zestarzał. Niby świat rządzony przez kobiety a poza byciem głupimi i "seksi" nie pełnią żadnej roli. Ogółem dużo mizoginistycznych zagrań.

ocenił(a) film na 1
krzylo

Ten film się źle zestarzał. Niby świat rządzony przez kobiety a poza byciem głupimi i "seksi" nie pełnią żadnej roli. Ogółem dużo mizoginistycznych zagrań.

ucombo666

Powinieneś wyciągnąć kija, jeżeli doszukujesz się w tym filmie mizoginii... Teraz cokolwiek powiedzieć o kobietach, co nie jest zgodne z feminizmem, to od razu nazywanie seksizmem i innym izmem. Ludzie, leczcie się. Film bardzo dobry i wciąż aktualny, tylko jednak trzeba mieć trochę oleju w głowie, a jak kogoś wszystko obraża, to nawet w Smurfach doszuka się dyskryminacji.

krzylo

Zmień kobietę. Moja uwielbia :-)

ocenił(a) film na 7
krzylo

Kiedy miałam naście lat to mi się nie podobał. Teraz podobają mi się filmy, których kiedyś nie lubiłam jak na przykład "Miś", "Potop" czy właśnie "Seksmisja".

krzylo

To kultowy film. Wez kopnij w dupe te tepa dzide...

ocenił(a) film na 8
krzylo

I jak zmieniłeś gust filmowy czy kobiete :-) Najpewniej dzisiaj odpowiedzi na tak zadane pytanie mogą być inne niż 17 lat temu .

Valhilla

Tak zwłaszcza że dziś mało kto filmy ogląda. Telewizja odchodzi w przeszłość.