PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Genialny film..

ocenił(a) film na 10

Wg mnie jeden z najlepszych które ostatnio oglądałem.. Obsada jak znalazł. Rola Sherlocka Holmesa na wysokim poziomie. Od początku film wciąga. Nie nudziłem się ani minuty. Bardzo podobały mi się wstawki z przemyśleniami.. Gorąco polecam!

ocenił(a) film na 8
kamillo901

podzielam zdanie - przed chwilą wyszedłem z seansu. nie zmarnowałem ani minuty, ani złotówki, które poświęciłem na bilet - przednia rozrywka, ciekawa fabuła. co najważniejsze - film nie ogłupia, jak zeszłoroczny hit Jamesa Camerona.

godny polecenia!

PS nie mogę się doczekać jego pojedynku z prof. Moriartim

ocenił(a) film na 10
iron_marcin

Kontynuacja napewno nastąpi i mam nadzieję, że będzie równie dobra.
A co do filmu Camerona ;> podzielam Twoje zdanie. Jestem uczulony na tamten "film" bo ciężko nazwać filmem gdzie 80 % to grafika komputerowa.

kamillo901

Genialne połączenie Matrixa ze Zmierzchem. Te słowa mdło mi się kojarzą. Więc jak teraz czytam że coś jest genialne to zaczynam słobo ogarniać. Jeśli chodzi o SH to kika efektów potrafi powalić ale czegoś mi brakowało. Całość przypomina Vidoqa sprzed kilku lat jeśli wiesz o czym piszę. Vidoq był jednak bardziej realistyczny niż SH mimo że efekty na znacznie niższym poziomie.

ocenił(a) film na 10
Krajzi_Cinek

Film jest obłędny! Rewelacyjny, niesamowity, zaskakujący. ;D Czegoś takiego się nie spodziewałam ;) Nie żałuję, że wybrałam się na ten film. Sherlock Holmes, dr. Watson - prawdziwi przyjaciele, pokazany w filmie sposób myślenia głównego bohatera też został zreazlizowany bardzo przemyślanie i sprytnie ;D Szczerze polecam, bo film wart jest obejrzenia ^^

użytkownik usunięty
kamillo901

zgadzam się. Film zdecydowanie wciąga, nie można sie nudzić ani przez chwilkę ;) Ciekawe, zabawne dialogi Sherlocka z Watsonem, wspaniale ukazany ponury Londyn, ujęcia portu i budowanego Tower Bridge były po prostu wspaniałe. Świetnie zagrane główne role (Robert Downey Jr. i Jude Law). FIlm naprawde wart obejrzenia :)

ocenił(a) film na 10

te dialogi były najlepsze ;D tak sie z tego śmiałam w kinie ze szok ;D jeśli będzie kontunuuacja tego filmu, ja bede jdnym z pierwszych widzów którzy pojawią się w kinie ;)

seattlee

Ja tak samo, od razu lecę w dzień premiery:) Myślę, że o kontynuację nie mamy się co martwić, już same wyniki kasowe zachęcają do zrobienia sequela;)

ocenił(a) film na 10
kamillo901

dla mnie też genialny i po obejrzeniu w Sylwestra mam niedosyt i pójdę jeszcze raz nasycić oczy Sherlockiem i starym Londynem,a uszy dialogami.