Pewnie będzie. Holmes dopisał znak zapytania przy "The End" na końcu filmu, i powinni wyjaśnić jak przeżył.
Bo Robert Downey Jr. nie gra ani w pierwszej części, ani w sequelu Sherlocka Holmesa, tylko Iron Mana, co zauważyć mogą osoby, które przeczytały kilka książek Doyle'a (i widziały ekranizacje marvelowskich komiksów, oczywiście). Przynajmniej takie są moje odczucia co do postaci Holmesa.
E tam, on zawsze gra tak samo, na każdym zdjęciu ma taką samą minę i nie czuć nigdzie różnic. Dobra, może trochę przesadzam, ale gra dość podobnie szczerze mówiąc. Tak czy nie to mój ulubiony aktor i mi to nie przeszkadza, że czasami tak jest.
Do myślenia dał mi napis "The End?" Czyli mówi nam to, że to powstanie kolejna część.
Gdyby nie znak zapytania, to myślałbym inaczej.
http://www.filmweb.pl/film/Sherlock+Holmes+3-2014-659346
Na razie nic więcej nie wiadomo, ale może za jakiś czas coś się w necie pojawi :-)
Bedzie :-) po pierwsze to zakończenie wskazuje... ale scenariusz juz powstał :-) niestety trochę poczekamy bo RDjr i Jude Law i reszta obsady maja napięty grafik ale w wywiadach mówili że chcą to zrobić i jak tylko znajdą czas to kręcą. Fajnie... nawet na Filmwebie już jest stronka o tym to możecie tam czytać