ten film to jedna wielka kupa. jeśli jakimś cudem ktoś to przeczyta przed pójściem do kina na ten film to powinien czuć się uratowanym szczęściarzem...
Oj..bluźnisz. Ten film jest jednym z najlepszych, które oglądałam i pomimo Twej opinii ja naprawdę go polecam. Świetny! :)
Oj tam od razu bluźnisz ;)
Mnie ten film bardzo zawiódł ... prócz Robert Downey Jr, Mark Strong nikt i nic mnie przy tym filmie nie trzymał..brakowało tajemnicy..przebiegłości..tego tak istotnego dreszczyku dla tego typu filmów... zbyt szybkie ujęcia w niektórych scenach i słabiutka gra Jude Law -a stać go naprawdę na więcej.
Gdy widziałam plakat reklamujący film aż mnie rwało by pójść na film..wyobrażałam sobie coś ekstra ale niestety film to klapa.Nudy na pudy.. niby szybka akcja a wcale mnie nie porywała...może gdyby to był film o kimś innym ale Sherlock Holmes - to mi tu nie pasuje... spodziewałam się więcej angielskiego tajemniczego klimatu a tu zdecydowanie go brak..
wykonanie filmu jak dla mnie słabe ..bardzo słabe..a widziałam wiele.. czytałam nawet ..
O czywiście to tylko moje zdanie i proszę się nie obrażać ja się nie gniewam, że wam się film podoba.
A przecież mogłabym się obrazić ;))
- nieprawdaż?
Rozumiem. Nie każdemu podoba się to samo.Robert Downey Jr. i Jude Law grali fajnie. Natomiast moge powiedzieć, że nie podobała mi się gra Rachel McAdams..w ogóle nie lubię tej aktorki. Ale faktycznie film był dość specyficzny i albo się komuś podoba albo nie..:)
mnie tam sie film podobal :) ogladalem juz 3 razy :) jedyne co mnie troche irytowalo w niektorych momentach to skrzypki, za duzo wkurzajacych dzwiekow
Ja oglądałam 2 razy (w kinie).
Z tym filmem to jest tak.. albo się lubi takie klimaty, albo nie.
Mi przypasował, muzyka niezła.. ale czasami zbyt nachalna. Choć nieźle komponuje się w takie czasy, jak stary Londyn.
co tu dużo pisać..
"A przecież mogłabym się obrazić ;))
- nieprawdaż? "
Czemu nie.. możesz się obrazić, skoro to cię uszczęśliwi. Co prawda nikogo to nie obejdzie, ale skoro masz ochotę, nikt ci nie broni strzelić sobie focha.. :)
Myślisz że ktoś po przeczytaniu Twojego tematu stwierdzi:
- Hmm, no faktycznie, skoro taki znawca kina mówi że film jest beznadziejny to na pewno taki jest i nie będę tracił czasu na niego..
Według mnie na pewno każdy tak stwierdzi.
Oczywiście że tak, gdy chce iść na film do kina to czytam komentarze o nim , jeśli widzę komentarze pozytywne i negatywne to daje mi to do myślenia czy aby na pewno warto iść na ten film ! Wiec tak, oczywiście,że tak , gdyby ktoś napisała ze to kupowaty film to bym to wzięła pod uwagę i kto wie może napisała do tej osoby prośbę o szczegóły by nie tracić kasy na marne bo skoro ktoś pisze tak o filmie to musi w tym coś być,a poza tym : Koleś ! weź wyluzuj ! To Twoje dziecko że tak panikujesZ? Czy ja mam pretensje do Ciebie że się Tobie film podobał?mi się nie podobał i to napisałam u siebie ! Tobie się podoba to stwórz mu ołtarzyki i wychwalaj ile sił w duszy - krzyż na drogę ! ja nie będę miała żalu do Ciebie o to wiec i Ty nie mniej.
Hehe, Cryworld napisał z lekka ironiczny tekst, a meegig wpada w histerię godną lepszej sprawy, i jeszcze sugeruje, że to jej przedmówca przesadza. Meegig, to ty wyluzuj.. nikt cię nie atakuje, daj spokój. Niepotrzebnie się tak nastroszyłaś;)