W połowie zasnęłam, to musiałam dooglądać rano :) Nudny, ale może temu, że przyzwyczajono nas do lepszych części. Na jedynkę wziął mnie brat pierwszy raz do kina, miałam chyba z 6 lat, to to było coś :) Parę razy oglądałam ją jeszcze w domu, rewelka. Dwójka i trójka też nawet spoko, ale widać, że Shrek Forever wydany na siłę. Jedyny "+" za przesłanie, najbardziej realistyczne ze wszystkich, ale reszta, przenoszenie w czasie, intrygi tp... za bardzo już wymyślają. Brakuje mi tu też tych trafnych cytatów z poprzednich części. Mimo to szacunek za Shreka sprzed 10 lat :) :)
mi się z każdą częścią coraz mniej podobał. 1 najlepsza, 2 trochę gorsza, 3 jeszcze gorsza, 4 najgorsza. co nie zmienia faktu żę ogólnie shrek to najlepsza seria bajek jaką stworzyli
tak samo twierdzę 1 i 2 chociaż i tak najbardziej uwielbiam 1 i zazwyczaj jestem wierna 1 częscią , tak jak w epoce lodowcowej i madagaskarze
wiesz co wszystkie częsci epoko były ok ale najczęściej oglądam 1 bo najbardziej mi podpadła
no dokładnie ! 3 już na siłę zrobiona, 4 można obejrzeć, ale nic nie przebije 1 i 2 i tych śmiesznych scenek i tekstów :P
Po obejrzeniu 4-tej części przypomniały mi się fenomenalne dwa pierwsze filmy. Po średnio udanej i średnio śmiesznej trójce byłem naprawdę pozytywnie zaskoczony.
Teraz będziesz za mną latał cały czas? Żałosne, a pamiętasz, co mówiłeś? Ja tylko komentuję, wcale za tobą nie latam. Haha.
A ja sie z Tobą zgodzę w 100 procentach, obejrzałem go chyba z 30 razy... za każdym razem wyłapuje co innego. Przy dwójce i trójce to arcydzieło do tego z przesłaniem.
Zgadzam się. Ta część się obroniła na szczęście, w porównaniu np. do 3 jest 100 razy lepsza (głównie za fabułę i przesłanie) twórcy zakończyli z honorem.
Ja bardzo lubię Shreka i tak jak już tu napisano: 1 i 2 bardzo dobre, 3 już gorsza, ale Shrek Forever to jakaś totalna poraża!
Okropna, straszna, nagrana na siłę.
1/10