7,2 20 tys. ocen
7,2 10 1 20479
6,1 10 krytyków
Senność
powrót do forum filmu Senność

zakończenie

ocenił(a) film na 10

Witam! Mam pytanie, jakie jest zakończenie tzn ostatnia scena bo chyba mam jakąś lewą wersje a nie chciałabym oglądać i skończyć w połowie filmu, w mojej wersji nie ma zgranych napisów a ostatnich kadr to paralotniarz/spadochroniarz, z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich!

laa_rose

Tak, to jest ostatnia scena filmu. Przyjaciel pisarza rozrzuca jego prochy.

Jak dla mnie film rewelacyjny, aż jestem zaskoczona, że coś takiego pojawiło się na polskim rynku. Gra aktorów zadowalająca, historia bardzo poruszająca. Lubię filmy, mające w sobie spory ładunek emocjonalny, a "Senność" się do nich zalicza. Bardzo przeżyłam historię młodego lekarza i jego chłopaka. Przykre jest to,że homoseksualiści nie mają życia w naszym kraju. Ich uczucie zostało przepięknie przedstawione. Ciekawy był również wątek zdradzanej żony - można by zarzucić mu schematyczność, ale moim zdaniem to błędny zarzut, gdyż ta historia ma w sobie sporo oryginalności. Kożuchowska o dziwo przekonująca, Żebrowski idealny w swojej roli (chyba pasuje do takich zimnych drani). Jednak najlepiej jak dla mnie wypadli Maćkowiak i Obuchowicz (scena w której płakał i przepraszał Adama poruszyła mnie do głębi).

Jedyne, co mi zgrzytnęło, to niektóre dialogi, ocierające się o sztampowość. Muzyka, zdjęcia, gra aktorska - na plus.

Polecam.