7,2 20 tys. ocen
7,2 10 1 20479
6,1 10 krytyków
Senność
powrót do forum filmu Senność

Cóż... na początek ocena główna: Dobry film. Jeśli jednak chodzi o szczegóły, dziwne wątki się tu przewijały. Fakt, że nie wiem, czym jest narkolepsja, czy ją rzeczowo przedstawiono, ale to był pierwszy zgrzyt tego filmu.
Drugim zgrzytem była Weronika Rosati, która w tym filmie pokazała, że nawet epizod można źle zagrać [ a był to naprawdę niewinny ułamek całego filmu]. Poza tym dialogi - z jednej strony widzę prozę Kuczoka [on napisał scenariusz i książkę pod tym samym tytułem przy czym oczywiście książka była pierwsza], z drugiej język, który do jego prozy nie pasuje. I paradoksalnie, to nie to drugie zgrzytało mi w filmie, ale to pierwsze - kiedy bohaterowie mówili "moja droga" i tym podobne - taki film, który wskazuje, że nie to bajka, ni to rzeczywistość. Tyle zgrzytów.

Plusem jest scenariusz - ogólnie. Ładnie poukładane. Ciekawie rozwijająca się akcja. Nawet Kożuchowska zagrała przyzwoicie, choć jej rola była trochę "serialowa" - knucie [przy posiłku] i poczucie zdrady - no, ale jej to wyszło.