Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Koniec humoru

ocenił(a) film na 7

Zupełnie nie pojmuję czemu recenzenci porównują ostatnią część na równi z pierwszymi dwoma odsłonami. Jasne, film dobry, dobrze została zobrazowana szarość życia codziennego wraz z wątpliwościami "co by było gdyby". Jednak po seansie czegoś Mi brakowało. Uświadomiłem sobie, że Shrek bez tych swoich wspaniałych gagów nie jest już tym samym. I nie przekonują Mnie argumenty, że to jest najdoroślejsza z części. Bo jak będę chciał sobie zobaczyć, tzw. "dorosłe kino" to załączę Pulp Fiction. Finito.

ocenił(a) film na 5
Armia1989

A mi akurat ta część podobała się tak samo jak poprzednie. Jak byłam młodsza, to zawsze bardzo śmiałam się na Shreku, a teraz bałam się, że te żarty nie będą mnie już tak śmieszyć jak kiedyś. I tu miłe zaskoczenie, bo ta część miała zdecydowanie najmniej żartów i była najbardziej ponura, no i akurat trafiła idealnie w moje samopoczucie (ostatnio z resztą już prawie wcale nie oglądam komedii). Właśnie przez moje przestawienie się na dorosłe kino i przestanie oglądania komedii, byłam mile zaskoczona.

ocenił(a) film na 6
Armia1989

Popieram założyciela tematu. Jak dla mnie ten Shrek skupił się GŁÓWNIE na wyciśnięciu z ludzi kasy. Jest ładnie zrealizowany, ma całkiem niezły scenariusz (IMO dużo lepszy niż w części trzeciej), ale... no właśnie, definitywnie brakuje mi humoru. Tego typowego dla dwóch pierwszych części.

ocenił(a) film na 6
Armia1989

Dla mnie najsłabsza część. To już nie jest ta bajka co pierwsze dwie części. Zdecydowanie brakuje gagów, chyba twórcom zabrakło pomysłów . Choć sam scenariusz nie jest zły dobrze że pokazali alternatywny bieg wydarzeń bo gdyby dalej ciągnęli historie z 3 części to byłoby to już nudne. Nie jest to zły film ale trochę się zawiodłem bo oczekiwałem lepszego zakończenia serii.