PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=957}

Sekta

The Skulls
2000
6,5 17 tys. ocen
6,5 10 1 17195
4,0 5 krytyków
Sekta
powrót do forum filmu Sekta

badziew....

ocenił(a) film na 5

w tym filmie nie ma nic.... już nie wspomnę o błędach logicznych (typu mokra koszulka Luke`a w południe, gdy maczał się w wodzie w głębokiej nocy czy też samo ściągnie "koguta" z dachu - choć amerykańskim studentom chyba faktycznie ciężko jest domyśleć się, że jak stoją na stromym dachu i szarpną coś z dużą siłą to może się to dla nich źle skończyć), ale i ogólnie - psychologicznych. Pokażcie mi człowieka, który zaraz po wejściu do sekty spiskuje przeciw guru? A propos guru, który to guru? Co to za sekta bez guru? Toż to przeca zwykłe stowarzyszenie było. W kilku może aspektach przypominało sektę, ale w ogólności?

berenika84

Według mnie nie możesz krytykować że nie było guru, jak w jakiejs sekcie. To że ktoś inteligentnie przetłumaczył tytuł ''SKULLS" na "SEKTA" (porażka jednym słowem) to nie znaczy że oni byli w sekcie. Jeśli uważnie oglądałaś film to widziałaś że na początku było powiedzianie że Skulls to elitarne stowarzyszenie studenckie, które wylansowało kilku prezydentów USA. To jest takie stowarzyszenie jak jakieś Omegi i inne tylko ze bardziej elitarne. Lecz nie jest to jakaś sekta.

ocenił(a) film na 5
Dziadunio

masz rację, ale tego posta napisałam zanim się zorientowałam że ten genialny tytuł nadał polski dystrybutor.... tak czy owak, studium sekty to to nie jest:)

berenika84

Dokładnie, studium sekty to to nie jest. A polskie tłumaczenie może przemilczymy ;)