PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

J. w. Niestety maszynka do robienia pieniędzy widzę przebija lepszy film. Lepsza fabuła, w innym klimacie jednak równie dobre efekty, a niżej? HOLMES!!! ;-)

... Guy Ritchie znowu dał radę :)

ocenił(a) film na 8
aogon

bak można porównywać te dwa filmy? Oba filmy to całkowicie inne gatunki, porównanie nie na miejscu...poza tym mi bardziej podobał się Holmes...

ocenił(a) film na 9
aogon

To dwa odmienne gatunki i raczej nie na miejscu jest porównywanie sci-fi i filmu detektywistycznego. To tak jakbyś porównywał komedię romantyczną z dramatem np. wojennym. Powodzenia...

ocenił(a) film na 8
FanOfAkatsuki

Wiszę, że nie bardzo zostałem zrozumiany :) Nie porównuję tych filmów pod względem ich gatunku, tylko popularności. Wczoraj przeczytałem ciekawe zdanie tutaj na webfilmie jednego z internautów - "Mam wrażenie, że czym więcej pieniędzy wyda się na promocję, tym więcej nagród się dostaje.", co przekłada się na popularność filmu:) Tak też jest w tym przypadku.
A po drugie, Holmes jest moim zdaniem zdecydowanie lepszy :-)

Pozdrawiam i również życzę powodzenia... ;-)

ocenił(a) film na 7
aogon

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, który z dwóch filmów, nawet zupełnie odrębnego gatunku, bardziej mu się podoba, prawda?
Uważam, że "Ostatni samuraj" jest lepszy od "Transformers", a disneyowski "Aladyn" jest lepszy od nowego "Star Treka". I co? Pobijecie mnie za porównywanie filmów różnych gatunków? Przecież w każdym gatunku można nekręcić film dobry albo słaby, więc o co wam chodzi? Wasze podejście wskazuje, że jedne gatunki filmowe uważacie za lepsze a inne za gorsze i dlatego jak już porównywać, to tylko dzieła w obrębie jednego gatunku.
Dla mnie to bzdurne.

ocenił(a) film na 9
al_jarid

No o dziwo, bo w każdym gatunku filmowym mi się coś podobało, więc tutaj racji nie masz, ale tak jak mówię, po grzyba porównywać odmienne gatunki? TO jest dla mnie bezsensu, pobić nikogo nie pobiję, tylko mówię, że sci-fi i kryminał są dla siebie bardzo odległe.

FanOfAkatsuki

"równie dobre efekty"

Haha, masz poczucie humoru nie ma co;)

ocenił(a) film na 8
Jewelz

Dziękuję.
Natomiast co do efektów - sprawa oczywista, że w dzisiejszych czasach czy film jest zrobiony praktycznie na komputerze, czy są 2 - 3 sceny FXowe nie oznacza to, że ten drugi ma gorsze efekty... nie mamy już lat 90-tych, gdzie przełomem był Matrix. Tak więc kolego nie liczy się ilość a jakość...