PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

ten film to jedna wielka kupa. jeśli jakimś cudem ktoś to przeczyta przed pójściem do kina na ten film to powinien czuć się uratowanym szczęściarzem...

meegig

a najlepsze w filmie to, to gdy się skończył ;P

ocenił(a) film na 8
meegig

Jakieś argumenty? W tym momencie twoja opinia jest g***o warta.

rAd_

to nie czytaj mojej opinii - "g***o warta" to Twoja nowa ksywa?

ocenił(a) film na 10
meegig

Oj..bluźnisz. Ten film jest jednym z najlepszych, które oglądałam i pomimo Twej opinii ja naprawdę go polecam. Świetny! :)

Gabrysia21

Oj tam od razu bluźnisz ;)
Mnie ten film bardzo zawiódł ... prócz Robert Downey Jr, Mark Strong nikt i nic mnie przy tym filmie nie trzymał..brakowało tajemnicy..przebiegłości..tego tak istotnego dreszczyku dla tego typu filmów... zbyt szybkie ujęcia w niektórych scenach i słabiutka gra Jude Law -a stać go naprawdę na więcej.
Gdy widziałam plakat reklamujący film aż mnie rwało by pójść na film..wyobrażałam sobie coś ekstra ale niestety film to klapa.Nudy na pudy.. niby szybka akcja a wcale mnie nie porywała...może gdyby to był film o kimś innym ale Sherlock Holmes - to mi tu nie pasuje... spodziewałam się więcej angielskiego tajemniczego klimatu a tu zdecydowanie go brak..
wykonanie filmu jak dla mnie słabe ..bardzo słabe..a widziałam wiele.. czytałam nawet ..

O czywiście to tylko moje zdanie i proszę się nie obrażać ja się nie gniewam, że wam się film podoba.
A przecież mogłabym się obrazić ;))
- nieprawdaż?

ocenił(a) film na 10
meegig

Rozumiem. Nie każdemu podoba się to samo.Robert Downey Jr. i Jude Law grali fajnie. Natomiast moge powiedzieć, że nie podobała mi się gra Rachel McAdams..w ogóle nie lubię tej aktorki. Ale faktycznie film był dość specyficzny i albo się komuś podoba albo nie..:)

ocenił(a) film na 8
Gabrysia21

mnie tam sie film podobal :) ogladalem juz 3 razy :) jedyne co mnie troche irytowalo w niektorych momentach to skrzypki, za duzo wkurzajacych dzwiekow

ocenił(a) film na 9
Nozix

Ja oglądałam 2 razy (w kinie).
Z tym filmem to jest tak.. albo się lubi takie klimaty, albo nie.
Mi przypasował, muzyka niezła.. ale czasami zbyt nachalna. Choć nieźle komponuje się w takie czasy, jak stary Londyn.
co tu dużo pisać..

meegig

"A przecież mogłabym się obrazić ;))
- nieprawdaż? "

Czemu nie.. możesz się obrazić, skoro to cię uszczęśliwi. Co prawda nikogo to nie obejdzie, ale skoro masz ochotę, nikt ci nie broni strzelić sobie focha.. :)

shizonek

oh dzięki Ci wielkie !! shizonek ! Tobie też - wzajemnie !:)

ocenił(a) film na 8
meegig

Myślisz że ktoś po przeczytaniu Twojego tematu stwierdzi:
- Hmm, no faktycznie, skoro taki znawca kina mówi że film jest beznadziejny to na pewno taki jest i nie będę tracił czasu na niego..
Według mnie na pewno każdy tak stwierdzi.

Cryworld

Oczywiście że tak, gdy chce iść na film do kina to czytam komentarze o nim , jeśli widzę komentarze pozytywne i negatywne to daje mi to do myślenia czy aby na pewno warto iść na ten film ! Wiec tak, oczywiście,że tak , gdyby ktoś napisała ze to kupowaty film to bym to wzięła pod uwagę i kto wie może napisała do tej osoby prośbę o szczegóły by nie tracić kasy na marne bo skoro ktoś pisze tak o filmie to musi w tym coś być,a poza tym : Koleś ! weź wyluzuj ! To Twoje dziecko że tak panikujesZ? Czy ja mam pretensje do Ciebie że się Tobie film podobał?mi się nie podobał i to napisałam u siebie ! Tobie się podoba to stwórz mu ołtarzyki i wychwalaj ile sił w duszy - krzyż na drogę ! ja nie będę miała żalu do Ciebie o to wiec i Ty nie mniej.

meegig

Hehe, Cryworld napisał z lekka ironiczny tekst, a meegig wpada w histerię godną lepszej sprawy, i jeszcze sugeruje, że to jej przedmówca przesadza. Meegig, to ty wyluzuj.. nikt cię nie atakuje, daj spokój. Niepotrzebnie się tak nastroszyłaś;)

shizonek

hi hi hi hi ;) daj numer gdy będę potrzebowała Adwokata - zadzwonię ;P

ocenił(a) film na 8
meegig

Adwokata? Nie no od razu mówię że ja się do sądu zaciągnąć nie dam, już i tak się po nich nachodziłem za zniesławienia internautów :)