PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452793
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Efekty bardzo zabawne. Do kimatu filmu nawet one pasuja, choc mogloby byc lepiej, lecz szczerze nawet milo sie oglada.
Stare tradycje z wieszaniem ludzi na sprężony i dobrze wymierzonym sznurze - szybka smierc, bez cierpienia; stare, dziwne pieniadze, o szczegołach krajobrazu nie wspomne. Hm, podoba mi się.

Aktorzy ? Nie widziałem wiele pomylek, ale jednak były. A może to małe niedociągnięcia ? - Tak czy siak były dosc zabawne heh.
Sherlock ? - ciekawa postac, dosc dokladna w swoim przemysleniach. Niemal człowiek wiedzacy wszystko o wszystkich w 90 % heh. Ciekawie oglada sie, gdy pokazuje na co go stac w łamigłowkach, ktore odgaduje patrzac ludzia w oczy.

Podsumowując : film mądry, zaskakujący, akcja dzieje się szybko, efekty - choc na poziomie - bardzo fajne (zabawne), co daje filmowi jakby komiksowy klimat. Patrząc na gatunek : kryminał, przygodowy, to bardzo fajny, ale oceniamy całokształt. Dla mnie 7 pkt.

Dla mnie dobry seans to godzina filmu, bo po dluzszym zaczynam sie nudzic. Chodz czasem czuje niedosyt, to wolalbym, by filmy byly krecone co najwyzej 1 godzinne i zeby szybciej powstawaly nasteopne czesci tego samego filmu, niz ogladac jeden film 3 godziny, ziewajac i zastanawiajac sie ile jeszcze, a po wyjsciu nastepnej czesci oceniac po polowe nizej od poprzedniej, bo zaczyna brakowac pomyslow. - Ta regułka tak na marginesie.