7,2 20 tys. ocen
7,2 10 1 20479
6,1 10 krytyków
Senność
powrót do forum filmu Senność

Idealnie opisuje stan, w jaki widz wpada podczas oglądania tego filmu. Miałam Żebrowskiego i Maćkowiaka za przyzwoitych aktorów, a tu porażka. Najlepiej wypada tu chyba Obuchowicz, mimo że uważałam go zawsze za pozbawionego talentu aktorzynę, a pani Kożuchowska rolą Róży udowodniła, że jej miejsce jest w "M jak mdłości". Miało być dobrze (czyt. kino na światowym poziomie), wyszło jak zawsze w polskim kinie - mizernie.

ocenił(a) film na 10
Makintosh

Moim zdaniem film był jednym z lepszych polskich filmów.

Jednak zaznaczyć trzeba, że nie nadaje się on dla wszystkich. Sympatycy kina akcji, wielbiciele Shreka na pewno zanudzą się.

Film jest dość melancholijny, ale ciekawy. Bohaterowie z pozoru płytcy i nieciekawi, stają się zagadką, każdy z nich ma jakieś pragnienia, przeżywa jakieś osobiste dramaty.

Polecam "senność" wszystkim tym osobom, które lubią, po obejrzeniu filmu, trochę pomyśleć nad głębią przekazu, który ze sobą niesie.
Mnie osobiście urzekła (według mnie) świetnie dobrana muzyka, lekko przerażająca, ciekawa, po prostu inna.

A co do gry aktorskiej Kożuchowskiej, myśle że idealnie wpasowała się w postać Róży - zamyśłona, bezbronna, naiwna, lecz dążąca do prawdy. Wszystko to sprawiło, że stała się postacią ciekawą.