PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=719920}
2,8 238  ocen
2,8 10 1 238
3,0 3 krytyków
Sharktopus vs. Pteracuda
powrót do forum filmu Sharktopus vs. Pteracuda

Tym razem rekinoośmiornica ma godnego przeciwnika - także wyhodowaną przez inżynierów genetycznych pterodaktylobarakudę, która odnajduje się zarówno w powietrzu, jak i w głębinach oceanu. Kiedy hybryda ze skrzydłami przestaje reagować na polecenia i zaczyna zjadać turystów, rząd "prosi" rekina z mackami o pomoc. Epicki pojedynek xD

Typowa produkcja SyFy, czyli fani złego kina nie będą rozczarowani. Można się pośmiać. Polecam.

Kung_Fu_Master

Niby polecam, ale ocena niezbyt wysoka :D

ocenił(a) film na 1
Beeshop

Bo to film tak zły, że aż dobry. Ocena inna być nie może, ale zabawa przy oglądaniu jest przednia. Fani studia Asylum na pewno zrozumieją mój przekaz :D

Kung_Fu_Master

Muszę kiedyś coś Asylum obejrzeć. Kiedyś :-D

ocenił(a) film na 1
Beeshop

Proponuję swoją przygodę z Asylum rozpocząć filmem "Sharknado" ;)

Kung_Fu_Master

Zawsze miałem chęć na to http://www.filmweb.pl/film/Megaszcz%C4%99ki+kontra+megamacki-2009-499399 - widziałem zwiastuny! :D

ocenił(a) film na 1
Beeshop

Wart uwagi, bo nie co dzień się widzi rekina atakującego samolot pasażerski :D

Kung_Fu_Master

Podobał mi się projekt Pteracudy. Stwór ma potencjał na własny film :)

ocenił(a) film na 2
Valdoraptor23

Oh yes, właśnie obejrzałam trailer, zapowiada się prawdziwa gratka :3 Efekty specjalne i suchość żartów na poziomie mistrzowskim, plus Rib Hillis, pogromca legendarnej piraniokondy

Mitsuchi26

Faktycznie, nie mam pamięci do tych męskich herosów ;D

ocenił(a) film na 2
Kung_Fu_Master

Mniej zabawne niż część pierwsza, choć godne uwagi, pterakuda według mnie naprawdę dawała radę. Problem z tym filmem polega na tym, że SyFy postawiło na pogłębienie psychiki bohaterów (?!), którzy nie są już tak jednoznaczni moralnie. Sam ten pomysł jest absurdalnie śmieszny, tym bardziej, że przez to film traci na wyrazistości. Dobre drugoplanowe postaci, szczególnie denerwujący turyści :D No i legendarny ryk rekini a la SyFy