7,2 20 tys. ocen
7,2 10 1 20479
6,1 10 krytyków
Senność
powrót do forum filmu Senność

Brak słów. Film poniżej oceny bardzo słaby we wszystkich praktycznie warstwach. Poczynając od konstrukcji dramaturgicznej na poziomie licealistki, przez dialogi kończąc na grze znanych ponoć i niezłych aktorów. Tylko zdjęcia się trochę bronią, ale i to, żadna pociecha... Nawet nie wiadomo do czego się przyczepić, bo ruszenie jakiegokolwiek tematu, czy wątku związanego z tym obrazem to jak ruszenie przysłowiowego g... Przeraża gust, wrażliwość i inteligencja tej części widowni, której wpisy wywindowały ocenę tego filmu tak wysoko. Mój Boże.. To czegoście się w tym pustostanie doszukali drodzy rodacy zadziwiło mnie i otworzyło szerzej oczy. Ale może brak inteligencji, także tej emocjonalnej jest zaletą niektórych - przepraszam za określenie - Dzieł Sztuki... No żesz k... m...

ocenił(a) film na 9
taona

swoje dywagacje na temat gustu innych zachowaj dla siebie.bo widzisz-takie filmy mogą mieć poprawny odbior tylko i wylącznie przez widzow,ktorych poziom wrazliwosci i jakjes estetyki wykracza poza zwykle ramy.oczywiscie,ze prosciej zrobic film w ktorym wszyscy są piękni,modni,i wcinają suszi a w tle pokazywane sa zdjecia bananowej warszawki.bo zeby tworzyc filmy takie jak ten,trzeba miec jakas bardzo konkretną koncepcję/pomysl.to nie jest film o niczym robiony na wzor amerykanskich seksow w wielkim miescie.tematyka jak i strona techniczna filmu jest na bardzo wysokim europejskim poziomie.

ocenił(a) film na 8
grandfaiser

film przede wszystkim na wysokim polskim poziomie. Jeden z tych, które
zapadają w pamięć. Specyfika polskiego kina jest taka, że obejrzeć można
filmy żenujące, kręcone na wzór amerykańskich, pseudośmiesznych komedyjek,
oraz twory z duszą, opowiadające historię emocji. Ten jest tym drugim
gatunkiem. Już dawno nie widziałam czegoś tak dobrego.

ocenił(a) film na 10
ciemnozielona

Zgadzam się z przedmówczynią - film całkiem inny, lepszy...klasa.