Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 280 tys. ocen
7,6 10 1 279955
6,5 48 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Rozpacz

ocenił(a) film na 3

Takiej bzdury dawno nie widziałem Gdyby jeszcze zamiast jednego z moich ulubionych literackich bohaterów jakim jest Holmes głównym bohaterem był wyimaginowany przodek MacGyvera, Lary Croft i Chucka Norrisa było by to nieco bardziej strawne i "wiarygodne" ... Nie, to tylko żarcik temu czemuś w tym kształcie nic by nie pomogło

ocenił(a) film na 8
piopio

bo to jes taki sherlock holmes z przymruzeniem oka ,nie rozumiesz dowcipu ot co ,fim zasluguje conajmniej na moncne 8.

ocenił(a) film na 2
Hasziszijjin

jupi! nie podoba ci się, znaczy że nie rozumiesz. czekam na dalsze wytryski twojego intelektu

ocenił(a) film na 3
Hasziszijjin

Dobrze Ja rozumiem, że kino rozrywkowe, również to dobre w formie kina akcji jest w pewnym stopniu umowne Po prostu autorzy umawiają się z nami na wstępie , że troszku poprzesadzają, trochę ubarwią, trochę pofantazjują celem uzyskania pewnego, nazwijmy to efektu i wprowadzenia widza w atmosferę Ale na miłośc boska to ma być TROCHĘ! a nie w taki sposób, że ja mam wrażenie iż zamiast umowy oni próbują mi dać do zrozumienia, że jestem dysfunkcyjnym typem i maks co mogę ogarnąć to instrukcja obsługi tłuczka do mięsa Dla mnie to pewnego rodzaju oszustwo gdzie talent, pomysł i pracę zastępuje się efektami komputerowymi i ładunkami pirotechnicznymi do tego upychając w to nazwisko/nazwę/ osobę rozpoznawalna pod każdą szerokością geograficzną (żaden grosik nie śmierdzi)

ocenił(a) film na 8
piopio

w pelni rozumiem twoje stanowisko ,kiedy Sherlock byl w kinach wyszedlem z niego po 20 minutach gleboko rozczarowany i znudzony ,jednak po latach wiedzialem juz czego nie oczekiwac i kiedy obejrzalem go majac zwyaczajnie inny nastroj bardzo mi sie spodobal szczegolnie to przerysowanie postaci ,nie mniej wyskoczylemz tekstem "nie rozumiesz dowcipu" a sam go kiedys nie kupowalem :P