Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Można powiedzieć, że jest w nim więcej wzruszających momentów niż rozśmieszających, ale i tak część tą uważam za lepszą względem "trójki". Ma to coś. ;)

użytkownik usunięty
Heller1304

Na pewno lepsza od trójki, ale nie od dwójki a tymbardziej od jedynki. Ale bardzo dobry film :D

ocenił(a) film na 8

Oczywiście, nie twierdzę, że jest lepsza "jedynki", czy "dwójki", bo to właśnie one tworzą wspaniałą i wciągającą fabułę, nie mniej jednak tą część również uważam za udaną.

użytkownik usunięty
Heller1304

Mój ranking Shreka:
1. Shrek
2, Shrek II
3. Shrek Forever
4. Shrek III
Jeszcze nie oglądałam "Pada Shrek" i coś o Haloween, ale to już bardziej są dodatki.
Uważam, że Shrek Forever to jest już bardzo odmienna część od wszystkich wcześniejszych, jest taka inna od innych i chyba więcej jest w niej tych wzruszających momentów niż zabawnych, albo jest na równi. Można wręcz powiedzieć, że ta część jest taka romantyczna ;)

ocenił(a) film na 8

Sądzę, że zabawnych momentów było mnóstwo! Fajnie ogląda się jak twórcy Shreka płynnie wykorzystują wcześniejsze postacie czy gagi+ jak zwykle świetnie dobrana muzyka! ( np gdy osioł pragnie na nowo rozkochać w sobie smoczycę:) Przykładowo Kot w Butach jako otyły puszek- przecież ten kociak to majstersztyk w najczystszej postaci! Smokosiołki również są niesamowite i świetnie zaanimowane, kolejne losy Ciastka- gladiatora czy Trzy Świnki nie mogąc walczyć ze swoim apetytem podczas urodzin. Choć muszę przyznać Ci rację, że to chyba najbardziej wzruszająca i taka... życiowa odsłona Shreka.

ocenił(a) film na 9

akurat dwojka jest najslabsza czytaj najmniej zabawna

ocenił(a) film na 7
arek2010

może i najmniej zabawna, za to ma najlepszą fabułę!

mój ranking (chyba nie aż tak bardzo oryginalny)
1. jedynka i dwójka ex aequo
2. czwórka
3. trójka - jak dla mnie ledwo poprawna bajka i nic ponad to. niezła jak na film, ale niegodna bycia "szrekiem" :D

użytkownik usunięty
Heller1304

Ja mam w ogóle sentyment do "Shreka". Wszystkie części mi się bardzo podobają :) A 4 część oglądałam wczoraj po raz pierwszy :)

ocenił(a) film na 8

I jak wrażenia? :)

ocenił(a) film na 6
Heller1304

ja oglądałem wczoraj po raz drugi i wydaje mi się że jest nieco lepsza od trójki

użytkownik usunięty
Heller1304

Słyszałam od innych, którzy wcześniej oglądali, że jest to najgorsza część, ale mi się naprawdę podobało :) Były momenty naprawdę śmieszne :D np. ten chłopiec, który prosił Shreka, żeby na niego ryknął, osioł i czarownice, otyły Puszek :D i inne. Ale i też się wzruszyłam :) (na sam koniec :D).

ocenił(a) film na 8

No można było się wzruszyć w niektórych momentach. Zabawny też był nie powiem. :D Najlepiej samemu obejrzeć film i ocenić niż słuchać krytyki innych. Każdy ma inny gust. Do każdego trafia co innego. ;)

ocenił(a) film na 8
Heller1304

Shrek 4 jest według mnie najlepszy! W 3 ten księciunio nie nadawał sie na zły charakter. Ta wróżka chrzestna też. No a ten król z pierwszej serii jest jakiś dziwny. Najwięcej akcji i przygód jest w tym filmie.

ocenił(a) film na 8
kamil98760

Po pierwsze: "trójka" moim zdaniem nie powinna była w ogóle powstać.
Po drugie: Wróżka Chrzestna jak najbardziej nadawała się na zły charakter. Po za tym zginęła w poprzedniej części tj. Shreku 2.
Po trzecie: żadna seria tylko część i nie król tylko Lord Farquaad. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że jest dziwny.
Po czwarte: najwięcej akcji i przygód jest w częściach pod tytułem "Shrek" i "Shrek 2".

ocenił(a) film na 8
Heller1304

Każdy ma swoje zdanie. A mi chodziło o królu, który chciał poślubić Fionę w 1 części.

ocenił(a) film na 8
kamil98760

Chyba nie oglądałeś dokładnie skoro nawet nie wiesz, że mówisz o Lordzie Farquaadzie. :)

ocenił(a) film na 8
pawelek2091

Dobra pomyliłem się - Lord a nie król, ale on był ubrany jak władca więc każdy mógł się pomylic xD

ocenił(a) film na 9
Heller1304

uważam, że jest na poziomie 1 i 2, ciężko zdecydować się która najlepsza. Shrek forever nieźle wzrusza i równie bardzo bawi - wejście kota w butach w tej części mnie zniszczyło :)

ocenił(a) film na 8
nillvo

Hehe, no kot zdecydowanie najlepszy. Ale nie zgodzę się z tym, że ciężko wytypować która część jest najlepsza, gdyż to właśnie pierwsza i druga tworzą epicką animację z olbrzymią dawką humoru.

Heller1304

A mnie najmniej podobały się części 1 i 3. Za najlepszą uważam właśnie 2 i chyba na równi z nią 4.

użytkownik usunięty
Heller1304

Rzczewiscie byl bardziej refleksyjny ale filmy Shrek'a sa bardzo uniwersalne, ani za duzo ani za malo dawki komedii czy dramatu nic mu niezaszkodzi. Zgadzam sie ze niebylo tyle smiesznych linijek co w trzeciej czesci, natomiast opowiesc, to jak zostala napisana i przedstawiona dalej ma te magie wszystkich filmow Shrek'a. Jednak smialem sie do lez z ogrow zwlaszcza z kucharza, z osla czy z puszka.