PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123313}

Sezon na misia

Open Season
2006
6,7 76 tys. ocen
6,7 10 1 76202
6,1 24 krytyków
Sezon na misia
powrót do forum filmu Sezon na misia

Czy zauważacie podobieństwa w Sezonia na misia i Shreku?? Jeleń jest zupełnie jak osioł.. Obaj podjęli wędrówkę i miś (jak Shrek) jest "przyjacielem" jelenia...

Mialam okazję obejrzeć ten film i oglądając.. widziałam Shreka.. natomiast oglądając (mniej więcej w tym samym czasie) Krowy na wypasie zauważyłam podobieństwa z Królem Lwem.. coś mi się miesza, czy nowe animacje są odzwierciedleniem starszych, ale kilka klas lepszych?? bo wydaje mi się, że współcześni twórcy podpinają się pod klasykę, tyle że dołaczają do tego kiepski humor... Czy tylko ja mam takie odczucia??

antylopa_89

taka jest chyba ostatnio konwencja w animacjach: Maniek=Shrek=Boguś, Sid=Osioł=Elliot i.t.d. Jednym słowem obok głównego bohatera zawsze musi być jakiś głupowaty (taki jakby do pomiatania), z którego wszyscy drwią, ale mimo to są dobrymi przyjaciółmi. Taka jest najnowsza konwencja, w dawniejszych też faktycznie była, ale nie aż tak wyraźna.

Katasza_

również to zauważyłem. krótki br <br/>

antylopa_89

taaa...
"nasze przedstawienie? nie będzie żadnego naszego przedstawienia. to jest MOJE przedstawienie" - "jakie nasze bagno? nie będzie żadnego naszego bagna!" zastanawiające, skąd to znamy? :D
poza tym "udomowiony zwierzaczek" który nie potrafi poradzić sobie na wolności, czy nie widzieliśmy już tego w madagaskarze?
i wspomniane już wcześniej podobieństwo pingwinów z madagaskaru do bobrów z sezonu na misia.
można wymieniać i wymieniać, nie wiem czy cokolwiek było oryginalnego w tym filmie...

ocenił(a) film na 4
antylopa_89

Twórcy nie mają już pomysłów na dobre bajki, faktycznie,podobieństwa możemy dostrzec już w każdej kolejnej. W chwili becnej nie odróżniam już bajek typu "Skok przez płot" od "Madagaskaru", czy "Mój brat niedźwiedź" od "Shreka" albo "Sezonu na misia".
Robią się identyczne.