PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=857861}
4,4 2,2 tys. ocen
4,4 10 1 2180
Sentinelle
powrót do forum filmu Sentinelle

Same komentarze o tym, że gwałciciel był biały, że bohaterka jest lesbijka i odbywa stosunek. We Francji przecież sami uchodźcy! A już największy koniec świata to to, że lektor jest kobietą, co ona tu robi przecież powinna być w kuchni!? I przez te pryzmaty dajecie niskie oceny i zaśmiecacie i utrudniacie innym szukanie filmów. Ciemnogród skończony...

Fleksi_arek

Zacznijmy od lektora, nie chodzi tu o płeć a o sposób narracji... Mechaniczne, bez emocji czytanie tekstu podobnie jak IVONA. Gdyby to był "normalny" lektor (nawet kobieta) dałoby się to "przetrawić". Idźmy dalej gra aktorska, nie zauważyłem czegoś takiego w tej produkcji (trudno to nazwać filmem). Fabuła a raczej zlepek ujęć połączonych ze sobą w luźny sposób z dużym naciskiem na rzeczy nieistotne pomijające kompletnie rzeczy bardzo ważne , wygląda to tak jakby film był robiony na siłę bez żadnego pomysłu, w tej produkcji nic się nie trzyma tzw. kupy (ktoś złośliwy mógłby "kupą" nazwać całą produkcję). Następna sprawa nie ma tu żadnej logiki (matka z jedną córka rozmawia po rosyjsku, z drugą po francusku), kobieta mająca silny zespół stresu pourazowego i jest uzależniona od leków nadal może służyć w wojsku, oczywiście zostaje upomniana mimochodem przez dowódcę ale większym problemem jest to, że zrobił On to w szatni dla kobiet do której nie miał wstępu (popełnił znacznie większe wykroczenie niż Ona), No i wreszcie wisienka na torcie bohaterka po wejściu do koszar pełnych żołnierzy, sterroryzowaniu pracownika magazynu, wynosi jak gdyby nigdy nic się nie stało broń a następnie w mundurze francuskiej armii wkracza do willi rosyjskiego dyplomaty, mającej status konsulatu... Mam nadzieję że te argumenty wystarczą aby wystawić ocenę 1. Bo nie wiem jakim cudem Ty wystawiłeś 7-kę

ocenił(a) film na 2
Fleksi_arek

Nie ma nic do rzeczy to, że jakaś lesbijka, jacyś uchodźcy, biali, czarni czy fioletowi. Nie ma nic do rzeczy kto jest lektorem. Ten film to jest po prostu coś tak beznadziejnie głupiego, że trudno wytrzymać do końca. Najnormalniej w świecie zwykły, filmowy gniot.