świetne zakonczenie serii! bylam niezwykle mile zaskoczona! po 3 spodziewalam sie kolejnego beznadziejnego sequelu, a tu prosze - film ma zwarta akcje (na poczatku troche przynudza, ale da rade wytrzymac, poza tym gdyby nie poczatek, to reszta nie mialaby sensu - kto zobaczy/ł, ten wiek o co chodzi), znowu swietne dialogi i zwroty akcji. i oczywiscie jak zwykle przeslanie. jak akcja sie rozkreci, to chce sie wiecej i wiecej, a tu nagle... koniec! czas zlecial dosc szybko i po obejrzeniu az chce sie powiedziec "o! ja chce jeszcze raz!!" :) powiedzialabym nawet, ze 4 jest tak dobra jak 1! przynajmniej w mojej opinii dorownuje 1. zastanwialam sie co oni moga jeszcze wymyslec, w koncu to juz 4 film, i udalo im sie wymyslic swietny scenariusz. a najbardziej rozbawil mnie Kot w Butach, ktory wyglada jak Garfield! :) polecam!
p.s. wydaje mi sie, że jest to film przeznaczony mimo wszystko dla mlodszych widzow, bo brak w nim az takich uszczypliwosci, zlosliwosci i sarkazmu, jak w np. 1, przynajmniej ja nie dostrzeglam tego az tak bardzo, jak w pozostalych czesciach. jest po prostu bardziej "miekki", ale i tak warto zobaczyc.