Efekty bardzo zabawne. Do kimatu filmu nawet one pasuja, choc mogloby byc lepiej, lecz szczerze nawet milo sie oglada.
Stare tradycje z wieszaniem ludzi na sprężony i dobrze wymierzonym sznurze - szybka smierc, bez cierpienia; stare, dziwne pieniadze, o szczegołach krajobrazu nie wspomne. Hm, podoba mi się.
Aktorzy ? Nie widziałem wiele pomylek, ale jednak były. A może to małe niedociągnięcia ? - Tak czy siak były dosc zabawne heh.
Sherlock ? - ciekawa postac, dosc dokladna w swoim przemysleniach. Niemal człowiek wiedzacy wszystko o wszystkich w 90 % heh. Ciekawie oglada sie, gdy pokazuje na co go stac w łamigłowkach, ktore odgaduje patrzac ludzia w oczy.
Podsumowując : film mądry, zaskakujący, akcja dzieje się szybko, efekty - choc na poziomie - bardzo fajne (zabawne), co daje filmowi jakby komiksowy klimat. Patrząc na gatunek : kryminał, przygodowy, to bardzo fajny, ale oceniamy całokształt. Dla mnie 7 pkt.
Dla mnie dobry seans to godzina filmu, bo po dluzszym zaczynam sie nudzic. Chodz czasem czuje niedosyt, to wolalbym, by filmy byly krecone co najwyzej 1 godzinne i zeby szybciej powstawaly nasteopne czesci tego samego filmu, niz ogladac jeden film 3 godziny, ziewajac i zastanawiajac sie ile jeszcze, a po wyjsciu nastepnej czesci oceniac po polowe nizej od poprzedniej, bo zaczyna brakowac pomyslow. - Ta regułka tak na marginesie.